Noniin! Olet siis päättänyt hypätä mukaan nousevaan trendiin ja pistää karaoken pystyyn tapahtumapaikassasi tai ravintolassasi. Kenties kaavailet sitä vaihtoehdoksi arki-iltoja täyttämään tai loppuunmyytyjen lauantai-iltojen suureksi tulonlähteeksi. Oli miten oli – onnittelut! Karaoken suosio kasvaa, ja myös sinä saat varmasti osasi sen menestyksestä.

Karaoken menestys ja paluu on kiistaton. Tässä artikkelissa esitellään parhaat vinkit karaokeillan järjestämiseen tapahtumapaikassasi ja miten tehdä siitä heti kättelyssä kuuminta hottia. Aloitetaan!

Opi tekemään karaokeilloista huikeita:

1. Hanki sopiva karaokepalvelu

Kun aloitat karaoken tarjoamisen ravintolassasi, sinun kannattaa ensimmäiseksi miettiä sopivaa karaokepalvelua. On tärkeää, että tarjoat tekijänoikeuksia ja lakipykäliä noudattavaa sisältöä, joka on laillista ja tarkoitettu kaupalliseen ja julkiseen käyttöön. Haluat varmasti myös pitää huolen siitä, että asiakkailla on saatavilla kaikki heitä innostavat biisit, olipa se sitten Doja Catin megahitti vuonna 2022 tai Johnny Cashin kipale 60-luvulta. Singa Business on paras karaokeohjelmisto tähän tarkoitukseen. Kytke palvelu äänentoistojärjestelmääsi ja hanki näyttö laulujen sanoille – yksinkertaista.

👉 Lue kaikki mitä sinun tulee tietää karaoken asentamisen teknisistä vaatimuksista (englanniksi).

👉 Lue miten pistät pystyyn menestyneen karaokepaikan (englanniksi).

a person who changes sound settings

Singa Business on helppokäyttöinen ja  moderni karaokesovellus, josta löytyy yli 80 000 lisensoitua karaokebiisiä sekä kaikki toiminnallisuudet, joita vuonna 2022 karaokessa tarvitsee.

Kun käytät Singaa, uudet karaokea rakastavat asiakkaasi löytävät ravintolasi helpommin! Yrityksesi on löydettävissä Singan mobiilisovelluksessa kuluttaja-asiakkaille. Kuluttajasovellus on karaokea rakastavien suosiossa ympäri maailman, ja he käyttävät sovellusta laulaakseen karaokea kotona ja pistääkseen laulutoiveen linjoille Singa-varustetuissa suosikkibaareissa.

Lisätietoa ja demojen varaukset täällä!

👉 Lue miten ravintolat saavat karaokehuoneista tuottavan lisätulonlähteen.

2. Houstaa täysillä

Karaokejuontaja tai “karaoke jockey” (KJ) voi olla se yksittäinen tekijä, joka nostaa karaokekokemuksen seuraavalle tasolle. Pidä siis huoli, että valitset karaokehoustin, joka luo laulajille tervetulleen ilmapiiriin, kannustaa heitä laulamaan ja saa heidät illan päätteeksi haluamaan takaisin.

Löydät sopivan karaokejuontajan omien verkostojen tai paikallisten promoottorien kautta. Voit myös kysyä meiltä suosituksia! Jos haluat minimoida kustannuksia ja varmistaa, että sinulla on oikealla asenteella varustettu karaoke-emäntä tai -isäntä, voit pyytää pestiin myös jonkun hommaan sopivan työntekijäsi. Lue mitä erinomaiselta karaokehoustilta vaaditaan sekä vinkkejä oikeanlaiseen asenteeseen karaokejuontajana (englanniksi).

Jos olet järjestämässä jotain tiettyä tapahtumaa tai säännöllisiä karaokeiltoja, voit myös buukata karaokejuontajan, jolta löytyy nimeä ja fanikuntaa. Esimerkiksi Iso-Britanniassa Shaun Williamsonin luotsaama Barrioke Karaoke on suosittu festarikaraoke-elämys. Myöskin paikalliset artistit, influensserit ja muut julkisuuden henkilöt tai tunnetut karaoken rakastajat voivat toimia hyvinä vetonauloina tapahtumassasi.

👉 Lue miksi Singa on toimiva palvelu karaokejuontajille (englanniksi).

Drag-karaoke paikallisen drag-artistin vetämänä voi myös olla hyvä tapahtumaidea erityisesti priden aikaan. Esimerkiksi itälontoolainen drag-ryhmä The Karaoke Hole on tunnettu loistavista drag-karaokejuontajistaan.

drag queen singing karaoke

3. Löydä erityinen karaokelajisi

Miten olisi rap-karaoke? Tai musikaali-karaoke? Entäs countrymusa-karaoke? Vain taivas on rajana ja koko maailma on avoinna! Jos haluat erottautua tavanomaisesta karaokesta (vaikkakin joskus se saattaa olla juurikin sitä mitä halutaan), voit kokeilla karaokea lisähöysteillä. Erottuminen voi olla erityisen hyvä ajatus, jos lähistöllä on muitakin karaokea tarjoavia yrityksiä.

people singing karaoke with with accessories
Kitaralle kyytiä! Göteborgin Melody Clubilla karaoke-esitystä voi maustaa hauskalla rekvisiitalla ja asusteilla.

Lontoon päheimmissä tapahtumapaikoissa löytyy rap-karaokea, Helsingissä on heavy metal -karaoke ja Melody Clubilla Göteborgissa on tarjolla “karaokea steroideilla” eli rekvisiittaa ja hauskoja pukuja. Kun suunnittelet karaokeiltojen aloittamista ravintolassasi, panosta massasta erottumiseen ja elämyksiin.

Tässä joitain ideoita karaoketeemailloiksi:

  • 70-, 80-, 90-, 2000-luvun musiikki — Jokaisella vuosikymmenellä on oma fanikuntansa!
  • (Lisää tähän kielen nimi) musiikki-ilta — Saatat houkutella uuden joukon ihmisiä, jotka haluavat laulaa omalla kielellään.
  • Naisten karaokeilta — Tästä voi tulla vakituinen tapahtuma tai se saattaa olla synkassa jo jonkun järjestämäsi tapahtuman kanssa.
  • Drag-karaoke — Huikea tapa lisätä hupailua, huumoria ja taiteellisuutta iltaan!
  • Tuhannen Britneyn/Adelen/Beyoncen ilta — Valitse suosittu laulaja, jolta löytyy paljon kappaleita ja laita laulujonoon hänen laulujaan. Näin kuka tahansa voi hypätä lavalle laulamaan sopivalla hetkellä.
  • Huonon musiikin ilta — Ei Adelea tai Queeniä tänään. Rohkaise porukkaa laulamaan heidän salaisia paheitaan tällä häpeästä vapaalla vyöhykkeellä.

Varmista, että vieraasi pitäytyvät valitussa teemassa välittämällä heille Singan laululistoja, josta he voivat valita biisejä. Mistä tahansa kansallisesta juhla- tai pyhäpäivästä tai yleisestä vapaapäivästä voi muokata sopivan teeman karaokebileisiin. Lue koosteemme kansallisista juhlapäivistä, joita baarit ja ravintolat voivat hyödyntää (englanniksi).

4. Hyödynnä somea karaokeiltojen mainostukseen

Kun haluat mainostaa karaokeiltoja, sosiaalinen media on hyvä paikka aloittaa. Some on yksi nopeimmista tavoista saavuttaa asiakkaasi maltillisella kustannuksella ja saada heidät innostumaan. Voit julkaista Instagramissa ja Facebookissa, luoda Facebook-tapahtumia ja Instagram Reelsin keloja tai TikTok-videoita karaokeilloista. Rummuta tapahtumaasi niin paljon kuin vain voit! Vaikka saattaa tuntua siltä, että olet jo tiedottanut some-seuraajiasi, tosiasiassa vain murto-osa potentiaalisesta yleisöstä on nähnyt julkaisusi. Aktiivisuus ratkaisee!

Nicki Minaj meme

Pidä hauskaa karaoken promoamisessa. Hyödynnä karaoke-meemejä, taltioi kulissien takaisia tunnelmia tapahtuman järjestelyistä, postaa kuvia ja videoita ravintolastasi, tee kysely somessa siitä mitä ihmiset haluavat laulaa. Pääasia on saada ihmiset innostumaan siitä mitä tuleman pitää.

