Karaokehuoneet ovat kasvava trendi ravintola-alalla. Singalla olemme avustaneet useita kohteita ympäri maailmaa lanseeraamaan karaokehuonekonseptin ja avaamaan karaokehuonebisneksen. Usein prosessiin liittyy monia kysymyksiä. Olemme valinneet seitsemän yleisintä kysymystä ja vastaamme niihin tässä artikkelissa.  

1. Minkälainen sisustus sopisi parhaiten karaokehuoneisiin?

Me Singalla emme ole sisustussuunnittelijoita; meidän osaamisemme liittyy parhaan mahdollisen karaokesovelluksen ja palvelun ylläpitoon. Siitä huolimatta olemme kerryttäneet arvokasta osaamista karaokejen sisustuksesta, kun olemme työskennelleet asiakkaidemme kanssa. Olemme valmiita jakamaan tietoamme:

  • Britannian yhteistyökohteemme ovat huomanneet, että 60–80 % asiakkaista on naisia (Singan asiakaskommenttien perusteella). Sama trendi näkyy muillakin toimialueillamme. Voisikin olla fiksua suunnitella jotain neutraalia tai vaihtoehtoisesti jotain naisiin vetoavaa.
  • Ujompia asiakkaita rohkaisee usein alter egona laulaminen. Tämän alter egon voi houkutella esiin astumalla ympäristöön, jossa on rohkaiseva teema. Koristele siis huoneesi teeman mukaan!
Moyagi karaokehuone punaisella valaistuksella.

2. Mitä sinun tulisi huomioida, kun rakennat huoneita?

Älä tee huoneesta suljettua tilaa, vaan hanki huoneeseen sen sijaan ikkuna tai lasiovi! Ihmiset ovat uteliaita eläimiä! Meillä on tarve kurkistella toistemme elämään (enemmän kuin haluaisimme myöntääkään 😅). Mieti vaikka aikaa, mitä käytämme esimerkiksi toisten Instagram-tarinoiden selaamiseen.

Sen takia kannattaa suunnitella karaokehuoneet niin, että ihmiset saavat kurkistaa sisälle ja nähdä, kuinka hauskaa ihmisillä on, mitä lauluja he laulavat, ja niin edelleen. Hanki ikkuna tai lasiovi, minkä läpi ohikulkija voi uteliaana kurkistaa.

 Karaokehuone, jonka ikkunassa näkyy Singa karaokeohjelmisto.

Lisäksi kannattaa muistaa, että karaokehuoneet käyvät nopeasti todella kuumiksi. Hyvä ilmastointi on siis välttämätöntä. Lisäksi kellarikerroksen huoneet ovat tyypillisesti suositumpia, sillä niissä on viileämpää. Sinun tulisi myös huomioida äänieristys, jotta muita asiakkaita ei häiritsisi huoneesta kantautuvat äänet.

3. Entäpä audio, TV-näytöt ja mikrofonit?

Konsultoi paikallista audiovisuaalisten välineiden vuokraamoa, sillä heillä on varmasti osaamista aiheesta. Joka tapauksessa voimme tarjota ohjausta tyypillisen karaokehuoneen laitteistosta.

  • Laite biisien selaamiseen ja niiden jonoon lisäämiseen – esimerkiksi Singa Business Box, joka toimii iPadilla
  • Yksi TV-näyttö
  • Yksi tai kaksi aktiivikaiutinta
  • Miksauslaite
  • Kaksi langatonta tai langallista mikrofonia

4. Kuinka paljon kannattaisi veloittaa yhden karaokehuoneen varauksesta? Ryhmän vai henkilömäärän mukaan?

Karaokehuone keilahallissa varattavissa.

Tämä tietysti riippuu monesta seikasta: missä baari sijaitsee, millaista kohdeyleisö on, haluatteko tarjota premium-tason elämyksen.

Yleispätevä sääntö on tarkistaa, kuinka paljon ihmiset ovat valmiita maksamaan muista viihdemuodoista. Yksi esimerkki on verrata hintaa yhden vasta julkaistun elokuvan lipun hintaan tai tunnin keilaratavarauksen hintaan parhaimpana kellonaikana.

Suhteellisen edullinen hinta ryhmävarauksille voi olla etu! Se helpottaa henkilökuntasi työtä, kun varausmaksu hoidetaan ryhmän eikä henkilömäärän mukaan.

Sinun tulisi myös pohtia asiakkaiden innokkuutta tehdä ekstrahankintoja. Matalampi varausmaksu voi kannustaa asiakkaita ostamaan enemmän ruokia ja juomia. Ja siitä pääsemmekin seuraavaan kysymykseen.

