Karaoke kasvattaa suosiotaan. Se on hauska ja viihdyttävä lisä, jota mikä tahansa baari, yökerho ja tapahtumapaikka voi hyödyntää asiakkaiden yhteen tuomiseksi ja muistojen luomiseksi ystävien ja perheen parissa. Etsiessäsi netistä tietoa parhaan karaokepalvelun löytämiseksi olet varmaankin törmännyt useampaan vaihtoehtoon.

Sinun ei tarvitse enää etsiä! Me autamme sinua perkaamaan markkinoiden parhaat karaokeratkaisut löytääksesi sinun yrityksellesi sopivan vaihtoehdon.

Tässä mitä sinun tulee tietää:

Neljä parasta karaokeratkaisua

1. Tilauspalvelut

iPad-näyttö, jossa listattuna ja jonossa kokoelma karaokelauluja

Karaoken tilauspalvelut ovat suosituimpia karaokepalveluita, joihin myös kannattaa satsata. Nämä ratkaisut tuovat uusimmat hitit käden ulottuville. Kausitilauksella sinun ei tarvitse huolehtia, että musiikkitarjonta ei olisi ajan tasalla tai että työntekijäsi täytyisi jatkuvasti huoltaa karaokeen käytettävää tekniikkaa.  

Jos käytössäsi on karaokeäppi, asiakkaasi voivat helposti kustomoida karaokekokemuksensa tarpeidensa mukaan. Vieraat pääsevät laulamaan suosikkibiisinsä, sijoittamaan laulut jonoon itsenäisesti ja he saavat kokonaisvaltaisen kokemuksen ilman, että yrityksesi täytyy huolehtia näistä osa-alueista erikseen.  

Karaoketilaus esimerkiksi Singan kautta mahdollistaa ensiluokkaisen elämyksen jokaisella kerralla. Etsitpä sitten luotettavaa palveluntarjoajaa yksittäisiin karaokehuoneisiin tai karaokepalvelua kattamaan koko baaria: Singalta löytyy vaihtoehtoja. Se on kustannustehokas vaihtoehto kaikkine hyötyineen, joita tarvitset tarjotaksesi laadukkaan kokemuksen asiakkaillesi kerta toisensa jälkeen.

Plussat:

 • Uusimmat laulut ja laaja laulukirjasto.
 • Hauska, interaktiivinen ja helppo käyttää.
 • Paljon kivaa kiinteällä kuukausimaksulla.

Miinukset:

 • Optimaalinen käyttö vaatii internet-yhteyden.

2. Erilliset ohjelmistot

Ruutukaappaus karaoke-ohjelmisto Karaokista

Erilliset ohjelmistot kattavat perinteiset soittolistat. Tässä tapauksessa laulujen tekijänoikeusasiat ja julkiseen esittämiseen liittyvät luvat ovat käyttäjän harteilla. Offline-ohjelmistojen käyttö saattaa vaatia enemmän päivittämistä kuin mihin sinulla on välttämättä aikaa. Vaikka systeemi toimii joillekin karaokejuontajille, se saattaa teettää enemmän hommaa sinulle yrittäjänä myöskin yksittäisten isompien tapahtumien suhteen. Internet-yhteydettömät ohjelmistot eivät välttämättä myöskään ole kaikista luotettavimpia. Et välttämättä pääse käsiksi uusimpiin hitteihin ja laulukirjaston päivittäminen vaatii tässä vaihtoehdossa usein taustatyötä. Lue lisää karaokeohjelmistoista täällä (englanniksi).      

Plussat:

 • Perinteiset karaokesoittimet tarjoavat klassisen karaoketunnelman.

Miinukset:

 • Laulujen julkisessa esittämisessä voi olla lupakiemuroita.
 • Vaatii ylläpitämistä.
 • Laulujen tekijänoikeuksista ja laillisuudesta vastaa käyttäjä itse.

