Har du precis kommit igång med ditt karaokerum eller planerar du att sätta igång med det i framtiden? Då har du hittat rätt! I den här artikeln kan du ta del av våra bästa tips och tricks för att driva, marknadsföra och prissätta ett karaokerum. Läs också mer om andra grejer som är bra att tänka på när du precis har börjat och vill få din business att växa.

Många känner till karaokerum i första hand från japanska eller koreanska karaokeställen som är populära i Asien och i större städer som New York. Men goda nyheter för alla som ogillar att sjunga offentligt — privata karaokerum har dykt upp på flera håll i Norden och Storbritannien och vi förutspår att det är fråga om en växande trend. Exempelvis googlingarna för karaokerum ökar exponentiellt.*

Ladda ner vår omfattande guide *Hur du öppnar ett karaokerum i din venue och lär dig allt om hur du startar en venue med karaokerum - allt från businessmodellen till planeringen av ditt eget koncept.

Men låt oss nu ta en mer ingående titt på hur du kan marknadsföra ditt karaokerum!

Prissättning för karaokerum — per person eller per rum?

Karaoke fungerar i många slags utrymmen och det finns allt från intima 2-3 personers rum till större rum för företagsevenemang eller en möhippa/svensexa. Varför inte testa på ett karaokerum för en person? Men som referens — vanligast är ett rum för 4-10 personer i ett rum som är 12-15 kvadratmeter stort.

Baserat på Singas karaokerumsguide, är det typiska priset för ett karaokerum 400-900 kronor per timme. Du kan prissätta rummet enligt pris per person eller pris per rum, beroende på rummets storlek och dina typiska gäster. Ifall du hyr ur ett lyxigt karaokerum reflekterar prissättningen troligtvis också det, men se på bokningsavgiften i förhållande till vad dina gäster är beredda att spendera. Hur mycket skulle de exempelvis lägga ut för en biobiljett, en bowlingkväll eller ett escape room? Kom också ihåg att bokningsavgiften (förmodligen) endast utgör en del av inkomsten från ditt karaokerum — försäljning av mat och dryck till dina gäster kan utöka dina inkomster rejält.

👉 Läs vanliga frågor och svar kring karaokerum här!

Två kvinnor sjunger med mikrofoner i händerna.
På Moyagi i Stockholm kan du sjunga karaoke i en populär karaokebox. Läs mer om Sveriges bästa karaokerum här

Rabatter och specialerbjudanden

Prissättningen för ett karaokerum kan variera beroende på olika klockslag och veckodagar. Att ta emot gäster och hjälpa dem att komma igång samt avsluta sin karaokesession är enkelt och att driva karaoke kommer antagligen inte att innebära extra trubbel för personalen. Du kan alltså överväga att hålla karaokerummen öppna för bokningar också under de mest välbesökta tidpunkterna. Men se till att rummen städas lätt mellan grupperna och att någon är på plats och tar emot nya gäster så att de känner sig välkomnade och får en introduktion till rummet då de anländer. Att servera och föra in drycker och mat direkt i rummet kan vara en riktigt bra idé!

Ifall ditt karaokerum är öppet för bokningar under vardagar eller under dagtid kan du fundera på billigare bokningsavgifter för mindre populära tidpunkter.

Marknadsföringsbild om karaokekvällar till billigare pris under torsdagar.
Sing Sing i Göteborg erbjuder karaoke till ett lägre pris under torsdagar. 

Fundera också på specialerbjudanden under stillsamma perioder, exempelvis under januariveckoslut för att hålla aktiviteten igång efter nyårs firandena.

Studentrabatter, födelsedagsfester, företagsevenemang och bokningar av flera rum samtidigt kan också vara andra trick som kan öka intresset!

Slå på stora trumman på sociala medier!


Sociala medier är ett mycket bra verktyg för att sprida info om dina karaokerum. Som för vilket annat företag som helst kan du genom sociala medier nå ut till många potentiella gäster på många olika sätt!

Här följer några roliga idéer du kan testa på för att marknadsföra ditt karaokerum på sociala medier.

  • Utannonsera med en tävling på Instagram/Facebook alla gillar att vinna, och en tävling kan vara ett effektivt sätt att boosta engagemanget på din sida eftersom det genererar betydligt fler likes, kommentarer och delningar jämfört med andra inlägg. Se till att pynta ditt inlägg med coola foton från ditt karaokerum för att skapa den bästa effekten! Och se också till att följa de senaste reglerna för tävlingar på din valda plattform.

