Asiakkaille karaoke tarkoittaa hauskanpitoa ja yrityksille kannattavaa lisäystä liiketoimintaan, mutta tiesitkö, että karaoken voi valjastaa myös tehokkaaksi markkinointityökaluksi? Singa Pron mainostenhallintaominaisuuden avulla voit vaivattomasti näyttää mainoksia näytöillä karaokesessioiden ja laulujen välissä, samalla kasvattaen tietoisuutta ja kiinnostusta tuotteitasi, tapahtumiasi ja yhteistyökumppaneitasi kohtaan.

Syvennymme seuraavaksi näyttömainosten maailmaan ja siihen, mitä voit tehdä Singa Pron avulla. Käymme läpi seuraavat seikat:

Mitä näyttömainonta tarkoittaa?

Yksinkertaistettuna näyttömainonnalla (digital signage) viitataan mainontaan ja viestintään, joka tapahtuu esimerkiksi ravintoloissa olevien digitaalisten näyttöjen kautta. Se on kasvattanut suosiotaan laajasti eri aloilla monipuolisuutensa ja tehokkuutensa ansiosta.

karaokebaarissa olevia ihmisiä
Näytöt voi helposti valjastaa mainontaan karaokesessioiden välissä. Eagle Pub, Norja

Näyttömainonnan salaisuus piilee myyntipistemarkkinoinnissa (point of sales marketing) eli mainonnassa suoraan siellä, missä asiakkaat tekevät ostopäätöksiä. Jos näytölle pamahtaa mainos uutuusannoksesta tai vaikkapa kuukauden suosikista silloin, kun asiakas huomaa olevansa purtavaa tai juomista vailla, on ostopäätös helpompi tehdä.

Miksi karaoke ja näyttömainonta sopivat täydellisesti yhteen?

Karaoke sopii täydellisesti yhteen näyttömainonnan kanssa. Tässä muutama perustelu:

Saumaton synergia

Karaoke ja näyttömainokset muodostavat täydellisen synergian asiakkaitesi viihdyttämisen ja yrityksesi markkinoinnin välille. Karaoke on eloisa ja interaktiivinen viihdemuoto, joka tuo ihmisiä yhteen ja luo energisen sekä vuorovaikutteisen ympäristön. Integroimalla digitaaliset näyttömainokset osaksi karaokekokemusta voit vaivattomasti näyttää mainoksia tai tiedottaa tärkeistä asioista karaokesessioiden ja laulujen välissä.

Tämä saumaton integraatio takaa viestisi maksimaalisen näkyvyyden, sillä karaoken ansioista katseet ovat luonnollisesti kohdistuneet näyttöihin. Oli kyseessä sitten muistuttaminen sulkemisajasta viimeisten karaokebiisien välillä tai happy hour -alennuksista, on näyttömainonta yksi tehokkaimmista tiedotusvälineistä baareissa, ravintoloissa ja muissa viihdepaikoissa.

Kohdennettu mainonta

Hyödyntämällä tietämystäsi asiakaskunnastasi ja esimerkiksi heidän ruoka- ja juomatilaushistoriasta voit jakaa huolella valittuja mainoksia, jotka sopivat juuri kohdeyleisöllesi maksimoiden samalla mainonnan tehokkuuden.

Jos ravintolassasi on karaokehuoneita, voit hyödyntää näyttöjä räätälöimällä asiakkaillesi esimerkiksi syntymäpäiväonnitteluja tai viestejä polttariporukoille. Varaustietojen ja asiakasdatan perusteella on mahdollista luoda yksilöityjä kokemuksia, jotka tekevät lähtemättömän vaikutuksen asiakkaisiisi.

Miten voit hyödyntää näyttömainontaa?

Baarien, ravintoloiden ja yökerhojen on tärkeää miettiä keinoja lisätä myyntiä sekä mainostaa tuotteita ja tapahtumia. Digitaalisilla näytöillä mainostamisen etuja ovat:

Tarjousten ja tapahtumien tehokas markkinointi

Digitaalinen mainostenhallintajärjestelmä mahdollistaa kohdennetun, ajastetun ja ajankohtaisen mainostamisen. Olipa kyseessä sitten rajoitetun ajan voimassa olevat tarjoukset, sesongin herkut tai tulevat tapahtumat, Singa Pron mainosominaisuus mahdollistaa ajantasaisten viestien välittämisen asiakkaillesi.

digitaalinen näyttö ravintolassa
Bollbrolyckan mainostaa musavisaansa karaokelaulajille.

