Älskar du att sjunga med till bra musik och släppa loss tillsammans med dina vänner, men gillar inte att alla andra i baren också tittar på? Ett privat karaokerum är då den perfekta lösningen! I Sverige har karaoke trenden tagit över med storm. Karaokerum är den nya melodin och många vill nu hoppa på trenden med eget karaokerum. Vare sig du själv är intresserad av att öppna ett privat karaokerum eller om du bara vill använda ett för att ha en toppen kväll med goda vänner, ger vi dig här en bättre överblick över varför karaokerum är så populära just nu och hur du kan öppna ditt eget.

Karaokebarer dominerar nattlivet

Karaoke har länge varit en underhållande aktivitet i Asien och Japan, vilket sedan har anlänt till Sverige då K Karaoke i Stockholm först tog fram konceptet för karaokerum. Trenden har blomstrat under de senaste åren och nu hittar du olika karaoke rum runt om i hela landet. Göteborg och Stockholm är helt klart de städer där egna karaokerum helt och hållet tagit över och där lokaler som till exempel Moyagi och Sing Sing dominerar nattlivet.

En graf över söktrafik för Karaokerum som visar hur intresset under det senaste året vuxit exeptionellt
Graf över söktrafik för Karaokerum

Så vad är det egentligen som gör att privata karaokerum är så populära och omtyckta? Jo, ett privat karaokerum är en utmärkt plats för vänner att träffas på! Många människor som vanligtvis inte skulle gå till en bar eller till en öppen karaokekväll är redo och villiga att ändå hoppa in i ett avskilt rum och sjunga tillsammans med vänner och bekanta. Ett eget karaokerum passar perfekt för tillställningar som företagsfester, födelsedagsfirande, möhippor eller helt enkelt en rolig utekväll med vänner. Testa själv vettja! Här hittar du en lista på några av Sveriges allra bästa karaokeställen.

Karaokerum i Stockholm

Det är ingen överraskning att vår huvudstad är populär när det gäller den växande karaoke trenden. På Stockholms gator hittar du flera olika barer och restauranger med privata karaokerum som ger dig en rolig och annorlunda upplevelse.

Med sitt helt egna Japanska koncept är Moyagi definitivt en av de främsta karaokebarerna i Stockholm. I Moyagi kan du välja mellan 12 helt skilda karaokerum, alla i varierande storlek och med hög standard. Mat och dryck kan också beställas direkt till rummet, vilket gör upplevelsen toppen.

Två tjejer sjunger karaoke i karaokebaren Moyagi i Stockholm
Moyagi i Stockholm

Om du är ute efter något mera lokalt och schlager aktigt, är Golden Hits stället för dig. Eller varför inte en blandning av tv-sport, amerikansk mat och sång på O’Learys? Stockholm erbjuder verkligen alla sorters karaokerum man kan tänka sig.

Karaokerum i Göteborg

En grupp med sjungande vänner utklädda i kostymer på en scenen i The Melody Club
The Melody Club i Göteborg

Även om Stockholm är väldigt populärt när det gäller karaoke trenden, ligger Göteborg faktiskt i topp och är det perfekta stället för en karaoke älskare. Om du är ute efter en fartfylld middag rekommenderar vi Sing Sing där du kan njuta av en en vietnamesisk måltid med dina vänner samtidigt som ni fyller rummet med sång. Är du däremot mer förtjust i glitter och glamour, då styr du kosan till The Melody Club. För vad är inte roligare än att få tillgång till en hel utklädningsgarderob! Klä ut dig precis som du vill, njut av utsökt plockmat och förvandla scenen till en riktig show.

Två män och två kvinnor skrattar och sjunger karaoke tillsammans i baren Sing Sing
Sing Sing i Göteborg

Som du märker, finns det massor med roliga karaokerum i dessa två städer. Det gäller absolut att kika in på något av ställena ifall du har vägarna förbi och är sugen på en rolig kväll med bra musik. Och förstås finns det också hur coola ställen som helst i andra städer, så kolla absolut in vilka karaoke ställen som finns just nära dig!

Så startar du ditt eget karaokerum

Ifall du är intresserad av att lära dig mera om karaokerum som koncept och kanske ha karaokerum i din befintliga eller kommande lokal, ladda ner vår guide här. I den kan du lära dig mera om hur ett karaokerum kan hämta med sig ökade intäkter samt mer trafik till din lokal.

Fem personer sitter vid ett bord med händerna i vädret medan de sjunger karaoke tillsammans
O'Learys på Järntorget i Göteborg

Vi har dessutom samlat ihop några bra tips när det gäller att marknadsföra, prissätta och designa ditt karaokerum. För det skall ju framför allt vara den perfekta underhållningen som får kunderna att längta tills de får komma tillbaka till din lokal för mera sång och skratt!

Visst låter det otroligt kul? Oavsett om du bokar ett karaokerum för nöjes skull eller om det är du som äger det, så är det garanterat en succé! Om du är intresserad av att höra mera eller ifall du behöver bolla idéer med någon gällande att ha eller att öppna ett eget karaokerum i Sverige, kan du höra av dig till vårt försäljningsteam på sales@singa.com. Vi är alltid peppade på att snacka karaoke!