Suuri osa opiskelijan elämästä tapahtuu luokkahuoneen ulkopuolella, ja paikallinen baari tai tapahtumapaikka on sosiaaliselle elämälle yhtä tärkeä kuin kirjasto opiskelulle. Joten mitä sinä voit baarin tai ravintolan omistajana tehdä, jotta saisit houkuteltua paikalle opiskelijoita ja saisit heidät luotettavaksi kanta-asiakkaiksi koko opintojen ajaksi tai ehkä jopa valmistumisen jälkeiseksikin ajaksi?

Yksinkertaista: anna luovuutesi kukkia. Hyppysellinen markkinointi-ideoita on avain yritystoiminnan muuttamiseksi suureksi yritystoiminnaksi. Kokeile luovia promootiokeinoja opiskelijoiden houkuttelemiseksi ennen akateemisen vuoden alkua.

Olemme koonneet listan, josta löytyy hyödyllisiä ja omaperäisiä promootiokeinoja, joiden avulla baarien ja muiden tilojen omistajat voivat lisätä kävijämääriä ja kasvattaa myyntiä vetoamalla korkeakouluopiskelijoihin ympäri vuoden. Tutustu vinkkeihin lukemalla eteenpäin!

1. Lisää karaoke tarjontaan

karaokeilta laulajien kanssa yliopistopubissa
Karaokeilta Brixtonin Barrio Barissa

Olemme sanoneet sen ennenkin… ja sanomme sen taas: kaikki rakastavat karaokea! Ja ne, jotka väittävät, että eivät rakasta (todennäköisesti) salaa rakastavat. Olipa kyseessä sitten avoimen lavan karaokesta muiden asiakkaiden edessä tai karaokehuoneista, jotka voi ennakkovarata niin monelle (tai harvalle) kaverille kuin haluaa, karaoke onnistuu aina tuomaan ihmiset yhteen. Erityisesti, jos kyse on korkeakouluopiskelijoista, jotka haluavat pitää hauskaa muiden opiskelijoiden kanssa. Stressinlievittämisen lisäksi karaoke tarjoaa yhteisöllisen ja sosiaalisen kokemuksen ja toimii myös loistavana jäänmurtajana, jos haluaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kavereita.

Karaoken sisällyttäminen baariisi tai ravintolaasi on todella kustannustehokas tapa lisätä tuottoja ja tehdä satunnaisista asiakkaista kanta-asiakkaita. Kun olet asentanut tarpeellisen laitteiston, voit järjestää karaokeiltoja baarissasi tai tilassasi viikon ympäri kannustaen asiakkaitasi vierailemaan yhä useammin.

opiskelijat laulavat karaokea yksityisessä karaokehuoneessa
Sing Sing – Göteborg tarjoaa opiskelijoille alennuksia karaokehuoneista

Pyri kohdistamaan ideasi erityisesti opiskelijoille – heittäydy luovaksi opiskelijakaraokeillan organisoimisessa ja tarjoa juomia alennettuun hintaan asiakkaille, jotka näyttävät ovella opiskelijakorttinsa. Levitä sanaa sosiaalisen median avulla tai perinteisen sissimarkkinoinnin keinoin (palaamme vielä aiheeseen) teippaamalla baaria ja tarjouksia mainostavia julisteita läheisille kampusalueille.

Kaikille tuottojen ja kävijämäärän kasvattamista tavoitteleville yrityksille karaokelavan tai yksityisen karaokehuoneen avaaminen on loistava investointi, joka on kestävä pitkälläkin aikavälillä. Karaoke on ajatonta, ja konsepti tulee aina houkuttelemaan niin tosifaneja kuin karaokeen uteliaasti suhtautuviakin. Singalla on paljon vaihtoehtoja ja neuvoja karaokebisneksen aloittaville.

2. Isännöi opiskelijateemaisia tapahtumia, juhlia ja trivioita

Yksi kaikkia opiskelijoita yhdistävä seikka on budjetin niukkuus, etenkin ensimmäisten opiskeluvuosien aikana. Juhliminen on kuitenkin monelle iso osa opiskelijaelämää, johon allokoituu budjetista aina osuus, oli sitten kyse kokeiden jälkeisistä drinkeistä tai pikkulauantaista.


Yksi keino isännöidä tällaisia rituaaleja on tehdä opiskelijoille mahdollisimman helpoksi löytää baarisi, ja sitten houkutella heidät palaamaan uudestaan ja uudestaan. Järjestä suuri tutustumistapahtuma opintojen ensimmäisillä viikoilla tai myöhemmin syyslukukaudella tarjoamalla alennushintaisia juomia ja annoksia.

On mahdollista, että monet ensimmäisen vuoden opiskelijat alkavat välittömästi etsiä paikallisia baareja jo ensimmäisenä päivänä, joten pidä huoli siitä, että sinun baarisi on heidän listansa kärjessä. Kun olet saanut heidät innostumaan ensimmäisen opiskeluviikon tarjouksilla, tähtää kohti pitkäaikaista lojaaliutta isännöimällä triviailtoja, sokkotreffitapahtumia, arpajaisia, naisten iltoja – mitä tahansa, mikä saa opiskelijat palaamaan yhä uudestaan. Tutustu muihin luoviin teemabileideoihin täältä.