Näyttömainokset voi helposti kohdistaa myös tietylle asiakasryhmälle. Kuten monet muutkin, opiskelijat todella ovat karaokekansaa. Voit esimerkiksi tarjota opiskelijoille kuratoituja alennuksia osana viikonpäivistä (miten olisi vaikka pikkulauantai) ja tiedottaa näistä sekä näytöillä että sosiaalisen median kanavissa.

“Social proof” -efekti eli varmuuden luominen

Arvostelujen näyttäminen ravintoloiden, baarien ja muiden kohteiden näytöillä luo niin kutsun social proof -efektin, joka vaikuttaa asiakkaiden päätöksentekoon ateria- ja juomavalintojen suhteen. Positiiviset palautteet ja ruokien, juomien sekä illastamiskokemusten positiiviset palautteet antavat arvokasta tietoa potentiaalisille asiakkaille.

Aitojen asiakaskokemusten visuaalinen jakaminen synnyttää luottamusta ja varmuutta, mikä helpottaa asiakkaita vaihtoehtojen välillä valitsemisessa.

Resurssien säästäminen ja muutoksenteon helpottaminen

Mainosten pitäminen ajan tasalla voi olla haastavaa ilman digitaalista mainostenhallintaa: kun materiaalit on tulostettu, pienikin muutos vaatii uusien materiaalien hankkimista. Hyödyntämällä mainostenhallintaa voit helposti muokata mainoksiasi ilman, että materiaalit pitäisi tulostaa uudestaan, mikä helpottaa tiettyjen tuotteiden mainostamista after-work -aikaan tai päiväkohtaisten juomatarjouksien esittelemistä.

Mainostenhallinta sujuvoittaa mainosten päivittämistä ajan tasalle sekä säästää aikaa ja rahaa, mahdollistaen samalla ajantasaisen viestinnän.

Kumppanuuksien muodostaminen

Näyttömainokset eivät ainoastaan mahdollista omien tuotteiden ja ruokalistalisäysten tai tapahtumien mainostamisen, vaan luovat myös mahdollisuuden myydä mainostilaa muille osapuolille. Mainostenhallinta mahdollistaa yhteistyösuhteiden luomisen muiden yritysten ja brändien kanssa.

Jakamalla yhteistyökumppaneiden (kuten vaikka paikallisen juomatuottajan tai tapahtumanjärjestäjän) mainoksia näytöillä voit luoda lisätuloja sekä mahdollisesti syventää yhteistyötä kumppanuuden edetessä. Tämä luo tehokkaan mainontamahdollisuuden, joka hyödyttää niin sinun kuin kumppanienkin liiketoimintaa.

Miten aloittaa mainosten pyörittäminen Singa Pron avulla?

Karaoke ja näyttömainokset muodostavat tehokaksikon, joka nostaa ravintola-alan mainontakyvyn uudelle tasolle. Singa Business Pron avulla voit sisällyttää näyttömainonnan saumattomaksi osaksi karaokekokemusta, lisätä myyntiä ja luoda uusia tulonlähteitä.

Kirjaudu sisään sivulla admin.singa.com Singa Pro -tunnuksillasi. Lisää kuvia kohdasta Laulupaikat > Mainosten hallinta > Lisää mainos > Lataa mainoskuva laitteeltasi.

singa mainostenhallintatyökalu

Singan mainostenhallintaominaisuuden avulla voit määritellä mainoksen pyörittämisajanjakson (esim. yhden kuukauden) sekä sen, milloin mainos näkyy (määritä viikonpäivät sekä se, näkyykö mainos koko päivän vai vain muutamina tunteina.)

Lue lisää Singan mainostenhallintaominaisuuden käytöstä täältä.

Miksi rajoittaa karaoke pelkästään hauskanpitoon, kun se voi toimia myös tehokkaana markkinointivälineenä? Ja miksi rajoittaa paikassasi olevat näytöt pelkkään mainontaan, kun sen voi saumattomasti yhdistää yhteen suosituimmista viihdemuodoista, lisäten asiakasvirtaa ja saaden asiakkaat palaamaan yhä uudelleen. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja!