Du har nu bestämt dig för att hoppa på trenden och starta upp karaoke i din lokal, eller kanske överväger att göra det. Toppen! Karaoke är en snabbt växande trend, så det kommer att bli en succé!

Karaokens comeback är obestridlig, så i den här artikeln kommer vi att ta upp de bästa metoderna för hur du driver en karaokekväll i din lokal och gör det till en succé redan från början. Häng med!

1. Välj rätt karaokeleverantör

När du börjar med karaoke är det framför allt karaokeleverantören du måste tänka på. Du bör se till att din karaoke är lagligt anskaffad - med respekt för upphovsrättsliga krav och lagstiftning för offentlig och kommersiell användning. Du vill också se till att du har tillgängligt alla de låtar som dina kunder vill sjunga, oavsett om det är en Doja Cat-banger från 2022 eller en Johnny Cash-låt från 1960-talet. Om du vill ha den bästa karaokesystemet som finns, är Singa Business det rätta valet. Det är bara att koppla in den till ditt PA-system och skaffa en skärm för sångtexterna.

👉 Läs om allt du behöver för karaoke gällande teknisk setup

Singa Business är en lättanvänd och modern programvara med 80 000 fullt licensierade karaokelåtar. Dessutom har den alla funktioner du behöver för nutida karaoke.

Med Singa kan dina nya karaokeälskande kunder smidigare hitta dig! Din lokal kommer nämligen att upptäckas i Singa konsument-appen, som karaokeälskare runt om i världen använder för att sjunga karaoke hemma och begära låtar på sina favoritkaraokebarer.

Här kan du boka en demo och få mera info!

2. Skaffa en karaokevärd

Din karaokevärd kan vara den enda sak som lyfter din karaoke från ordinär till extraordinär. Se därför till att du har en värd som får dina gäster att känna sig välkomna, uppmuntrade att sjunga och få dem att lämna kvällen med en känsla av att vilja komma tillbaka.

Du kan hitta en karaokevärd genom dina nätverk eller genom lokala arrangörer - fråga gärna oss om rekommendationer! Om du inte vill spendera extra på att ha en utomstående värd, kan värden också vara någon med rätt attityd och karisma från din egen personal! Läs här om våra 5 klockrena tips för hur du lyckas som karaokevärd.

För speciella tillfällen eller återkommande karaokekvällar kan du boka en värd som lockar publiken med sitt namn och sin följarskara. T.ex. i Storbritannien är Barrioke-karaoke med Shaun Williamson en extremt populär karaokefestival. Karaoke med lokala artister, influencers eller andra offentliga personer kan också vara en stor attraktion!

👉 Läs här på engelska varför Singa är ett system för karaokevärdar

Karaoke med en lokal dragartist kan också vara ett riktigt bra evenemang, särskilt under pride-månaden. The Karaoke Hole är till exempel känt för sin fantastiska grupp av drag karaokevärdar.

Drag Queen singing karaoke

3. Hitta din karaokenisch

Rap-karaoke? Musikalisk karaoke? Country-karaoke? Det finns absolut inga gränser. Om du vill sticka ut från att bara göra karaoke (även om det kan vara precis det perfekta också!) kan du prova att göra det till karaoke med det lilla extra. Detta kan vara särskilt bra om du har andra lokala karaokelokaler i närheten och behöver ett sätt att sticka ut.

män som spelar gitarr på The Melody Club
Slay that guitar solo! På The Melody Club i Göteborg kan du använda roliga rekvisita och tillbehör för att ge ditt karaoke uppträdande något extra. 

Vi har sett rap-karaoke på Londons coolaste ställen, heavy metal-karaoke i Helsingfors och "karaoke på steroider" med alla typer av rekvisita och kostymer som karaokegästerna kan ha kul med på Melody Club i Göteborg. Något som sticker ut från mängden och ger gästerna en speciell upplevelse, hjälper dig enormt!

Några bra karaoke-temakvällar är t.ex:

  • 70-, 80-, 90-, 2000-tals musik - Varje årtionde har en dedikerad bas av karaokefans!
  • Musikkväll på ett specifikt språk - Du kan få in en helt ny skara människor som vill sjunga på sitt eget språk.
  • Ladies night karaoke - Detta kan vara ett bra återkommande evenemang och kan redan vara i linje med dina befintliga evenemang.
  • Drag karaoke - Ett utmärkt sätt att lägga till lite komedi, humor och artisteri för kvällen!
  • Britneys/Adeles/Beyonces kväll - Välj en känd sångare med många låtar och ha deras låtar i spellistan så att alla kan hoppa in under kvällen.
  • Kväll för dålig musik - Ingen Adele eller Queen ikväll, låt alla sjunga sina dåliga musikaliska favoriter utan att känna skam.

