Me Singalla uskotaan vahvasti, että laulu kuuluu kaikille, ja karaoke on tietysti loistava tapa toteuttaa sun sisäistä poppistaraa, soul-diivaa tai hevirokkaria. Vaikka laulaminen olisi sulle uusi juttu, maailmasta löytyy tuhansia helppoja karaokelauluja, joilla pääset vauhtiin. Ja vaikka biisit ei heti onnistuisikaan, niin ei hätää - karaokessa ei ole oikeata tai väärää, vaan tarkeintä on että nautit laulamisesta ja pidät hauskaa.

Kokeile siis rohkeasti vaikka kotosalla singaillen näitä helppoja suomalaisia lauluja ja kansainvälisiä klassikoita.  

Karaokessa ei ole oikeata tai väärää, vaan tarkeintä on että nautit laulamisesta ja pidät hauskaa.


Helppoja karaokelauluja aloittelijalle

Käydään siis hommiin. Tässä sulle kymmenen loistavaa laulua, jolla pääset vauhtiin. Päästä siis sisäinen laulajasi irti ja rokkaa menemään! Jos näistä ei löydy mieluista - tai jos kajautit nämä jo läpi, tsekkaa meidän laululistat, josta löydät laulettavaa moneen eri tunnelmaan ja tasoon.

a person singing karaoke on television

1) VIIDESTOISTA YÖ - Juice Leskinen

Laula Viidestoista yö -karaokeversio täällä.

Juicen tuttu klassikkobiisi on varma valinta, jos haluat yleisön laulavan messissä. Svengaava kitara ja letkeä laulumelodia antavat anteeksi vaikka ääni vähän väpättäisikin alussa, ja viimeistään kertsissä pääsee kajauttelemaan keuhkojen pohjasta karaoken iloa!


2) PARATIISI - Rauli Badding Somerjoki

Laula Paratiisi -karaokeversio täällä.

Paratiisi ei suotta ole yksi Suomen suosituimmista karaokebiiseistä - itseiasiassa vuoden 2019 singatuin biisi. 1973 julkaistu ikoninen Suomi-iskelmä on iskostettu syvälle sielunmaisemaamme, joten karaokekappaleena se toimii kuin häkä.

3) TEQUILA - The Champs

Laula Tequila -karaokeversio täällä.

"Tequila" nousi pari vuotta sitten viraali-ilmiöksi, kun Andy Rowell latasi sosiaaliseen mediaan viraaliksi lähteneen videon hulvattomasta esityksestä. Tähän biisiin ei tarvitse osata kuin yksi sana, eli aikaa valmistautumiseen on reippaasti.

Tässä esimerkki kovan luokan karaoke-kappaleesta, jonka voit ottaa haltuun iisisti. 

4) IHMISTEN EDESSÄ - Jenni Vartiainen

Laula Ihmisten edessä -karaokeversio täällä.

Jennin kaunis ja voimaannuttava megahitti säväyttää joka kerta, mutta ei vaadi kovin laajaa äänialaa.

5) SWEET DREAMS - Eurythmics

Laula Sweet Dreams -karaokeversio täällä.

"Sweet Dreams are made of this, who am I to disagree.." Tässä pop-hitissä samat lyriikat toistuvat monta kertaa, eli jos otat yhden fraasin haltuun, pääset jo hyvin pitkälle. Helppoa!

Jos otat yhden fraasin haltuun, pääset jo hyvin pitkälle.

6) PARANOID - Black Sabbath

Laula Paranoid-karaokeversio täällä.

Huhun mukaan Paranoid -kappale sävellettiin noin puolessa tunnissa. Ozzy Osbournen laulama ikoninen heavy metal-kappale on energinen ja nopea, mutta melodioiltaan simppeli. Eli loistava karaokebiisi!7) WONDERWALL - Oasis

Laula Wonderwall - karaokeversio täällä.

Kaikkien aikojen leirinuotioklassikko. Yksinkertaisen sointukierron päälle rakentuva koskettava rokkiveisu aikaansaa useimmiten yhteislaulua, eli mikäli haparoit melodian kanssa, saat takuulla karaokeyleisöstä tukea. Koska niinhän laulussakin sanotaan  - and maybe, you're gonna be the one that saves me... Luottavaisesti siis kokeilemaan tämän klassikon kanssa!


8) THAT'S ALRIGHT by Elvis Presley

Laula That's Alright -karaokeversio täällä.

Pro tip: Tämä Elviksen rock'n'roll -ralli kestää alle 2 minuuttia, eli epävarmuuden iskiessä pääset karaokelavalta nopeasti pois. Mutta mä kyllä uskon suhun - parin kuuntelukerran jälkeen tämä jää soimaan sun päässä, eli opit sen kyllä iisisti!

9)  KOTIVIINI - Anna Hanski

Laula Kotiviini -karaokeversio täällä ja Summerwine -karaokeversio täällä.

Anna Hanskin suomeksi versioma Kotiviini kuullaan usein karaokebaareissa. Toimii myös duettona, jos yksin laulaminen jännittää.


10) UKKOMETSO - Popeda

Laula Ukkometso -karaokeversio täällä.

Myös Ukkometso lunasti paikkansa vuoden 2019 singatuimpien kappaleiden TOP10:ssä, emmekä ihmettele. Ukkometson meininki puhuttelee karaokelaulajia nuoremmasta seniorimpaan, ja laulullisesti pääset meininkiin sisään helposti.

No, miten sujui? Jäitkö kaipaamaan jotain tiettyä tyyliä, tai oliko listalla sulle liian hankalia biisejä? Laita meille viestiä instassa, niin voidaan vinkkailla sulle lisää sopivia biisejä. Iloisia lauluhetkiä!