3. Töpseli seinään ja menoksi (Plug and Go)

Kerromme sinulle pikku salaisuuden: töpseli seinään ja menoksi -tyyliset karaokesoittimet tuppaavat olemaan menneen talven lumia. Tällaisilla karaokeratkaisuilla on hyvin rajattu lauluvalikoima, ja niitä pitää päivittää manuaalisesti. Niistä puuttuu lisäominaisuudet, joita yrityksesi kaipaa ylläpitääkseen ajantasaisen karaokepalvelun vuodesta toiseen. Tässä tapauksessa sijoituksesi arvo laskee joka vuosi. Niin sanotut plug and go -laitteet ovat hyviä pieneen tilaan, jota haluat piristää karaokella. Jos tarkoituksenasi on tarjota karaokea pidemmällä aikavälillä, tästä vaihtoehdosta muodostuu kallis ratkaisu.    

Plussat:

 • Kertaluonteinen sijoitus.
 • Helppo asennus.

Miinukset:

 • Ei tilauspalveluiden mahdollistamia lisäpalveluita.
 • Eivät tue integraatiota tai brändin mukaista räätälöintiä.
 • Ajan saatossa hintava sijoitus.

4. Live-karaoke bändin kera

Nainen laulaa karaokea mikrofoniin bändin kanssa etualalla toinen mikrofoni jalustalla

Kukapa ei rakastaisi vanhaa kunnon elävää viihdettä? Me ainakin rakastamme! Live-karaoke on täydellinen vaihtoehto tapahtumiin, häihin ja yritysjuhliin. Silloin vierailla on mahdollisuus uppoutua musiikkiin ja pitää hauskaa koko illan. Mikä parasta: live-karaoke voidaan järjestää siten, että kuka tahansa voi liittyä hauskanpitoon!

Plussat:

 • Loistava vaihtoehto tapahtumissa.

Miinukset:

 • Ei toimi hyvin baareissa tai rennoissa tapahtumapaikoissa.
 • Voi olla melko kallista ja hankalaa ylläpitää.
 • Kynnys osallistua karaokeen tässä muodossa saattaa olla joillekin vieraille aika korkea.

Timanttisimmat ratkaisut juuri sinun tarpeisiisi

Parasta karaokejuontajille

Karaoke jockey vetää karaokea Mann's Street -baarissa Helsingissä
Karaoke jockey Mann's Streetissä Helsingissä.

Karaokejuontajat tai karaoke jockeyt (KJ) hoitavat karaoken pyörittämistä ravintoloissa ja tapahtumissa. Heidän tehtävänään on innostaa porukka laulamaan. Karaokehoustit yleensä kuuluttavat seuraavan laulun, ojentavat mikrofonin laulajalle ja pitävät bileet pyörimässä koko illan. Olipa käytössäsi karaokevetäjä joka ilta tai vain tiettyinä päivinä, pidä huolta, että heillä on laadukkaat karaokelaitteet, jotta juhlat saadaan kattoon.    

 • Tilauspalvelu: Tilauksiin perustuvat karaokepalvelut tarjoavat karaokejuontajille hyvä työkalut luoda rento tunnelma, jota asiakkaat arvostavat. Palveluun kuuluu myös uusimmat hittibiisit, joten valikoimasta taatusti löytyy asiakkaiden suosikkilaulut. Tilauspalvelu mahdollistaa myös brändiisi räätälöityjen yksilöllisten ratkaisujen tekemisen.
 • Offline-ohjelmistot: Tämä on vanhan liiton karaokeisännän valinta. Jotkut KJ:t suosivat tätä vaihtoehtoa, koska se tuntuu heille tutulta. Yrityksesi kannalta tämä on kuitenkin riskaabelia: on karaokejuontajan vastuulla varmistua siitä, että uusimpienkin hittien kohdalla on huomioitu niiden tekijänoikeudet ja julkisen esittämisen luvat kaupallisessa tarkoituksessa.

Parasta yksityisille karaokehuoneille

Iloinen joukko bändisoittimineen laulaa karaokehuoneessa The Melody Clubilla ruotsiksi lyriikat seinälle heijastettuna
Yksityinen karaokehuone The Melody Clubilla.