Du kan se till att folk håller sig till temat genom att ge dem en Singa låtlista att välja låtar från. Alla helgdagar kan omvandlas till ett evenemang eller ett speciellt tema!

4. Använd sociala medier för att marknadsföra dina karaokekvällar

När du börjar planera hur du ska marknadsföra din karaokekväll, är sociala medier en bra plats att börja på. Sociala medier är ett av de enklaste sätten att nå dina kunder med låg kostnad och få dem att bli peppade över dina karaokekvällar. Du kan skapa inlägg på Instagram och Facebook, Facebook-evenemang, Instagram-reel eller TikTok-videor om dina karaokekvällar, och bara fortsätta att visa upp det så mycket du kan! Även om det känns som om du redan har berättat för dina följare om det, är det förmodligen bara en bråkdel av din potentiella publik som har sett dina inlägg. Att vara aktiv är viktigt!

Nicki Minaj meme

Med hjälp av sociala medier kan du försöka ha roligt med din karaokekampanj. Använd karaoke-memes, gör videor bakom kulisserna när du förbereder din karaoke, ladda upp foton på din lokal, fråga vad dina kunder vill sjunga. Det är viktigt att få folk att känna till stället och få dem taggade inför en kväll!

Sprid ordet med hjälp av influencers

Twitch streamer Andy Pyro med hans vänner på Wallis Levi Karaoke bar

Att arbeta med influencers i sociala medier kan vara den avgörande faktorn för att göra din karaoke till stans bästa karaoke. Och oroa dig inte! Det behöver inte vara extremt dyra kampanjer med de största stjärnorna i världen - det kan det förstås vara, men du kan också börja med karaokeälskande mikro/nano influencers.

När du börjar med din karaoke kan du helt enkelt leta efter influencers som du tror passar bra ihop med din lokal och börja kontakta dem. Du kan bjuda in influencers till din lokal och till exempel ge dem en gratis kväll, eller ett bord med gratis drinkar.

Om du vill göra större samarbeten och har en extra budget för din karaokemarknadsföring, kan du kontakta en byrå för influencer marketing som hjälper dig att hitta rätt influencers och planera kampanjen.

Svenska influencern Penny Parnevik MurrayMoyagi i Stockholm med sina vänner

Genom att arbeta med rätt influencers kan du nå din potentiella publik på ett engagerande sätt! Du kan också tänka dig att ordna en fantastisk lanseringsfest och bjuda in alla dina potentiella influencers och naturligtvis även dina vanliga kunder. Alla älskar lanseringsfester, eller hur?

Kombinera med andra aktiviteter

Beroende på vilken stämning och vilket underhållningsutbud som finns på din plats kan du hitta rätt genom att kombinera karaoke med några av dina befintliga aktiviteter - till exempel maten. "Karaoke dining" kan vara ett sätt för dig att börja prova karaoke, även om du inte har en särskild karaokescen eller ett karaokelokal.

👉 Läs mera om hur du gör din restaurang till en karaoke restaurang

människor äter middag och sjunger karaoke
Karaoke middag på Holiday Bar i Helsingfors

Eller kanske har du livemusik på din plats? Försök att kombinera karaoke med dina live-musikspelningar, så att publiken stannar kvar senare eller kommer tidigare för att värma upp inför spelningen med karaokesång. Kanske öppnar du en terrass för sommarsäsongen? Rigga upp ditt PA och en skärm utomhus och gör det till karaoke på terrassen!

Bowlinghallar, hotell, cocktailbarer etc. har kombinerat karaoke med andra aktiviteter, så var öppen för att lägga till lite sång till det du redan gör, med framgång!

Ha roligt!

Som sagt - det finns inga gränser när det gäller karaoke och hur man marknadsför en karaokekväll. Fråga dina kunder om deras önskemål och prova dig fram! Karaokemagin kan födas på många olika sätt, och när du hittar din sweet spot kan det förvandla dina oregelbundna gäster till karaokeälskande stamkunder!

Om du använder Singa Business kan du alltid be oss att marknadsföra din lokal i våra sociala medier! Kontakta din kontaktperson för mer information.

Behöver du Singa till din lokal? För mer information, skicka oss ett mejl på sales@singabusiness.com eller chatta med oss på vår webbplats www.singa.com/business.