5. Kuinka voimme tienata enemmän myymällä ruokaa ja juomia karaokehuoneisiin?

Kassavirtojen näkökulmasta karaokeen liittyy olennaisesti ruokien ja juomien myyminen asiakkaille. Laulaminen ja esiintyminen eivät ole pelkästään hauskoja, vaan myös energiaa kuluttavia aktiviteetteja. Sen seurauksena ihmisten täytyy syödä ja juoda. Sen takia suosittelemme, että asiakkaiden olisi mahdollista tilata pientä purtavaa ja juomia. Tässä on joitakin vinkkejä:

  • Tarjoa juomapaketteja. Ämpärillinen oluita tai pullo kuohuvaa ovat suosittuja vaihtoehtoja. Tällaiset juomapaketit hupenevat yleensä todella nopeasti. On tärkeää, että tilaussysteemi on helposti asiakkaiden saavutettavissa.
  • Digitaaliset ruokalistat kasvattavat suosiotaan. On monia palveluntarjoajia, jotka tarjoavat digitaalisen ruokalistan ja tilaussysteemin ravintoloille. Jos se on asiakkaiden saatavilla, he voivat tilata lisää juomia ja hoitaa laulamisesta kuivunutta kurkkuaan.
  • Mainosta ruoka- ja juomatarjontaa. Tämä ei lisää selityksiä kaipaa. Siitä on pelkkää hyötyä, jos ruoka- ja juomatarjonta on helposti näkyvillä karaokehuoneessa joko paperisella ruokalistalla, pöytäkolmiossa tai mikä parasta, TV-näytöllä. Singan karaokejärjestelmässä on sisäänrakennettu mainosikkuna, mikä helpottaa sinua organisoinnissa. Älä epäröi, vaan ole meihin yhteydessä, jos haluat kuulla lisää.

Hauska fakta: Kun ihmiset syövät ja juovat, aivomme vapauttavat dopamiinia, hormonia, joka lisää mielihyvää. Samaa hormonia vapautuu, kun ihmiset laulavat ja esiintyvät. 😊🎤

6. Kuinka saamme asiakkaamme jäämään pidemmäksi aikaa myös varauksen jälkeen?

 Ryhmä ihmisiä laulamassa Sing Sing karaokehuoneessa.

Meillä Singalla on yhteistyökohteita, jotka kertovat, että tyypillinen vierailuaika heidän asiakkailleen on kolmesta neljään tuntiin. Yleensä nämä asiakkaat saapuvat kohteeseen ensin syömään ja juomaan, sen jälkeen he viettävät lisätunteja karaokehuoneessa laulamalla sydämensä kyllyydestä. 3–4 tuntia on suhteellisen pitkä aika niinkin kilpailullisella alalla kuin ravintola-ala.

Lisäksi perinteinen lavakaraoke voi olla terve lisä kannustamaan asiakkaitasi jäämään baariisi tai vierailemaan useammin. Ehkä voisit järjestää lavakaraokea ilmaiseksi viikonloppuisin? Perinteisen karaoken järjestäminen karaokehuoneiden rinnalle voi myös houkutella uusia asiakkaita, jotka esiintyvät mieluummin julkisesti.

7. Kuinka monta karaokehuonevarausta viikossa on odotettavissa?

Tämä riippuu tietysti siitä, kuinka monta päivää viikosta olette avoinna ja kuinka monta varausikkunaa tarjoatte.

Tunnin mittainen varaus tuntuu melko lyhyeltä. Aika todella lentää, kun ihmiset laulavat ja pitävät hauskaa karaokehuoneissa. Se ei toisaalta ole pelkästään huono juttu. Ensimmäisellä vierailullaan vain tunnin varannut ryhmä pidentää todennäköisesti varaustaan (jos ekstra-aikoja on vapaana), tai varaa kahden tunnin ajan seuraavalla kerralla.

Kun olen auttanut ravintoloita kehittämään karaokehuonekonseptia, olen oppinut seuraavat asiat, joita voit hyödyntää, jotta saisit lisää varauksia karaokehuoneillesi:

  • Tarjoa alehintainen varausmaksu viikonloppuisin
  • Ehkä lähellä on yliopisto, mistä voi houkutella opiskelijoita asiakkaiksi (opiskelija-alennuksilla)
  • Tee aktiivista markkinointia ja myyntityötä lähialueen yritysten kanssa saadaksesi heidät after work -juhliin tai viettämään tiimipäivää.

Ja siinä se oli: vastaukset seitsemään useimmin esitettyyn kysymykseen karaokehuoneista. Ole rohkeasti yhteydessä meihin, jos haluat lisätietoa siitä, miten saisit karaokehuonekonseptisi kukoistamaan. Voit keskustella kanssamme chatissä osoitteessa www.singa.com/business tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen sales@singabusiness.com.