Kotikaraoke on petollisen hauskaa olkkariviihdettä yksin tai ystävien kanssa. Varsinkin nyt kun koronavirus on ajanut meidät suurelta osin neljän seinän sisään, on erityisen suositeltavaa laulaa lurauttaa kotona itsensä ja toki myös rakkaiden naapureiden iloksi. Tässä muutama hyödyllinen vinkki, joiden avulla saavutat optimaalisen laulukokemuksen kotona, olit sitten armoitettu suihkulaulaja tai karaokekonkari.

1. Yksinkertainen ja toimiva ratkaisu joka kotiin

Helpoin tapa päästä nauttimaan karaokesta on napauttaa Singan karaokepalvelu käyntiin tietokoneen selaimessa, mobiilisovelluksessa tai älytelkkarissa ja antaa laulun raikaa. Homma on helppoa kuin mikä.

  • Surffaa internet-selaimella osoitteeseen singa.com tai lataa Singa-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta (Google Play tai App Store)
  • Luo ilmainen käyttäjätili
  • Hae lempparibiisi yli 80 000 kappaleen joukosta ja anna mennä!
electronic devices where you can sing singa karaoke
Singan avulla voi laulaa kännykällä, tabletilla, tietokoneella tai älytelkkarissa

Voit laulaa 3 kappaletta päivässä täysin ilmaiseksi. Halutessasi voit päivittää tilauksesi maksulliseen Singa Premiumiin, jolloin laulat rajoituksetta niin paljon kuin sielu sietää.

Ihmisääni on yllättävän voimakas ja kotioloissa et usein välttämättä tarvitse mikrofonia tai erillistä äänenvahvistusta. Laulaminen au naturel onkin moneen kotiin täysin riittävä ratkaisu.

2. Karaokekokemus ulkoisen näytön kera

Jos mobiililaitteen tai tietokoneen näyttö tuntuu liian pieneltä, niin voit yhdistää laitteesi helposti telkkariin tai vaikka projektorilla laajakankaalle. Liitäntä toimii useimmissa tapauksissa HDMI-kaapelin avulla. Useissa tietokoneissa ja televisioissa on HDMI-sisääntulot valmiina, mutta saatat tarvita väliin adapterin. Esimerkiksi iPadiin tarvitset AV-adapterin.

Kun kiinnität laitteesi HDMI-kaapelilla televisioon, sekä karaoketaustan kuva että ääni tulevat ulos televisiosta. Lauluäänesi kajahtaa tässä ratkaisussa vielä kuitenkin komeasti suoraan omista palkeista. Jos kaipaat äänenvahvistusta, niin lue eteenpäin seuraavaan kohtaan.

Jos käytössäsi on Android TV:llä varustettu älytelevisio tai Apple TV, niin voit ladata Singan suoraan helposti telkkarin sovelluskaupasta ja laulaa ilman muita laitteita tai kytkentöjä.

singa website in television
Yhdistämällä laitteesi televisioon saat laulujen sanat näkymään isommalla ja taustamusiikin kuulumaan television kaiuttimista.
HDMI-cabel
HDMI-kaapeli, jolla laite yhdistetään televisioon näyttää tältä.
HDMI-cabel
Suurimpaan osaan laitteista saat HDMI-kaapelin suoraan kiinnin, mutta esim. iPadiin tarvitset väliin adapterin.

3. Lauluäänen vahvistaminen mikrofonilla, mikserillä ja vahvistimella

Jos haluat päästä syvemmälle karaoketunnelmaan ja vahvistaa oman lauluäänesi, niin silloin on aika tarttua mikkiin. Mikrofonin lisäksi tarvitset vahvistimen, jossa on mikrofoniliitäntä tai erillisen mikserin. Mikkejä, miksereitä, vahvistimia ja niiden yhdistelmiä on joka lähtöön ja seuraavaksi esittelen muutaman hyvän esimerkin.

Karaokemikin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hinta-laatu-suhteeseen ja kestävyyteen. Tähän tarkoitukseen oiva valinta on esimerkiksi legendaarisen mikrofonivalmistajan Shuren PGA48, joka löytyy mm. F-Musiikista. PGA48:ssa tulee usein mukana sekä XLR että plugipiuha, jolloin saat mikrofonin liitettyä suurimpaan osaan vahvistimista ja miksereistä.

Seuraavaksi tarvitset vahvistimen ja mikserin tai niiden yhdistelmän johon mikrofoni kytketään. Tässä muutama hyvä vaihtoehto:

AudioDesignPRO M3 10WL 10"
AudioDesignPRO M3 10WL 10" kannettava akkukäyttöinen aktiivikaiutin + kaksi langatonta mikkiä Vantaan Musiikista on loistava all-in-one paketti kotikaraokekäyttöön.

Kuten sanottua, niin vaihtoehtoja on lukemattomia ja näistä ratkaisuista voit kysellä lisää paikkakuntasi äänentoistoon erikoistuneilta liikkeiltä. Loistavia ratkaisuita tarjoavat esimerkiksi Gigantti, Vantaan musiikki, F-Musiikki ja Verkkokauppa.com jotka lähettävät laitteet tarvittaessa suoraan kotiovellesi.

Dodiin, sitten päästään kytkemään piuhat kiinni ja laulamaan! Mikrofoni liitetään yleensä mikseriin tai suoraan vahvistimeen XLR-kaapelilla tai plugipiuhalla ja mikseri stereoihin RCA-kaapelilla. Voit myös yhdistää laitteen, josta karaoketaustasi tulee (tietokone, tabletti tai älypuhelin) RCA-kaapelilla mikseriin ja tällöin saat myös karaoketaustasi äänen ulos kotistereoista. Yhdistä laitteen äänikaapeli kuitenkin vasta viimeisenä, koska muutoin ääni voi mennä edelleen kuvakaapelia (HDMI) pitkin televisioosi.

singa karaoke set up
Mikserin kautta voit yhdistää mikrofonin kotistereoihisi.
XLR-cabel
XLR-kaapeli, jolla mikrofoni yhdistetään mikseriin näyttää tältä.
 RCA-cabels
Kaksipäinen RCA-kaapeli, jolla yhdistät mikserin kotistereoihin näyttää puolestaan tältä. Mikseristä riippuen saatat tarvita kaapelin päihin adapterit, jollaisen näät kuvassa irrotettuna valkoisesta johdon päästä.
RCA-cabels
Kaksipäinen RCA-kaapeli (kuvassa vasemmalla) kiinnitetään toisesta päästään useimmiten stereoiden takapaneeliin.

mixer for home
Mitä pienempi mikseri, sitä yksinkertaisempi se on käyttää!

4. Livekaraoke kavereiden kanssa

Kun olet harjoitellut yksin tarpeeksi ja haluat yleisöä lauluesityksellesi, liity perjantaisin ja lauantaisin klo 20-23 Singan Instagram-tilillä järjestettävään SINGA INSTAGRAM LIVE KARAOKEEN. Live streamin välityksellä järjestettävässä karaokessa on riittänyt laulajia ympäri maailmaa ja tunnelma on ollut hyvin kannustava, joten mukaan vaan!