Musavisat ovat loistava keino houkutella tiloihinne niin uusia ryhmiä kuin vannoutuneita triviafanejakin, jotka palaavat tapahtumiin yhä uudelleen. Oletko suunnittelemassa musavisaa, mutta kaipaat vielä vinkkejä unohtumattoman illan järjestämiseen?

Ei hätää! Musavisoistaan ja karaokeilloistaan kuuluisan Bollbrolyckan-klubin omistajan, Sabina Söderin, vinkkien avulla onnistut varmasti.

Miten Bollbrolyckan järjestää musavisoja

Bollbrolyckan on Ruotsin Helsingborgissa sijaitseva tapahtumapaikka, jossa järjestetään kaikkea illallisteattereista kabareeseen sekä 300 hengen yksityistilaisuuksiin. Heidän todellisia vetonauloja ovat kuitenkin perjantaiset musavisat ja lauantain karaoketapahtumat.

Suurissa tapahtumissa henkilökuntaa vaaditaan paljon, minkä vuoksi kulut nousevat nopeasti pilviin. Musavisat ja karaoketapahtumat ovatkin taloudellisesti kannattavampia. Se on hauskaa!
- Sabina Söder, Bollbrolyckanin omistaja

Musavisat ovat Sabinan luova keino houkutella Bollbrolyckaniin asiakkaita pandemian jälkeen. He suunnittelevat musavisansa poikkeuksellisen hyvin, eikä kyseessä olekaan mikään tyypillinen musiikkitrivia. Sen sijaan tapahtuma on show, jossa juontajat laulavat kysymyksiin liittyviä lauluja. Musavisan pääsymaksun hinta vaihtelee kahdeksasta eurosta kolmeenkymmeneen euroon. Kolmenkymmenen euron maksuun sisältyy illallinen ja juoma. Palkinnoksi Bollbrolyckan antaa lahjakortteja paikallisiin kohteisiin. Lisäksi visoista voi voittaa esimerkiksi ilmaisia ruokia ja juomia sekä elokuvalippuja.

mies ja nainen laulamassa
Bollbrolyckanin juontajat Sabina & Marcus laulamassa Singa Business Prolla

Kesäisin musavisa järjestetään ulkona, mikä houkuttelee paikalle paljon osallistujia ja katselijoita. Viime aikoina he ovat järjestäneet Euroviisu-trivioita, jotka ovat houkutelleet paikalle yli 70 henkeä, mutta kaikista tapahtumista uniikein on kuitenkin erilaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sisältävä “Lyckanin visa”. Muita suosittuja teemaideoita ovat esim. Disney-visa, jouluvisa, rokkivisa ja 90-luvun musavisa.

Kuinka suunnitella musavisa

1. Valitse tehtävätyyppi

Musavisan voi järjestää monella tavalla. Osallistujat voivat kirjoittaa vastauksensa paperille, kysymykset voivat sisältää monivalintaa tai nopeiten summeria painanut voi vastata ääneen kysymykseen. Onnistuneessa musavisassa tehtävien rakennetta vaihdellaan illan edetessä, jotta tapahtuma olisi monipuolinen ja erilaiset kyvyt pääsisivät loistamaan.

Eri kierroksilla voi hyödyntää seuraavia aiheita:

 • Miten laulu jatkuu?
 • Arvaa laulu intron perusteella
 • Nimeä laulaja ja laulu
 • Minä vuonna laulu julkaistiin?
 • Täydennä laulun sanoitukset
 • Valitse oikeat laulun sanoitukset
monivalintakysymyksiä kolmella vastausvaihtoehdolla
Monivalintakysymyksiä kolmella vastausvaihtoehdolla

Bollbrolyckanissa on yleensä monivalintakysymyksiä, joissa on kolme vastausvaihtoehtoa, jotta yleisö voisi ainakin yrittää vastata jotain jokaiseen kysymykseen.

Tässä on Sabinan parhaat vinkit musavisojen järjestäjille:

 1. Tuttuus ja tunnistettavuus: Valitse tunnettuja lauluja, joiden mukana on hauska laulaa, jotta vieraat tuntisivat varmasti kappaleet. Anna vieraiden laulaa mukana!
 2. Monivalintakysymykset: Yleisön ei tarvitse kirjoittaa, ja lisäksi he voivat aina arvata, jos eivät tiedä vastausta. Tee visasta helppo!
 3. Visojen rakenne: Bollbrolyckanin musavisoissa on 25 laulua ja 25 kysymystä. Lauluista esitetään joko koko laulu tai pieni ote. Toisinaan yleisö voi laulaa juontajien mukana.

