Vem älskar inte en kväll fylld av karaoke, smaskiga drinkar och god mat? Karaoke är en rolig och livlig aktivitet som barer, pubar och andra serveringsställen kan erbjuda sina kunder. Det är ett ovärderligt verktyg som hjälper dig att få in fler kunder genom dörren på vardagskvällar, samt förvandla helgen till en fullfjädrad fest. När du planerar hur du ska använda karaoke i din lokal kanske du undrar vilka veckodagar som är bäst för en sådan aktivitet.

Vi tycker förstås att alla kvällar är lämpliga för karaoke! Det finns efterfrågan och utrymme för en karaoke fest varje dag! Men karaokens "place to be" kan bero på vilken veckodag det är.

Det finns dock flera faktorer som du måste ta hänsyn till innan du anlitar en KJ som värd varje kväll. Uppgifter om Googles söktrafik visar oss att det regelbundet söks efter karaoke ställen från fredagskvällar till måndagskvällar. Det är dock inte varje dag som det kommer att vara lika mycket fotgängartrafik.

Vi är här för att gå igenom några faktorer som du bör tänka på. Du lär dig samtidigt hur du kan göra karaokekvällar till stans heta samtalsämne.

Låt oss ta en närmare titt på när du ska anordna din karaokekväll:

Faktorer att ta hänsyn till

5 tjejer som sjunger karaoke tillsammans

Marknadsföring

Marknadsför du aktivt dina karaokelokaler? Publicerar du på sociala medier eller hänger du ut flygblad i byn eller i din bar eller pub? Utan rätt marknadsföringsinitiativ kanske kunderna inte vet att du har karaoke i din lokal. De kommer inte att planera sina helgmöten eller tänka på din bar när de letar efter ett ställe att umgås på med vänner på en onsdagskväll.

Här är några tips för att hjälpa dig att komma igång:

  • Marknadsför på sociala medier
  • Ha kontakt med influencers
  • Skapa Facebook-evenemang för speciella temakvällar
  • Lita på att dina kunder själv sprider ordet om din härliga karaoke stämning

Marknadsföring handlar om att vara kreativ! Var inte rädd för att tänka utanför ramarna och ha lite kul med dina marknadsföringsidéer.

En av de viktigaste sakerna är kontinuitet/engagemang/rutin. Det tar tid för kunderna att förstå att en viss lokal har karaoke på en viss dag. Om ditt ställe vill vara det bästa karaokestället på onsdagar, så håll dig till det. Marknadsföring kan vara ett bra sätt att locka in folk, men du måste göra det till en vana för att lyckas på lång sikt.

Plats

Var ligger din pub? Ligger den nära en högskola eller i en förort? Ligger du mitt i staden eller i utkanten? Din plats kommer att avgöra hur många människor du får in genom dörren. Det är dock inte den enda avgörande faktorn. Med rätt marknadsföring kan du nå ut till nya målgrupper och få dem att resa långt för att ha lite karaoke kul.

Sökningstrafik

Googles sökmotortrafik ger viktiga insikter om vad människor söker och vilken veckodag de söker. Sökmotortrafik och konsumentbeteende visar oss att karaoke är mycket eftertraktat, oavsett vilken veckodag det är. Folk söker efter 'torsdagskaraoke' nästan lika mycket som 'lördagskaraoke nära mig'.

Som företag får du inte glömma att lyfta fram dina karaokekvällar på din webbplats, yelp och google företagsprofil. På så sätt kan du se till att din lokal hamnar högst upp när någon söker efter en plats för deras nästa karaokekväll.

Vad du kan förvänta dig av olika karaokekvällar

En karaokesångare tillsammans med två drag queens på scen framför publik.

Karaoke på måndag och tisdag

Vi ska vara ärliga: I början av veckan är det lite segt med karaoke jämfört med lördag eller fredag kväll. Folk är på väg tillbaka till sina vardagsrutiner och försöker komma in i den rätta rytmen. Detta är kanske inte rätt tillfälle att ta in en KJ och förvänta sig en vild fest.

Det är här som det kan vara perfekt att erbjuda ett alternativ till traditionell karaoke på scenen. För mindre populära kvällar kan du fortfarande erbjuda en karaokeupplevelse genom karaoke i egen regi. Den som kommer in, kommer in. Du behöver alltså inte oroa dig för att betala en KJ sju dagar i veckan.

