Mieti voisitko tänä kesänä siirtää aiemmin myöhäisillasta pimeässä yökerhossa järjestämäsi karaoken auringonpaisteeseen täpötäyden terassin vetonaulaksi.

Tänä keväänä ja kesänä ihan jokaisella ravintoloitsijalla on mennyt suunnitelmat uusiksi. Ajat vaatimat luovuutta sekä asioiden uudelleenjärjestelyä, joten ravintolasi karaokekonseptin toimivuutta kannattaa nyt pohtia. Suomen hallituksen asettamien rajoitusten mukaan ravintoloiden sulkemisajat ovat aikaistuneet, mutta toisaalta terassien asiakasmääriä ei ole rajoitettu normaalista.

Mieti siis voisitko tänä kesänä siirtää aiemmin myöhäisillasta pimeässä yökerhossa järjestämäsi karaoken auringonpaisteeseen täpötäyden terassin vetonaulaksi. Seuraavassa inspiroiva esimerkki sekä vinkkejä karaoken viemiseksi raikkaaseen ulkoilmaan.

Viihderavintola Las Palmas Joensuussa siirtyi kesäksi laivalle

Joensuulainen Viihderavintola Las Palmas päätyi siirtämään toimintansa jokilaivaravintola Romeoon, jonka kannella ja ruumassa karaoke tulee raikamaan pitkin kesää. Romeo oli toiminut ennenkin ravintolakäytössä, joten Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ravintolatoimialapäällikkö Jukka-Pekka Pesosen mukaan muutos onnistui kohtalaisen helposti. Paikalle ei tarvinnut omasta takaa tuoda lähinnä muuta kuin kassakoneet ja Singa Business Pro iPad.

Uudessa Las Palmas goes Romeo -ravintolassa kiinnitetään huomiota myös koronarajoituksiin asianmukaisella huolellisuudella. Mikrofonit desinfioidaan aina laulajien välissä ja esiintymislavan ympärille on jätetty turvaväli. Laulajat voivat selata kappaleita ja lähettää laulutoiveita Singan mobiilisovelluksen avulla, joten lauluvihkojakaan ei tarvitse turhaan kierrättää pöydästä pöytään ja kädestä käteen. Vaikka turvavälistä johtuen eturiviin ei siis tänä kesänä omia suosikkilaulajia pääsekään fiilistelemään, niin kokonaisuudessaan uusi laivanterassikaraoke vaikuttaa hitiltä jo syntyessään!

Järjestä oma terassikaraoke

Eipä sitten muuta kuin tuumasta toimeen! Karaokepaikastasi löytyy todennäköisesti äänentoisto, vai mitä? Mieti voisitko irroittaa sen ja kantaa terassillesi. Ulkokäytössä äänentoistolta vaaditaan tehoa, koska tila on avoin eikä tarjoa samalla tavalla kaikua kuin suljettu sisätila, mutta millä tahansa äänentoistolla pääset jo alkuun. Jos tuntuu, että omat laitteet eivät riitä tai niitten siirtäminen tuntuu liian työläältä, niin paikkakunnaltasi löytyy varmasti myös AV-tekniikkaa vuokraava taho, jolta voit pyytää apua. Esimerkiksi Restless Oy ja Sound Engine ovat loistavia vaihtoehtoja.

Laulajan eteen voidaan asettaa monitorikaiuttimet, jotta laulaja kuulee oman äänensä paremmin

Sisätiloissa karaokeen riittää usein TV-näytöt, mutta isomman kuvan saat aikaiseksi videotykillä. Videotykin kanssa haasteita luo valoisa aika, jolloin kuva voi olla vaikeaa saada näkymään tarpeeksi selkeästi. Tehokas videotykki, sopivasti varjoon asetettu heijastuspinta tai pimenevä ilta luovat kuitenkin ratkaisun haasteeseen. Jos ei karaokepaikastasi löydy videotykkiä, niin sellaisenkin löytämiseen voit kysyä apua paikkakuntasi AV-tekniikka vuokraavalta taholta.

Karaoken sanat voit heijastaa videotykillä vaikka betoniseinään

Onko terassikaraoke mielestäsi muuten hyvä idea, mutta terassi puuttuu? Hae siinä tapauksessa lupaa terassitoimintaan oman alueesi aluehallintovirastosta.

Ei siis muuta kuin hihat heilumaan ja hillitöntä terassikaraokekesää järjestämään!