Det är helt klart att karaokerum börjar bli en grej i Sverige. Trenden från Asien och Japan har anlänt till Sverige och det går att hitta runt om i hela landet. Karaokerum, eller karaoke box som de även kallas, är mindre slutna rum där sällskap gå in och roa sig i takt med musik och skönsång. K Karaoke i Stockholm är nog den som har varit först ut med konceptet i Sverige. Men tack vare att karaokens teknologi har utvecklats, så har även andra insett möjligheten i att enkelt kunna sätta upp sin egen variant. Antingen i form av enstaka rum i samband med andra krogaktiviteter, eller större koncept med flera rum, så som Sing Sing i Göteborg och Moyagi i Stockholm.

Här har vi skapat en lista av de bästa karaokerummen i Sverige i orankad ordning.

Sing Sing, Karl Johansgatan, Göteborg

Rummen går i färgerna - Röd, gul, grön, aprikos, blå, rosa, turkos. Sing Sing har karaoke i källaren, restaurang på markplan. Här finns hela sju karaokerum, eller boxar, i olika färger och storlekar. Det, ackompanjerat med smaker från Vietnam och goda drinkar. I hjärtat av Majorna i Göteborg så har Sing Sing tagit staden med storm, dit folk med alla möjliga bakgrunder är välkomna. På helgerna erbjuds även karaoke uppe i baren, och på onsdagar har dem quiz.

Blåa rummet på Sing Sing i Göteborg

Moyagi, Brunkebergstorg, Stockholm

Stockholms nya älskling. Fördelat på två våningar finns tolv (!) privata karaokerum, avsedda för skönsång för sällskap i alla storlekar. Det som ser ut att vara en helt vanlig karaokebar är i själva verket mer konceptuellt, något som grundarna själva kallar för 'premium'.

Moyagi känns verkligen Japan utan och innan. Det är samurajer och det är compact living. Maten är finger food-baserat med influencer från Japan och Korea. Till det går det att få klassiska drinkar så som en gin&tonic eller whiskey sour gjord på de bästa råvarorna. Kvalité från topp till tå. Dessutom, om du är instagrammare, så kommer du att älska Moyagi!

De 12 rummen har alla sina egna samuraj-karaktärer. Det här är Singa.

Pings Sakura, Luntmakargatan, Stockholm

Pings Sakura introducerar atmosfär och smaker från Asian, men tyngd från Japan och Taiwan. Tillsammans med fantastisk Hot Pot och Yaki så går det även att njuta av karaoke. Pings Sakura erbjuder två karaokerum som rymmer upp mot 12 personer, och en större som rymmer upp till 30 personer. Ett perfekt ställe för kompisgäng, after work eller kick-off.

De tre rummen är döpta efter megapolerna Tokyo, Taipei och Seoul

O’Learys

O’Learys kännetecknas inte längre som endast en amerikansk restaurang och sportsbar. Utöver sport och mat så utsmyckas O'Learys av all möjlig aktivitet mellan himmel och jord. Det går bland annat att hitta bowling, shuffleboard, darts, minigolf, VR-rum, bio… och förstås karaokerum. Om man är ett stort umgänge och man inte är riktigt säker på vad man vill göra, så har O’Learys alltid ett brett utbud av aktiviteter. I listan nedan kan du hitta alla O’Learys enheter som har karaokerum.

O’Learys Karlstad, O’Learys Västerås, O’Learys Sundsvall, O’Learys Gränbystaden, O’Learys Gävle, O’Learys Linköping

Senast i raden är O’Learys Linköping som har hela tre rum att välja mellan

Pitchers, Järnvägsgatan, Örebro

Pitchers är en utpräglad gastropub som går att hitta på flera orter runt om i Sverige. Pitcher’s i Örebro må vara bland de populäraste och största av dem alla. Pitchers i Örebro är ett stort nöjescenter på 1900 kvadratmeter mittemot Örebro slott. Här vet man hur man tar hand om kunderna med god mat, ett brett ölsortiment, sport och utbud av aktiviteter. Här finns även ett karaokerum som rymmer upp mot 20 personer åt gången.

Bryggmästarn, Kungsgatan, Boden

Hos nyöppnade Bryggmästarn i Boden kan du hitta Sveriges nordligaste karaokerum. Bryggmästarn, utöver karaoke, serveras mat från Centraleuropa, med inslag av brittisk känsla. Här bryggs hantverksöl med kärlek och i källaren hittar du alla möjliga aktiviteter, bland annat ett karaokerum, som gör Bryggmästarn till den ultimata mötesplatsen för både ung och gammal.

Steam Hotel, Ångkraftsvägen, Västerås

Japp! Du läste rätt. Karaokerum även i hotell. Nyöppnade Steam Hotel har byggt inte bara ett, utan två karaokerum, för kvällar där allt du kan tänka på är att få köra en känslosam Bonnie Tyler-dänga. Eller när du vill stila inför gänget och dra bryggan i Bohemian Rhapsody utan att kolla på skärmen. Carry on. Boka in dig på en av Sveriges stilrenaste hotell med känsla av 30-tal som erbjuder både karaoke och bio för boenden på hotellen. Även utomstående är hjärtligt välkomna på afterwork eller kick-off. Och händer det att man inte gillar att sjunga, vilket är svårt att tro, så finns det ett hörn där du kan spela luftgitarr med valfri gitarr.


Här har vi dem, de bästa karaokerummen i Sverige! Vi rekommenderar att ta en titt förbi om ni är i stan. Gå dit för skönsång, ta ett par kalla, ät mycket och ha en himla massa kul! Tagga oss med @singakaraoke på Instagram och @singamusic på Facebook. Vi vill ha en karaokeparty med dig!

För mer karaokeinspiration? Här hittar du senaste hitlåtarna i Sverige och de 100 populäraste karaokelåtarna i världen i år.