Karaoke on tunnetusti bileiden hitti, joka vie mennessään niin aloittelevat kuin pitemmällekin kehittyneet laulajat. Oli kyse sitten kotibileistä, erillisessä juhlatilassa järjestettävistä juhlista tai vaikka puistopolttareista, on karaoke takuuvarma aktiviteetti, jolla saat vieraasi viihtymään juhlissa alusta loppuun ja joskus jopa ylikin. Kokosimme alle vinkkejä onnistuneiden karaokekekkereiden järjestämiseen, jotta sinun olisi entistäkin helpompaa pistää bileet pystyyn.

"Ihmiset, jotka ovat salaa haaveilleet karaokelaulamisesta baarissa, ovat eniten irti nimenomaan yksityisissä karaokebileissä."

1. Muuta kannettava tietokoneesi "karaokelaitteiksi"

Karaokelaitteet? Anteeksi kuinka? 90-luvulla käytettiin raskaita ja epäkäytännöllisiä karaokelaitteita, mutta 2020-luvulla karaoke pyörii Singan avulla helposti omalta kannettavalta tietokoneelta tai vaikka iPadilta. Karaoketaustat saat näkymään televisionäytölle ja äänen ulos vaikka kotistereoista. Aitoon karaoketunnelmaan pääset yhdistämällä kokonaisuuteen vielä mikrofonin tai kaksi. Vinkkejä erilaisiin karaoketoteutuksiin voit lukea "Karaoke kotioloissa" -blogikirjoituksesta.

Singaa pyörität helposti esim. kannettavalla tietokoneella ja jaat karaoketaustojen kuvan sekä äänen televisionäytölle.
Katso videolta kuinka helppoa Singan käyttöönotto on.

2. Kutsu paras karaokejengi koolle ja valitse bileisiisi teema

Kutsu bileisiisi ystäviä, jotka tykkäävät laulaa tai joiden voisit kuvitella tykkäävän laulaa. Nimenomaan jälkimmäiseen ryhmään kannattaa panostaa, koska usein ihmiset, jotka ovat salaa haaveilleet karaokelaulamisesta baarissa, mutta jotka eivät ole koskaan uskaltautuneet hyppäämään lavalle, ovat eniten irti nimenomaan yksityisissä karaokebileissä. Karaoke kuuluu kaikille ja kaikki me osaamme laulaa, joten periaatteessa voit kutsua siis bileisiin kaikki ystäväsi.

Saat kokonaisuuteen mukavasti väriä jos valitset karaokebileisiisi jonkun teeman, jonka mukaan vieraat voivat pukeutua ja valmistautua. Inspiraatiota teemoihin voit hakea vaikka musiikkityyleistä (esim. kasarirock-teema), elokuvista (esim. Disney-teema) tai juhlapyhistä (esim. halloween-teema). Vain taivas on rajana teemojen suunnittelussa, joten käytä rohkeasti luovuutta.

Tarjoa vieraillesi aivan uudenlainen elämys ja järjestä pallomerikaraoke!

3. Ole valmis avaamaan bileet

Kun paikalla on lauluihmisiä, niin yleensä karaokebileitä ei tarvitse juurikaan käynnistellä, vaan laulujono täyttyy innokkaista laulajista alta aikayksikön. Jos kuitenkin tuntuu, että jään rikkomista tarvitaan, niin ole sinä se ensimmäinen joka avaa pelin. Vinkkinä myös, että vaikka olisitkin huippuhyvä laulaja, niin älä lähde leveilemään taidoillasi liikaa tässä vaiheessa. Pyri ennemmin rennon ja välittömän ilmapiirin luomiseen, jotta myös vieraasi tuntevat olonsa viihtyisäksi ja uskaltavat heittäytyä laulamaan ja juhlimaan. Kannusta myös kaikkia laulajia tasapuolisesti. Jos kaipaat itse tai joku vieraasi kaipaa inspiraatiota sopivasta laulusta, jolla päästä alkuun, niin tsekkaa "Helpot karaokebiisit" -blogikirjoitus.

Karaokebileet puistossa? Miksipä ei! Karaoke on tietysti myös täydellistä polttariohjelmaa. Kuva: Tuomas Kokkonen

4. Mausta bileitä erikoisohjelmanumeroilla

Kun bileet ovat lennossa, niin ei muuta kuin antakaa mennä niin kauan kuin ääntä ja virtaa riittää. Jos kuitenkin haluatte kokeilla jotain uutta, niin karaokeiltaa voi maustaa erilaisilla erikoisohjelmanumeroilla. Hyväksi havaittu ohjelmanumero on esimerkiksi yhteislaulu fraasi kerrallaan. Ohjelmanumerossa valitaan kaikkien tuntema kappale, josta sitten lauletaan ryhmässä vuorotellen fraasi kerrallaan.