Se vilka olika karaoke lösningar som passar bäst din lokal

Några utklädda personer i Melody Clubs karaoke rum
Karaoke rum på The Melody Club

Karaoke onsdag

Beroende på var du bor kan onsdagen vara en annan lite seg dag. Men det är också Lill lördag! Det betyder att vissa människor vill koppla av från arbetsveckan och ta en drink eller två. I stället för att anlita en KJ kan du överväga att ha en temakväll en gång i månaden eller varje onsdagskväll, med förinställda spellistor och låta folk komma upp och sjunga som de vill.

Folk kommer att vilja komma tillsammans med sina kollegor på after work eller träffa vänner för en snabb drink. Detta är ett utmärkt sätt att skapa spänning i allas liv också mitt i veckan.

En grupp vänner står och tittar på två kvinnor som sjunger karaoke.
Kostym- eller temakvällar kan vara bra för att locka in nya grupper av folk.

Torsdags karaoke

Vi vet alla att studenter och unga vuxna gillar en Thirsty Thursday. Karaoke på torsdagskvällen är en bra start på helgen för människor som inte nödvändigtvis har ansvar som de måste sköta på morgonen. Barer och andra inrättningar kan marknadsföra sig till denna publik genom att använda specialerbjudanden för att locka till sig folk. Vare sig det handlar om inträde för 2o kronor, specialerbjudanden på drinkar eller materbjudanden - var inte rädd för att vara kreativ! Om du befinner dig i en studiestad kan torsdag vara en utmärkt dag att rikta sig till studenter.

Läs mer om idéer hur du kan marknadsföra din lokal för studerande

Fredags karaoke

Veckan är äntligen över och det finns minst en person i dina trakter som frågar sina vänner om de vet några ställen där man kan sjunga karaoke på fredagar! Folk är på jakt efter att ha kul med sina vänner. De är trötta på att gå till samma gamla barer, dansgolv och restauranger. De vill ha något roligt och annorlunda.

Om du vill överglänsa de andra barerna ska du inte vara rädd för att marknadsföra helgerna kraftigt. Skapa en evenemangssida på Facebook, bjud in alla till en 80-tals karaokekväll och gör dig redo för ett fullt hus!

Lördags karaoke

Lördag är den veckodagen då alla är redo att släppa loss och ha lite kul. Du kan förvänta dig längre väntetider och en fullpackad kö av karaokeälskare som väntar på sin tur. Lördagen är också ett utmärkt tillfälle att ta in en KJ för att få igång publiken.

Överblick av en karaokebar fylld med folk
Söndags karaoke på Wallis

Söndags karaoke

Det är slutet av veckan. Medan många människor förbereder sig för början av den nya veckan finns det några karaokeälskare som vill ha en karaokesession mitt på dagen eller natten. Söndagen är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra självbetjäningskaraoke och karaokelokaler och uppmuntra mindre, mer intima grupper att komma in för några låtar.

Närbild av bar Krakens karaoke system
En kund önskar låtar från Singa Pro

Tips för framgångsrika karaokekvällar alla dagar i veckan

Om du erbjuder karaoke i din lokal bör du nu börja fundera på roliga och innovativa sätt att locka till dig en publik.

Letar du efter lite inspiration? Här kommer några tips:

  • Erbjudanden, förlängda happy hours och specialerbjudanden på drycker och mat.
  • 70-, 80-, 90- eller 2000-tals kvällar
  • Emo-, pop- eller countrykväll
  • Utnyttja högtider med kusliga singlar eller festliga julsånger.
  • En kväll fylld med sånger av en enda artist
  • Tjej kväll!

Återigen är vårt viktigaste tips att hålla det konsekvent! Om du verkligen vill göra karaoke till en del av din framgång, välj dina dagar eller evenemang och håll dig till dem. Ryktet kommer att sprida sig och snart nog kommer din lokal att vara det ställe dit folk kan gå alla dagar i veckan.

Läs fler av våra tips om karaokekvällar här

Uppgradera dina karaokekvällar med Singa

Om du menar allvar med att förvandla din bar till en karaoke älskares dröm, behöver du ett karaokesystem i första klass. Systemet gör hela skillnaden. Folk vill komma till din bar redo att spela sina favoritlåtar och sjunga av hjärtans lust tillsammans med vänner och familj.

Närbild av ett KJ bord med dansande folk i bakgrunden

Med Singa har du allt du behöver för att ordna karaokekvällar vilken dag i veckan som helst. Vare sig du anlitar en KJ som kommer på helgerna eller vill inrätta karaokelokaler för små, intima grupper: Med Singa har du allt som behövs!

Är du redo att dyka upp högst upp i sökresultatet för lördags karaoke nära mig? Kontakta oss idag för att få veta mer om våra affärslösningar.