Me suomalaiset rakastamme kahta asiaa ylitse muiden: saunaa – ja tietysti – KARAOKEA!

Vuosien mittaan karaoke on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen yöelämän kulmakivenä ja käytännössä löydät karaokepaikan matkustitpa mihin päin Suomea tahansa. Helsinkiä voi puolestaan hyvällä syyllä kutsua maailman karaokepääkaupungiksi. Helsingistä löytyy satojen karaokebaarien ja -ravintoloiden lisäksi viimeisen päälle hieno kirjastokaraoke, ulkoilmakaraokeja, karaokeillallisia ja yksi maailman pienimmistä karaokebaareista.

Helsinkiä voi hyvällä syyllä kutsua maailman karaokepääkaupungiksi.

Tutustutaanpa Helsingin karaokehelmiin hieman tarkemmin!

Wallis Karaoke Bar - Bileet aamun asti

Kuva (c) Wallis Skatta

Kolmevuotias Wallis Karaoke Bar on lunastanut paikkansa yhtenä Helsingin kuumimmista menomestoista, oli kyseessä sitten kuuma kesäpäivä tai sydäntalvi. Kauniilla Katajanokan saarella Helsingin keskustan kupeessa sijaitseva Wallis on valintasi etenkin sillon kun haluat bailata täysillä pilkkuun asti. Wallis on auki maanantaista sunnuntaihin ja viikonloppuisin aina 04:30 asti. Ala siis selaamaan karaokekappaleita ja valmistaudu hyppäämään lavalle!


Wallis Skatta Karaoke Bar, Kanavaranta 7 E 22, 00160 Helsinki

Holiday Barin karaokeillalliset

Holiday Bar Singalong Saturdays

Karaokea tyylikkään ja tunnelmallisen illallisen kanssa? Todellakin!

Holiday Bar halusi tuoda jotain uutta illallispöytään. "Suurin osa karaokepaikoista Suomessa ovat loppuiltaan orientoituneita ja viina on pääosassa. Me halusimme tarjota täysin uudenlaisen karaokekokemuksen joka ei tee kompromissejä ruuan, juoman ja designin laadun suhteen", ravintolan omistaja Ville Relander sanoo. Lue lisää Holidayn karaokeillallisista Singan blogista (englanniksi).

Holiday Bar, Kanavaranta 7, 00170 Helsinki

Muut karaoketärpit


Skohan - High-end -yökerho, jossa Singa karaoke party room. Monia julkkiksia Suomesta ja maailmalta on nähty täällä bilettämässä!

Oficina / The Cartel Room - Stadin pienin karaokebaari - cocktailbaarin takana sijaitseva "salainen baari", jonka voit varata yksityistilaisuuksiin.

Treffipub - viihtyisä ravintola Herttoniemessä Itä-Helsingissä. Tunnettu yksistä kaupungin parhaista hampurilaisista, mutta tietysti myös karaokestaan.

Apollo Karaoke Bar
- Iso karaokella varustettu yökerho aivan Helsingin ytimessä.

Helsingissä karaoke on kaikkien ulottuville myös baarien ulkopuolella, kuten kirjastoissa ja puistoissa!

Karaokea keskustakirjasto Oodissa

Kuva: Kuvio, Oodi Library

Nauti yksityisista karaokesessioista ilmaiseksi keskustakirjasto Oodissa, jonka Time-lehti valitsi vuonna 2019 yhdeksi maailman mahtavimmista paikoista! Uusi Oodi-kirjasto on ehdottomasti muutakin kuin pelkkä kirjasto - se on ennemminkin hyvin varusteltu helsinkiläisten olohuone, jonne myös vieraat ovat aina lämpimästi tervetulleita. Kuten heidän nettisivuillaan on mainittu, niin Oodi on tapahtumapaikka, lukemisen talo ja monipuolinen kaupunkikokemus.

Singa karaokella varustettu Studio 6 -huone on varattavissa Helsingin kaupungin kirjastokortilla ilmaiseksi täällä. Tilaan mahtuu kuusi henkilöä ja sen voi varata jopa neljäksi tunniksi, joten kunnon laulusessiot honnistuvat varmasti! Oodista löytyy myös erittäin Instagram-ystävällisellä terassilla varustettu Fazer Cafe, jossa voit nautiskella suussasulavan suklaaleivoksen karaokekokemuksesi kruunuksi.

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Singa Open Air Karaoke - eepinen ulkoilmakaraoke

Singa Open Air Karaoke Musiikkitalon puistossa kesällä 2019. Kuva: Petri Lyytikäinen

Jokainen on varmasti joskus unelmoinut karaokelaulamisesta pohjoismaiden suurimmalta ulkoscreeniltä tuhansien ihmisten edessä?

Singa Open Air Karaoke voi tehdä unelmasi todeksi, niinkuin se on tehnyt jo lukuisille karaokelaulajille. Ja vaikka et koskaan olisikaan unelmoinut siitä (miten se olisi muka mahdollista!?), niin suosittelemme vahvasti kokeilemaan.

Singa Open Air Karaoke on massiivinen karaoketapahtuma, joka on järjestetty jo neljä kertaa Helsingin Musiikkitalon puistossa sekä muutamissa muissa paikoissa. Perinteisesti tapahtuma on järjestetty Helsinki-päivänä 12.6. sekä Taiteiden yönä elokuussa.

Jokainen on varmasti joskus unelmoinut karaokelaulamisesta pohjoismaiden suurimmalta ulkoscreeniltä tuhansien ihmisten edessä?

Kesä 2020 on tietysti ollut hieman erilainen tapahtumien osalta.  Singa Open Air Karaoke onnistuttiin kuitenkin järjestämään erityisjärjestelyin osana Suvilahti Summer tapahtumasarjaa. Käytössä oli tällä kertaa vaatimattomasti Tuska-festivaalin päälava. Vilkaise videolta tunnelmia!

Mutta onneksi siinä ei ollut vielä kaikki tältä kesältä! Elokuussa Helsingin puistoelämää maustetaan Singa Open Air Karaoke goes Koffin puisto -tapahtumasarjalla (Koffin puisto on paikallisten Sinebrychoffin puistolle antama tuttavallinen lempinimi). Karaoke raikaa Sinebrychoffin puistossa säävarauksella kaikkina elokuun lauantaina klo 17-20.

Elokuussa Helsingin puistoelämää maustetaan Singa Open Air Karaoke goes Koffin puisto -tapahtumasarjalla

Tämän lähemmäs Berliinin kuuluisan Mauerparkin sunnuntaikaraoken tunnelmaa et Helsingissä pääse. Joten ei muuta kuin picnic-kori valmiiksi ja suunta kohti "Koffaria" nauttimaan ikimuistoisista karaokebileistä. (Huom! Turva- ja hygieniajärjestelyihin kiinnitetään erityishuomiota ja niistä voit lukea lisää Singan Facebookista.)

Singa Open Air Karaoke, useissa eri paikoissa

Elokuussa 2020, Sinebrychoffin puistossa, Sinebrychoffinkatu, 00120 Helsinki

Tässäpä meidän tärpit Helsingin parhaista karaokepaikoista. Ala siis lämmittämään äänihuuliasi, valitse pari lempparibiisiäsi ja lähde tutkimaan tätä taianomaista puolta Helsingistä. Muista kuitenkin, että varoitimme sinua, sillä karaoke on erittäin koukuttavaa ja saatat jopa saada uusia laulukavereita ;)

Laulavaista aikaa Helsingissä!