Det är helt klart att karaokerum börjar bli en grej i Sverige. Trenden från Asien och Japan har anlänt till Sverige och det går att hitta runt om i hela landet. Karaokerum, eller karaoke box som de även kallas, är mindre slutna rum där sällskap går in och roar sig i takt med musik och skönsång. K Karaoke i Stockholm är nog den som har varit först ut med konceptet i Sverige. Men tack vare att karaokens teknologi har utvecklats, så har även andra insett möjligheten i att enkelt kunna sätta upp sin egen variant. Antingen i form av enstaka rum i samband med andra krogaktiviteter, eller större koncept med flera rum, så som Sing Sing Karaoke i Göteborg och Moyagi i Stockholm.

Här har vi skapat en lista av de bästa karaokerummen i Sverige i orankad ordning.

Sing Sing Karaoke

Är du ute efter karaokerum med asiatisk bistro i modern tappning? Sedan Sing Sing Karaoke öppnade deras första Karaoke Box venue i Majorna, Göteborg 2017 har konceptet blivit mycket populärt och vuxit nu med två ställen i Göteborg, en i Karlstad & en i Trondheim, Norge. Sing Sing Karaokes karaokerum finns i olika färger och storlekar vilket betyder att det finns något för alla oavsett bakgrund eller ålder. Deras asiatiska bistro ackompanjerat med smaker från Vietnam och i barer fylls gästerna med goda drinkar. På helgerna erbjuds även karaoke i baren för alla att njuta av, samt erbjuder de olika quiz kvällar.

Vill du få Sing Sing upplevelsen hemma hos er? Ordnar du bröllop, födelsedag eller något annat roligt event? Då kan Sing Sing hjälpa dig med "Sing Sing on Wheels". Sing Sing levererar och installerar den ultimata karaoke festen direkt till er. Tidigare har de anordnat Sing Sing on Wheels på bland annat Way out West och West Pride samt andra barer i Göteborg.

Läs mera om Sing Sing Karaoke här

people singing karaoke in singa's karaoke room
Blåa rummet på Sing Sing i Göteborg

Moyagi – Stockholm

Fördelat på två våningar finns tolv (!) privata karaokerum, avsedda för skönsång för sällskap i alla storlekar. Det som ser ut att vara en helt vanlig karaokebar är i själva verket mer konceptuellt, något som grundarna själva kallar för 'premium'.

Moyagi känns verkligen som Japan utan och innan. Det är samurajer och det är compact living. Maten är finger food-baserat med influencer från Japan och Korea. Till det går det att få klassiska drinkar så som en gin&tonic eller whiskey sour gjord på de bästa råvarorna. Kvalité från topp till tå. Dessutom, om du är instagrammare, så kommer du att älska Moyagi!

Läs mera om Moyagi här

singa's karaoke room named Moyagi
De 12 rummen har alla sina egna samuraj-karaktärer. Det här är Singa.

Star Karaoke – Göteborg

Gillar du att hänga i en skön karaokebar med god mat och fin stämning. Då rekommenderar vi att du hälsar på Star Karaoke! Star Karaoke har 8 Karaoke Studior som du kan boka för 1,45h eller mera. I Karaokerummen kan du enkelt och smidigt klä ut dig samt beställa mat och dryck. Kom ihåg att också ta en bild när du väl är där. Deras karaokerum rymmer mellan 4-16 personer. Star Karaoke är ett nytt sätt att umgås på, vare sig du vill hänga med vänner, anordna en teambuilding med jobbet eller bara vara ute och sjunga.

Inte nog med att Star Karaoke har 8 karaokerum så har även Star Karaoke Open Mic karaoke. Var dig själv och visa vad du går för i deras underbara lounge, som Star Karaoke brukar säga "Hos oss är alla en stjärna!"

Läs mera om Star Karaoke här

singa's karaoke room in Star Karaoke
Ett av Star Karaokes Karaoke Studio

The Melody Club – Göteborg

Glöm allt du tidigaste visste om karaoke. Här är en klubb, bar och restaurang som tagit Göteborgarna med storm. På The Melody Club kan du boka en egen privat karaoke lounge (de har 9 stycken) och njuta av lyxig plockmat och glittriga drinkar. Något som är väldigt kul när man kommer till The Melody Club är att på nedre våningen hittar du en hel utklädnings garderob för den som vill gå all in under sitt karaoke uppträdande. Här kan du välja och vraka mellan olika dräkter och peruker. När du väl kommer in i karaokerummet och börjar sjunga har du möjlighet att beställa både mat och dryck, spela olika instrument och byta bakgrund så det passar dig och ditt umgänge. Eller varför inte byta bakgrund så det passar låten du sjunger?