Karaokehuoneet ovat nykyään suosittuja. Ne tarjoavat yksityisen mutta samalla julkisen tavan laulaa suosikkibiisejä ystävien ja perheen kanssa. Karaokehuoneet ovat loistotapa luoda lisätuottoa baariisi tai yökerhoosi. Ryhmät, jotka viihtyvät laulamisen parissa viipyvät ravintoloissa yleensä kauemmin kuin muut asiakkaat. Tämä lisää myös ruuan ja juoman kulutusta illan aikana. Lue lisää aiheesta englanniksi tässä oppassa: Karaoke Room Business Guide.  

 • Tilauspalvelu: Tilaukseen perustuva palvelu on yrityksen kannalta eittämättä paras vaihtoehto yksityisille karaokehuoneille. Tilaus mahdollistaa yksilöimisen ja räätälöinnin brändin mukaan. Useimmat tilauspalvelut, kuten Singa, tarjoavat yritysratkaisuja, jotka on tähdätty juuri karaokehuoneille. Ratkaisun avulla voit helposti pistää pystyyn karaokepalvelun asiakkaitesi käyttöön siten, että työntekijöidesi ei tarvitse puuttua tai paneutua asiaan. Asiakkaat pääsevät valitsemaan lauluja, selaamaan laulukirjastoa ja nauttimaan yksityisestä elämyksestä, jonka tilauspalvelu tarjoaa.  
 • Plug and Go: Jotkut tilat saavat töpseli seinään -vaihtoehdon toimimaan. Varsinkin paikoissa, joissa karaoke on kiva pikku bonus eikä niinkään osa bisnesratkaisuja, tämä saattaa olla toimiva. Mallissa on kuitenkin vähemmän mahdollisuuksia yksilöintiin ja se vaatii käsin tehtävää päivittämistä, josta täytyy olla kartalla. Tämä voi olla erityisen hankalaa, jos yrityksessäsi on enemmän kuin yksi karaokehuone, jota yrität pitää ajan hermolla.

Itse juonnetut tapahtumapaikat

Kaksi karaokelaulajaa Kraken Barissa Helsingissä toisen laulaessa ja toisen odottaessa vuoroaan
Karaokea Kraken Barissa Helsingissä.

Baarit ja tapahtumapaikat luovat kihelmöivän tunnelman, joka kannustaa asiakkaita tulemaan yhteen ja nauttimaan vanhasta kunnon karaokesta. Joissakin baareissa ja ravintoloissa karaoke on tärkeä osa viihdettä ja se halutaan juontaa itse. Tarvitset siis karaokepalvelun, jonka työntekijät saavat nopeasti haltuun. Jos olet aloittamassa tällaista toimintaa, löydät hyviä vinkkejä karaokeiltojen juontamiseen ja mainostamiseen täällä.  

 • Tilauspalvelu: Kirjautuneena tilaajana voit muuttaa palvelua oman makusi mukaiseksi ja olla vakuuttunut siitä, että sinulla on käytössäsi viimeisimmät ja parhaimmat karaokelaitteet. Tilaajana voit myös pyörittää mainoksia näytöillä ja soittaa taustamusiikkia silloin kun ei ole karaoken aika.  
 • Live-bändi: Jos sinulla on sopimus jonkun bändin kanssa esiintymisistä tapahtumapaikassasi, live-karaoke voi myös olla yksi pakettiin kuuluvista vaihtoehdoista. Live-karaoke bändin kanssa voi olla suurta viihdettä asiakkaille, mutta sen järjestäminen voi olla tyyristä ja aikaa vievää tiimillesi.  

Itsepalvelukaraoke

Karaokelaulaja selaa ja valikoi sopivaa laulua seinällä olevasta iPadista
Karaokea O'Learys urheilubaarissa.