  • Bjud in eller samarbeta med influencers att samarbeta med lokala influencers på sociala medier kan förvandla ditt karaokerum till stället där alla sjunger i din stad eller stadsdel. Tänk på influencers på TikTok och Instagram, youtubers, artister och journalister — någon som du tror att kunde passa din vibe och som har följare och en plattform för att sprida budskapet. Du kan bjuda in influencers bara genom att erbjuda dem en gratis kväll i ditt karaokerum ackompanjerat av lite mat och dryck, och be dem att tagga din bar eller restaurang i inlägget de eventuellt lägger upp. Du kan också komma överens om betalda samarbeten i form av inlägg från din venue.
  • Ladda upp inspirerande content om karaoke och uppmuntra dina följare att göra likadant! Du kan använda dig av karaokememes eller skapa reels och videon från din venue samt be dina följare att dela det vidare i sina kanaler. Du kan påminna dina gäster om sociala medier i din venue — ta någonting enkelt i stil med en liten skylt på väggen där det står “tagga oss @(dittnamn). Eller satsa istället hårt på att göra ditt ställe riktigt instavänligt och framförallt roligt så att dina gäster inte kan hålla sig från att att hala fram kameran ur fickan under ett besök.


Och detta tar oss vidare till…

Skapa ett (karaoke)rum som bjuder på en upplevelse!


Karaoke är i sig självt en upplevelse men det finns några grejer du kan göra för att göra ditt ställe ännu mer minnesvärt! Att människor återvänder och delar med sig av sina upplevelser är det bästa sättet att få in nya kunder. Det finns några knep du kan ta till för att försäkra dig om att dina gäster har en fantastisk upplevelse och återkommer.

Det första är att se till att ditt karaokesystem är enkelt att använda för dina kunder, samt att mikrofonerna och ljudåtergivningen fungerar bra. Läs mer om våra rekommendationer gällande utrustningen och en professionell karaoke setup här.

Du vill ha ett karaokeprogram som du enkelt kan plugga in i ditt ljudsystem, och det behöver också vara enkelt att använda på egen hand för dina gäster. Du vill också att din personal enkelt ska kunna ta hand om bokningar och sessioner. Med Singa Business kan du slå på Karaoke Box-läget och det tar hand om allt det här. I denna video får du ingående veta mer om hur Karaoke Box fungerar och hur du kan använda det.

En man sjunger karaoke i ett rosafärgat rum.
Ett välfungerande karaokeprogram bidrar till glada och nöjda kunder. 

För att dina kunder ska känna sig som en del av en alldeles egen fantastisk karaokevärld, kan du skapa en unik atmosfär i rummet. Det behöver inte innebära stora summor pengar, utan kom på ett passande tema — som färg, årtionde, musikgenre, land, artist… ja du fattar! Bara föreställ dig vad dina kunder skulle lägga upp på sociala medier i ett rum inspirerat av ABBA eller 70-talsdekor! Ju mer du satsar på det visuella, desto mer kommer dina gäster att dela bilder och tagga din venue på sociala medier. Exempelvis The Melody Club i Göteborg förser sina gäster med diverse roliga kostymer, instrument och peruker — och folk både fotar och filmar varandra då de uppträder.

En grupp människor i färggranna kläder och instrument sjunger karaoke.
The Melody Club i Göteborg kan gästerna roa sig med kostymer och instrument. 

👉 Läs om våra bästa tips för hur du designar ditt karaokerum här!

Till sist — låt sången fylla rummet


När bokningarna rullar på kan dina karaokerum bidra till att skapa oförglömliga upplevelser för kunderna samt dra in inkomster för dig. Wow-upplevelser och stunder av delad glädje och sång kan få dina kunder att komma tillbaka igen. Upplevelser är mycket populärt inom nöjesindustrin och vi här på Singa tror på att sången tillhör alla. Vi hoppas att ditt karaokerum blir en stor succé!

man sjunger i karaokerum
Star Karaoke har två skärmar så både du som sjunger och dina vänner kan sjunga med!

Ifall du använder Singa Business kan du alltid be oss att uppmärksamma din venue på våra sociala medier! Via din kontaktperson går det enkelt att fixa.

Ifall du vill ha mer info eller råd gällande karaokerum är det bara att kontakta oss! Chatta med oss på www.singa.com/business eller skicka e-post till sales@singabusiness.com.