Mikä yhdistää Baddingia, Lady Gagaa ja Arttu Wiskaria?

Karismaattisen habituksen ja heleän äänen lisäksi ainakin se, että heidän tunnetuksi tekemänsä kappaleet nousivat Suomessa vuoden 2019 lauletuimpien karaokebiisien kärkikolmikkoon.

Singasta löytyviä yli 80 000 kappaletta on laulettu kodeissa ja karaokepaikoissa tuhansia ja tuhansia kertoja joka päivä, viikko ja kuukausi. Nyt kun vuosi lähenee loppuaan on aika paljastaa vuoden singatuimmat biisit.

Jos alko välittömästi laulattamaan, niin tästä hetimiten Suomen singatuimmat 2019 -laululista ja ääni auki.

Paalupaikan nappasi vanha kunnon Baddingin Paratiisi, joka on kiikkunut ansiokkaasti kärkikahinoissa vuodesta toiseen. Tänä vuonna aivan sen kannoille kakkospaikalle kiilasi Lady Gagan ja Bradley Cooperin A Star Is Born -elokuvasta tuttu äärettömän tarttuva balladi Shallow, josta on muodostunut maailmanlaajuinen karaokehitti. Kolmanneksi lauletuimpana biisinä komeilee Arttu Wiskarin Suomen muotoisen pilven alla, joka kiipesi myös Spotifyn listoilla vuoden kymmenen kuunnelluimman biisin joukkoon.

The most sung songs of 2019 in singa

Suomi luottaa edelleen kotimaisiin lauluihin ja ulkomaiset biisit ovat lauletuimpien listalla harvinaisuuksia. Vuoden singatuimpien Top 20 -listalle mahtuukin vain kaksi kansainvälistä kappaletta. Laulutilastojen perusteella Shallown ohella suomalaiset singaavat ulkomaisista lauluista eniten Queenin legendaarista yhteislaulua Bohemian Rhapsody. Baddingin ja Wiskarin lisäksi kotimaisia laulusuosikkeja ovat mm. Lauri Tähkän Sinä olet minun, Kirkan Pyydä vain ja Pate Mustajärven Ukkometso.

"Suomen niemellä, suomen...", no niin, jatketaas :)

Kotimainen iskelmä, pop ja rock pitävät pintansa edellisien vuosien tapaan suosituimpina musatyyleinä, mutta pinnan alla kuplii. Rap ja moderni pop on nousussa. Tästä kertoo esimerkiksi se, että hiljattain julkaistu Maustetyttöjen debyytti ilmestyi singattavaksi samana päivänä kuin se pamahti kuunneltavaksi muihin suoratoistopalveluihin. Originaalitaustoilla, tottakai!

Kannustamme lurauttamaan seuraavalla kerralla sinne Badding klassikon lomaan vaikka vähän Maustetyttöjä, Pyhimystä tai Töölön ketterää. Vaihtelu virkistää!

Laulutilastot ovat peräisin Singan mobiilissa, tietokoneella ja älytelevisiossa toimivasta kuluttajasovelluksesta sekä yli 400 ravintolasta, yökerhosta, kirjastosta, vanhainkodista ja muusta Singaa käyttävästä laulupaikasta ympäri Suomen.