Itsepalvelukaraoke tarkoittaa esimerkiksi karaokepistettä baarissa tai klubilla, jossa kuka tahansa voi mennä ja laulaa oman lempikappaleensa itseohjautuvasti. Tämä vaihtoehto on toimiva, jos haluat tarjota karaokea mukavana pienenä lisäpalveluna tapahtumapaikassasi. Tämä toimii hyvin myös yksityisissä karaokehuoneissa, varsinkin jos et halua holtittoman innokkaita karaokelaulajia esiintymään yleisissä tiloissasi.

 • Tilauspalvelu: Singa Pro mahdollistaa karaokekioskien pystyttämisen, joissa asiakkaat voivat itsenäisesti pistää karaoken pyörimään ja laulaa. Tämä tapahtuu joko lisäämällä lauluja laulujonoon kioskiin asennetulta iPadilta tai klikkaamalla Singan sovellusta omassa puhelimessa.
 • Plug and Go: Jos ravintolasi ei kaipaa vakavasti otettavaa karaoketarjontaa, vaan haluat mahdollistaa pienen musikaalisen lisän, karaokesoitin takahuoneessa voi olla hauska pieni yksityiskohta. Vaihtoehto toimii myös hyvin, jos haluat ensin testailla karaokea pienimuotoisesti ennen tilauspalveluun siirtymistä.  

Ulkoilma- ja festarikaraoke

Ihmismeri seuraa kun Truck Festivalin lavalla lauletaan karaokea lyriikat valkokankaalle heijastettuna
Karaokea Truck Festivalin lavalla Iso-Britanniassa.

Festivaalikaraoke ja ulkoilmakaraoke ovat viime aikojen nousevia trendejä. Ne ovat lyömätön keino saada yleisö mukaan ja kokemaan olevansa osa yhteistä elämystä. Tällaisissa karaokemuodoissa on erityisen tärkeää tehdä vaikutus karaokella ja varmistaa, että kaikki toimii moitteettomasti!

 • Tilauspalvelu: Mobiilisti tapahtuvan laulujen varaamisen ansiosta tämä vaihtoehto on helppo ja hyvä ratkaisu, varsinkin jos ulkoilmatapahtumassasi tai festareilla on loistava karaokejuontaja. Tilauspalvelu ei kuitenkaan ole kaikissa tapauksissa kaikista luotettavin vaihtoehto. Jos alueella ei ole wifiä tai pääsyä vakaaseen internet-yhteyteen, korkealaatuisen kokemuksen takaaminen on hankalaa.
 • Live-bändi: Soittava yhtye toimii hyvin näihin viboihin! Tämä on loistava vaihtoehto ulkoilmafestivaaleilla, jotka sijaitsevat internetin kannalta katvealueilla ja tilauspalvelun käyttäminen on epävakaata. Bändi takaa, että bileet rullaavat ja luovat välittömän tunnelman tapahtumallesi. Tämä vaihtoehto kuitenkin voi karsia joitakin laulajia, jos heitä jännittää liikaa. Myös lauluvalikoima on luonnollisesti rajattu.

Koe Singa jo tänään!

Mitä tulee karaokeen: fakta on, että vaikka jokin perinteinen ratkaisu saattaa olla totuttu, se ei kuitenkaan ole välttämättä paras. Maailma ympärillämme muuttuu ja jatkaa digitalisoitumista. Baarisi, ravintolasi ja yökerhosi digitalisoituu myös. Kun päivität karaokekokemuksen Singaan, sinun ei tarvitse olla huolissasi pysytkö menossa mukana.    

Etualalla iPad jossa jonossa karaokekappaleita ja taka-alalla laulava bilekansa ja seinän näytöille heijastetut karaokebiisien sanat

Singa on yksi parhaimmista tilaukseen perustuvista karaokepalveluista. Sen teknologia on ajan tasalla ja musiikkiivalikoima on huippuluokkaa. Tilaamalla Singan sinun ei tarvitse pähkäillä tylsistyvätkö asiakkaasi jossain vaiheessa. Singa takaa korkealuokkaisen karaokekokemuksen jokaisella kerralla. Jos sinulla herää kysymyksiä, laita sähköpostia osoitteeseen sales@singabusiness.com ja saat lisätietoa Singan karaokevaihtoehdoista yrityksille.