2. Suunnittele visa etukäteen

Sabinan mukaan visa on loistava ja helppo tapa houkutella ihmisiä tapahtumapaikallesi, mutta tärkeintä on suunnitella visa etukäteen. Muista myös promota musavisaasi etukäteen. Kerro asiakkaillesi tulevasta triviaillasta verkkosivuillasi, Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa. Erityisesti Instagramissa ja TikTokissa jaettavat videot ovat hauska tapa mainostaa tapahtumaa.

Näin asiakkaasi kiinnostuvat ja innostuvat.Monet tapahtumapaikat haluavat asiakkaiden ilmoittautuvan etukäteen musavisoihin, mutta tapahtumiin voi osallistua myös saapumisjärjestyksessä. Ennakkovarauksissa parasta on se, että tiedät etukäteen kuinka paljon osallistujia tulee, ja voit varata sopivan määrän henkilökuntaa.

On tärkeää myös valmistautua iltaan. Tee hyvissä ajoin diaesitys ja kokeile sitä etukäteen. Tarkista myös mikrofonien ja äänen toimivuus, jos haluat laulaa triviailtojen aikana. Jos käytät Singaa, muista lisätä toistojonoon illan laulut, jotta voit soittaa laulut helposti yhdellä napin painalluksella.

ihmiset tanssimassa ja laulamassa ulkoterassilla
Juontajat Bollbrolyckanissa laulavat ja tanssivat vieraiden kanssa

3. Integroi karaoke osaksi musavisaasi

Karaoke on aina ollut hitti Bollbrolyckanissa, joten he päättivät integroida karaoken osaksi triviailtoja! He hyödyntävät karaokea kahdella tavalla.

 1. Soita karaokekappaletta ja anna ihmisten arvata laulu. Tämä on hauskaa, sillä monet karaokeversiot poikkeavat hieman alkuperäisistä versioista, joten osallistujien täytyy tunnistaa melodiat.
 2. Tee visasta show ja laula pätkä biisiä ennen kysymyksen kysymistä. Laulun laulaminen asiakkaan kanssa on osallistavaa ja takaa sen, että he haluavat laulaa karaokea visan jälkeen!

Tähän voit käyttää Singaa! Sen avulla voit helposti soittaa pätkän kappaleesta, ja vieraiden täytyy arvata laulu. Voit myös laulaa pätkän ennen kysymyksen kysymistä. Sinun ei tarvitse edes laulaa koko kappaletta. Meillä Singa Businessissa on yli 100 000 kappaletta, joista valita. Klikkaa tästä oppiaksesi lisää Singan Businessista.

Singan käyttö musavisoissasi

Jos olet Singa Businessin asiakas, saat käyttöösi lisäetuja, kuten valikoiman musavisoja, joiden avulla tapahtumapaikastasi tulee eläväinen musiikin ja hauskanpidon keskus. Visamme löytyvät myös sivulta admin.singa.com kohdasta Marketing Kit.

Tässä ohjeet, joiden avulla voit ladata ja käyttää visoja:

1. Päätä, millä laitteella haluat käyttää visaa (tietokone tai iPad). Avaa visa tällä laitteella. Suosittelemme käyttämään samaa laitetta kuin millä normaalistikin käytät Singaa.

2. Mene kohtaan marketing kit > karaoke quiz

3. Klikkaa haluamaasi visaa

4. Klikkaa “diaesitys” ja aloita visa

5. Lisää tarvitsemasi kappaleet Singa Pro -toistojonoosi, jotta ne olisivat siellä valmiina, kun haluat aloittaa visan

6. Lataa visa laitteellesi, jos haluat muokata sitä:

 • Jos käytät tietokonetta, lataa visa painamalla Tiedosto > lataa ja avaa visa muokataksesi sitä.
 • Jos käytät iPadia, lataa ensin App Storesta Google Slides. Sen jälkeen lataa visa marketing kitistä (File > download). Löydät visan Google Slides -sovelluksesta.

7. PIDÄ HAUSKAA!

Singa Business Pro
Singa Business Pro

Näillä vinkeillä pääset alkuun musavisojen järjestämisessä! Musavisan järjestäminen voi olla hauska ja tuottoisa tapa houkutella uusia asiakkaita kohteeseesi. Valitsemalla tehtävätyypit ja suunnittelemalla huolellisesti etukäteen varmistat, että ilta onnistuu varmasti. Näiden vinkkien avulla voit järjestää hauskan ja mukaansatempaavan tapahtuman, johon asiakkaat palaavat yhä uudestaan. Muista päättää ilta karaokeen!