Singan uudella laulujono-toiminnolla pystyt helposti hallinoimaan illan kulkua ja laittamaan lauluja valmiiksi jonoon. Voit helposti lisätä vaikka joka viidenneksi kappaleeksi myös ihan tavallisen yhteislaulun, joka kokoaa mukavasti porukan ja keskittymisen yhteen. Tsekkaa lisää Singan uusia toimintoja "Toivotut uudistukset kotisingaajille" -blogikirjoituksesta.

Singan uusilla toiminnoilla pystyt lisäämään lauluja jonoon odottamaan laulajaansa.

Toinen hyvä ja yksinkertainen mauste on luvata illan värikkäimmän karaoke-esityksen esittäneelle jonkinlainen palkinto. Tällä tavoin mukaan saa hyväntahtoista kilpailuhenkeä, mikä saa ihmiset antamaan parastaan. Kannattaa kuitenkin painottaa, että haasteessa haetaan nimenomaan värikästä ja omaperäistä esitystä, eikä välttämättä parasta laulusuoritusta.

Karaoke vie mennessään hyvin kokonaisvaltaisesti ja sen juju piilee nimenomaan siinä, että ihmiset pääsevät esiintymään toisilleen.

5. Pidä vieraasi ruuassa ja juomassa

Tietysti hyvissä bileissä pitää olla hyvät tarjoilut. Tarjoa vieraillesi pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa, jotta lauluenergiat pysyvät yllä ja bileet eivät pääse nuupahtamaan missään vaiheessa. Trendikkäät finger foodit kruunaavat karaokeillan, mutta jo sipseillä, popcornilla, irtokarkeilla tai hedelmillä pidät vieraittesi hiilihydraattitankkauksesta huolen.

Juomapuoleen kannattaa toki myös panostaa, mutta alkoholin ei välttämättä tarvitse olla pääroolissa.

Juomapuoleen kannattaa toki myös panostaa, mutta alkoholin ei välttämättä tarvitse olla pääroolissa. Monista juhlajuomista on nykyään olemassa myös alkoholittomat versiot, joilla tunnelman saa kattoon ihan yhtä lailla. Hiilihapolliset juomat tai esim. olut pistävät kuitenkin röyhtäyttämään, mikä on hyvin kiusallista laulaessa. Vältä siis ko. juomien siemailua juuri ennen laulamista tai esim. säkeistöjen välissä.

Kevyt, niin sanottu finger food sopii loistavasti karaokebileisiin.

6. Älä stressaa oheisohjelmasta

Voit yrittää järjestää bileisiisi karaoken lisäksi muutakin ohjelmaa, mutta kokemuksesta voimme kertoa, että todennäköisesti se ei tule olemaan kovin suosittua. Karaoke vie mennessään hyvin kokonaisvaltaisesti ja sen juju piilee nimenomaan siinä, että ihmiset pääsevät esiintymään toisilleen. Mikä voisikaan olla sen viihdyttävämpää, varsinkin silloin kun on hyvä porukka kasassa.

Ravintolassa voitkin sitten täräyttää yleisölle kotibileissä testaamasi kappaleen samalla tutulla Singa-karaoketaustalla ja säihkyä kuin tähti.

7. Valitse sopiva jatkopaikka

Jos järjestät bileet omakotitalossa, erikseen vuokrattavassa juhlatilassa tai vaikka mökillä, niin sitten ei muuta kuin täysillä aamuun asti. Kerrostalossa saattaa sen sijaan olla naapurisovun ylläpitämiseksi huomaavaista siirtyä jossain vaiheessa iltaa jatkoille Singa karaokea tarjoavaan ravintolaan. Jos jatkot järjestetään Helsingissä, niin vinkkejä sopivan paikan valintaan löydät esim. "Helsinki Karaoke City" -blogikirjoituksesta. Ravintolassa voitkin sitten täräyttää yleisölle kotibileissä testaamasi kappaleen samalla tutulla Singa-karaoketaustalla ja säihkyä kuin tähti.

Esimerkiksi Club Kannunkulma Espoossa on loistava jatkopaikka kunnon karaokeirrotteluun.

Siinäpä kaikki! Tässä vielä muistilista kertauksena:

  1. Muuta kannettava tietokoneesi "karaokelaitteiksi"
  2. Kutsu paras karaokejengi koolle  ja valitse bileisiisi teema
  3. Ole valmis avaamaan bileet
  4. Mausta bileitä erikoisohjelmanumeroilla
  5. Pidä vieraasi ruuassa ja juomassa
  6. Älä stressaa oheisohjelmasta
  7. Valitse sopiva jatkopaikka

Lisää inspiraatiota löydät Singan Instagramista ja Facebookista. Muista myös tägätä @singakaraoke somepostauksiisi, niin mekin pääsemme nauttimaan juhlistasi! Hauskoja karaokebileitä!