5. Pistä viidakkorumpu laulamaan influenssereiden kanssa

Twitchissä striimaava Andy Pyro ystäviensä kanssa karaokebaari Wallis Levissä.

Yhteistyö some-vaikuttajien kanssa saattaa vaikuttaa siihen, että ravintolasta muodostuu kaupungin karaokemenomesta. Ei huolta: menestykseen ei vaadita kalliita kampanjoita maailman isoimpien tähtien kanssa – vaikka niitäkin voi halutessaan tehdä. Voit ihan hyvin aloittaa yhteistyökuviot karaokea rakastavien nano- tai mikrotason vaikuttajien kanssa.    

Etsi influenssereitä, joiden arvelet sopivan yhteen yrityksesi kanssa. Yritä saada heihin yhteys sähköpostitse, Instragramissa yksityisviesteillä tai heidän edustajansa kautta. Voit myös kutsua vaikuttajia baariisi ja esimerkiksi tarjota ilmaisen illan karaokehuoneessa tai pöytävarauksen talon tarjoamilla juomilla.

Kerro, että toivot heidän julkaisevan tarinan tai postauksen (tai pari!) ravintolastasi ja tägäävän sen asiaankuuluvasti. Jos tähtäimessäsi on isompi yhteistyökuvio ja sinulla riittää budjettia, ota yhteys vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneeseen tahoon. He auttavat sinua löytämään sopivan some-vaikuttajan ja suunnittelemaan markkinointikampanjan.

Kun yhdistät voimasi sopivan vaikuttajan kanssa, tavoitat suuremman määrän potentiaalisesta yleisöstä luovasti. Voit myös pitää mielettömät avajaisbileet karaokelle ja kutsua kaikki potentiaaliset influensserit vakituisten asiakkaiden lisäksi. Kaikki rakastavat avajaisia, eikö?

👉 Tsekkaa tämä muistilista karaokebileiden järjestämiseen!

6. Yhdistele karaoke muuhun tarjontaan

Riippuen tapahtumapaikan tunnelmasta ja tarjonnasta voit luoda ihanteelliset olosuhteet yhdistämällä karaokea johonkin jo olemassa olevaan ajanvietteeseen, esimerkiksi ruokailuelämykseen. “Karaoke illallinen” voi toimia hyvänä konseptina testata karaokea ravintolassasi, vaikka paikasta ei löytyisikään erillistä karaokelavaa tai -huonetta.

👉 Lue kuinka Holiday Bar aloitti hyvän ruuan ja karaoken ainutlaatuisen yhdistelmän Singalong Saturdaysin muodossa.

👉 Lisää Holiday Barin karaokekonseptista täällä (englanniksi).

Holiday bar in Helsinki with karaoke equipment
Karaokeillallinen Holiday Bar Helsingissä.

Onko tapahtumapaikassasi live musiikkia? Karaoke toimii hyvänä lämppärinä ennen live-esiintyjien keikkaa tai keikan jälkeen jatkoja ajatellen. Ehkä harkitset terassin avaamista kesäkaudelle. Tuo äänentoisto ja TV-ruudut ulos ja luo puitteet terassikaraokelle!

Keilaradat, hotellit, coctailbaarit ja muut paikat ovat yhdistäneet karaoken olemassa olevaan tarjontaan – kannattaa siis olla avoin lisäämään laulua niihin toimintoihin, joita yrityksesi jo tarjoaa menestyksekkäästi.

7. Pidä hauskaa ja kokeile uutta!

Mitä tulee karaokeen ja tapahtumien mainostamiseen, vain taivas on tosiaan rajana. Pidä hauskaa ja kokeile uutta: ota selvää asiakkaiden toiveista ja testaa niitä. Karaoken taika voi syntyä monella eri tavalla. Kun löydät omaan toimintaasi sopivan juuri oikeanlaisen meiningin, voit houkutella epäsäännölliset asiakkaat vakituisiksi karaokekävijöiksi!

Jos käytät Singa Businessiä, voit pyytää meitä mainostamaan ravintolaasi sosiaalisen median kanavissamme. Ole yhteydessä Singaan ja annamme lisätietoja.


Haluatko Singan yritykseesi? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen sales@singabusiness.com tai chattaa kanssamme osoitteessa: www.singa.com/business.