Kotimainen karaokesovellus Singa ja Aalto-yliopisto toteuttivat yhteistyössä tutkimuksen, jonka mukaan karaokella on merkittävä positiivinen vaikutus ravintoloiden tulokseen.


Karaokella on selkeä myyntiä nostava vaikutus

Ravintoloitsijat etsivät jatkuvasti uusia keinoja parantaa tulosta, hankkia uusia asiakkaita ja saada asiakkaat viihtymään ravintolassa pidempään. Singa Business on julkiseen käyttöön lisensoitu moderni karaoke-, taustamusiikki- ja mainostenhallintapalvelu, jota käytetään yli 1000 ravintolassa ja muussa laulupaikassa, kuten kirjastossa, koulussa ja työpaikoilla ympäri Euroopan.

Yhdessä Aalto-yliopiston kanssa toteutetussa tutkimuksessa pyydettiin ravintoloita arvioimaan karaoken arvoa liiketoiminnalleen. Tulokset olivat erittäin kannustavia. Tutkimus toteutettiin keväällä 2018 analysoimalla 37 yökerhoa, baaria ja muuta illanviettopaikkaa, joissa soi karaoke. Ravintoloiden tulosta mitattiin tyypillisenä iltana sekä ilman karaokea että karaoken kanssa.

Sekä asiakasmäärän että keskiostoksen suhteen havaittiin huomattavaa kasvua.


Asiakasmäärä kasvoi karaokeiltoina keskimäärin 31%. Hieman yli 5% ravintoloiden omistajista vastasi, että asiakasmäärä miltei kaksinkertaistui ja vain 5% vastaajista sanoi karaoken vaikuttavan kielteisesti asiakasmääriin. Ihmiset myös viipyivät ravintolassa pidempään ja käyttivät enemmän rahaa ruokaan ja juomaan, jonka seurauksena asiakkaan keskiostos nousi karaokeiltoina 35%.

Kaikkein eniten keskiostos kasvoi paikoissa, joissa karaokea laulettiin vain muutaman kerran kuukaudessa, keskimäärin huimat 42%.

restaurant revenue
Lähde: Karaoken arvo ja uudet aluevaltaukset, Aalto-yliopisto 2018.

Lisätietoa Singasta

Kotimainen Singa uudistaa laulukulttuuria tekemällä saman karaokelle, mitä Netflix on tehnyt elokuville ja Spotify musiikille – päivittämällä ja mullistamalla kokonaisen alan. Singa on moderni suoratoistopalvelu, joka tekee laulamisesta helppoa ja hauskaa missä ja milloin tahansa. Singan kuluttajasovelluksessa on yli 80 000 biisiä joita voi laulaa mobiililaitteilla, tietokoneen selaimessa ja älytelevisiossa. Singan kasvavaan laulajien yhteisöön kuuluu jo yli miljoona singaajaa. Kuluttajatuotteen lisäksi kaupalliseen käyttöön suunniteltu aidosti moderni ja digitaalinen Singa Business pyörittää karaokea, taustamusiikkia ja mainoksia yli 1o00 ravintolassa, yökerhossa, koulussa, kirjastoissa, vanhainkodissa ja muussa laulupaikassa ympäri Eurooppaa.

Lisätietoja: www.singa.com/business | myynti@singabusiness.com