Open Mic karaoke är även en stor favorit på The Melody Club. Det är en avskild del från resten av restaurangen men med en egen exklusiv bar. Perfekt för att hyra det till möhippor, födelsedagar osv. Dessutom har The Melody Club också en mobil studio. En mobil studio som du kan hyra för kommande evenemang. Varför inte hyra den mobila studion på din bakgård?

Singa's karaoke in The Melody Club
Fullt ös på The Melody Club

GOMA Karaoke – Stockholm

GOMA Karaoke i Stockholm är en asiatisk gastropub där drycken och maten står väldigt mycket i fokus. Med den snygga inredningen kan du i baren hitta både de klassiska dryckerna men också flera med en tvist som passar dig som vill ta ett glas eller två på dagen eller vill ha en otroligt AW kväll. Slutligen, erbjuder GOMA ett underbart karaokerum på nedre våningen med en discokula i taket. Rummet rymmer så gott som alla, faktiskt över 25 personer.

Logo of Goma karaoke
Karaokerummet på GOMA Gastropub Källa: Bild av Maria Cruseman

Pings Sakura – Stockholm

Pings Sakura introducerar atmosfär och smaker från Asian, men tyngd från Japan och Taiwan. Tillsammans med fantastisk Hot Pot och Yaki så går det även att njuta av karaoke. Pings Sakura erbjuder två karaokerum som rymmer upp mot 12 personer, och en större som rymmer upp till 30 personer. Ett perfekt ställe för kompisgäng, after work eller kick-off.

Karaoke room in Pings Sakura
De tre rummen är döpta efter megapolerna Tokyo, Taipei och Seoul

O’Learys

O’Learys kännetecknas inte längre som endast en amerikansk restaurang och sportsbar. Utöver sport och mat så utsmyckas O'Learys av all möjlig aktivitet mellan himmel och jord. Det går bland annat att hitta bowling, shuffleboard, darts, minigolf, VR-rum, bio… och förstås karaokerum. Om man är ett stort umgänge och man inte är riktigt säker på vad man vill göra, så har O’Learys alltid ett brett utbud av aktiviteter.

I listan nedan kan du hitta alla O’Learys enheter som har karaokerum.

O’Learys Karlstad
O’Learys Västerås
O’Learys Sundsvall
O’Learys Gävle
O’Learys Linköping
O'Learys Kungsbacka
O'Learys Järntorget
O'Learys Luleå
O'Learys Norrtull
O'Learys Tolv
O'Learys Umeå
O'Learys Kalmar
O'Learys Växjö
O'Learys Sandviken
O'Learys Halmstad
O'Learys Kristianstad

Singa's karaoke room
O'Learys Linköpings karaoke rum med discokula och två skärmar så både du och dina vänner kan sjunga samtidigt

Pitchers, Järnvägsgatan, Örebro

Pitchers är en utpräglad gastropub som går att hitta på flera orter runt om i Sverige. Pitcher’s i Örebro må vara bland de populäraste och största av dem alla. Pitchers i Örebro är ett stort nöjescenter på 1900 kvadratmeter mittemot Örebro slott. Här vet man hur man tar hand om kunderna med god mat, ett brett ölsortiment, sport och utbud av aktiviteter. Här finns även ett karaokerum som rymmer upp mot 20 personer åt gången.

Bryggmästarn, Kungsgatan, Boden

Hos nyöppnade Bryggmästarn i Boden kan du hitta Sveriges nordligaste karaokerum. Bryggmästarn, utöver karaoke, serveras mat från Centraleuropa, med inslag av brittisk känsla. Här bryggs hantverksöl med kärlek och i källaren hittar du alla möjliga aktiviteter, bland annat ett karaokerum, som gör Bryggmästarn till den ultimata mötesplatsen för både ung och gammal.

Steam Hotel, Ångkraftsvägen, Västerås

Japp! Du läste rätt. Karaokerum finns även i hotell. Steam Hotel har byggt inte bara ett, utan två karaokerum, för kvällar där allt du kan tänka på är att få köra en känslosam Bonnie Tyler-dänga. Eller när du vill stila inför gänget och dra bryggan i Bohemian Rhapsody utan att kolla på skärmen. Carry on. Boka in dig på en av Sveriges stilrenaste hotell med känsla av 30-tal som erbjuder både karaoke och bio för boenden på hotellen. Även utomstående är hjärtligt välkomna på afterwork eller kick-off. Och händer det att man inte gillar att sjunga, vilket är svårt att tro, så finns det ett hörn där du kan spela luftgitarr med valfri gitarr.


Här har vi dem, de bästa karaokerummen i Sverige! Vi rekommenderar att ta en titt förbi om ni är i stan. Gå dit för skönsång, ta ett par kalla, ät mycket och ha en himla massa kul! Tagga oss gärna @singakaraoke på Instagram och @singamusic på Facebook. Vi vill ha en karaokeparty med dig!

För mer karaokeinspiration? Här hittar du senaste hitlåtarna i Sverige och de 100 populäraste karaokelåtarna i världen i år.