Opiskelijabaari järjestää naisten illan naisopiskelijoille
Naisten ilta Göteborgin Källarn Barissa

3. Mainosta tilaasi vanhan ajan tyylillä

Korkeakouluopiskelijat, eli Z-sukupolvi rakastaa nostalgiaa – se selviää pelkästään tarkastelemalla tämän hetken muotia, trendejä, musiikkia, televisiota ja niin edelleen… tärkeintä on vangita menneiden vuosien ydin (siitä huolimatta kuinka VANHALTA se saa joskus milleniaalit itsensä tuntemaan). Tämän vuoksi perinteinen markkinointi on loistava tapa juuri tälle kohdeyleisölle.

Mainosta yritystäsi sosiaalisen median kanavilla (onhan sinulla sosiaalisen median kanavia, onhan?!), mutta jätä budjetistasi pieni osa myös paikallisten ammattilehtien, aikakauslehtien, taidelehtien ja kampuksien uutiskirjeiden ja flaijereiden mainoksiin. Kiinnitä julisteita lyhtypylväisiin ympäri kampusta ja lisää muutama kampuksen ilmoitustaululle. Anna kuvituksen ja tekstin todella erottua joukosta, ja ei mene aikaakaan, kun opiskelijaryhmät alkavat virrata sisään.

juliste takautuvaan karaokeen barrio-baarissa
Barrio Bar organisoi 2000-luvun alkua nostalgisoivan karaokeillan joka viikko ‌‌

4. Tavoita tärkeimmät ihmiset – opiskelijat

opiskelijan sosiaalinen ryhmä baarissa

Jos etsit keinoa tavoittaa suuria opiskelijamääriä, parhaat mahdolliset kontaktit kannattaa luoda opiskelijayhteisön avainhenkilöihin: jaostoihin, tapahtumanjärjestäjiin, tuutoreihin – kaikilla näillä tahoilla on johtajarooli kampuksella, ja he etsivät usein keinoja rakentaa ja vahvistaa suhdetta kanssaopiskelijoihin. Mikä olisikaan parempi keino siihen, kuin heidän kaikkien kutsuminen kohteeseesi? Ole yhteydessä paikallisiin korkeakouluihin, ja pyri verkostoitumaan opiskelijajärjestöjen aktiivijäsenten kanssa.

5. Tee tilastasi kaikkiin tapahtumiin sopiva tila

Jos kohteessasi on ylimääräinen huone tai jos baarissasi on sopiva alue opiskeluun liittyvien tilaisuuksien järjestämiseen, pidä huoli, että opiskelija-asiakkaat tietävät siitä.

yliopisto-opiskelijoiden euroviisujuhlat baarissa
Opiskelijaryhmät etsivät usein tiloja ja baareja tapahtumien järjestämiseen

Opiskelija-asunnot ovat pieniä! Mainosta paikkaasi niille, jotka haluavat vuokrata yksityisen tilan väliaikaisesti. Teatteriopiskelijat saattavat tarvita harjoituspaikan ennen esityksiä. Urheilijat voivat kaivata harjoitustilaa yksityisiä treenejä varten. Tai ehkä musiikin opiskelijat ovat harjoitustilaa vailla. Ja jos he valitsevat tilan, joka on baarin yhteydessä, sinulla on melko varmasti asiakkaita seuraavan 5 vuoden ajaksi.

6. Harkitse uudelleen ruokalistasi sisältöä

Läpinäkyvyys on tärkeintä. Monet nykyajan opiskelijoista ovat yhä tietoisempia ruoasta ja juomasta, jota he kuluttavat (kyllä, jopa opiskelijabudjetilla elävät). Vaikka baarit pärjäävät tavallisesti hyvin tarjoamalla tyypillistä pubiruokaa, Z-sukupolven ruokavalion kulmakiviä ovat luomuruoka, maidottomuus, reilun kaupan tuotteet ja kasvisruoka. Vaikka "jokaiselle jotakin" -periaate ei aina ole se paras, ruokalistan kohdalla se on kuitenkin hyvä ohjenuora.

ruokalistavalinta opiskelijabaarissa
Sing Sing tarjoaa niin liha- kuin kasvisvaihtoehtojakin

Vaikka ei olekaan realistista uudistaa koko tarjontaa, lisäämällä joukosta erottuvia ja harkittuja annoksia ruokalistaasi voit houkutella laajempaa kävijäkuntaa opiskelijoista, jotka etsivät lempipaikkaa luentojenjälkeisille hengailuille, mutta se voi myös kohottaa kohteesi arvoa ja lisätä myös opiskeluajan kauan sitten ohittaneiden kävijäaktiivisuutta.

Siinä olikin kaikki! Muutama nopea ja tehokas idea, joiden avulla voit houkutella korkeakouluopiskelijoita baariisi ja ravintolaasi jo tänään. Paranna pitkän tähtäimen liiketoimintaa näiden kestävien promokeinojen avulla ja katso, kuinka tuottosi kasvavat huomattavasti ajan kuluessa.