Ska du ordna ett karaokeparty hemma eller letar du efter idéer för din karaokebar, pub, eller karaokeställe, titta hit! Här på Singa har vi samlat ihop de bästa idéerna för din karaokefest. Att ha ett tema är inget måste, men att välja ett tema till din karaokefest tar ditt evenemang till nästa nivå.

Att klä ut sig ger folk något att se fram emot och innebär en hel del spänning. Det är något annorlunda än vad man är van vid och att dekorera din festlokal enligt ett tema kommer verkligen lyfta hela din fest. Låt din kreativitet flöda!

9 fantastiska temaidéer för att underhålla dina gäster på nästa karaokeparty

Tema: ABBA

Waterloo, Mamma Mia, Dancing Queen är klassiska karaokelåtar som får igång alla vare sig man gillar ABBA eller inte. Men för att vara ärlig, vem gillar inte ABBA? När det gäller ABBA är det lätt att klä ut sig, fundera på ABBA:s mest kända outfits och låt fantasin flöda!

Här hittar du alla ABBA-låtar på Singa.


Kom också ihåg att man kan ordna karaokefester för att fira andra musiklegender och artister som fungerar för er!

Tema: Jul eller Halloween hela året runt

Hur roligt skulle det inte vara att pynta ditt hem med jultema i juli eller ha midsommartema i mitten av kalla januari? Teman som kretsar kring en högtid är det roligaste, speciellt när temat är på helt fel tidpunkt på året.

Christmas tree and Christmas balls

Här är några Singa-spellistor att använda för de roliga festligheterna:

Tema: "Första bokstaven i ditt namn"

En trend som har cirkulerat på TikTok ett bra tag nu. Klä ut dig till den första bokstaven i ditt namn! Gör detta karaokerelaterat och klä ut dig till din favoritartist som finns på Singa. Klä ut dig till en mikrofon om du heter Malin eller Marcus, luftgitarr om du heter Lena eller Lars. Ta steget lite längre och sjung endast låtar som börjar på din första bokstav.

Powerful letters

Tema: Disney

Blir man någonsin för gammal för Disney? Man tackar aldrig nej till en fest med temat Disney! Disneytema kan man göra mycket med, allt från en traditionell Disneyprinsessfest till Djungelboken. Sjung Disneyklassiker som Can you feel the love tonight - Elton John, Heigh-Ho - Snow White och A whole new world - Peabo Bryson, Regina Belle eller varför inte lite nyare Disneylåtar som Let it go - Idina Menzel, Breaking Free - High School Musical och The Climb - Hannah Montana för en förtrollande kväll.

Här hittar du en hel lista med Disneyklassiker! De flesta Disneylåtar kan du även hitta på svenska.

Tema: Sverige

Sverige, Sverige älskade vän sjunger Molly Sandén & Victor Leksell i låten med samma låttitel - Sverige. Klä dig och pynta i gult och blått, sjung endast svenska låtar på din karaokefest och bjud på svenska klassiska maträtter: kanelbullar, sill och köttbullar. På Singa hittar du låtlistan "Nytt svenskt hos Singa" med de senaste tillagda låtar hos oss.

flag of Sweden

Få igång festen med dessa svenska bangers:

Tema: Country, k-pop & schlager?

Enligt Spotify var den mest spelade låten globalt under 2020 Blinding Lights - The Weekend, en R&B & soul banger. Olika musikgenrer är ett bra tema för en karaokefest, speciellt om du vet att du och dina gäster är väldigt intresserad av en viss genre som exempelvis pop, rock eller k-pop. Man kan göra så mycket med detta tema. Varför inte ordna en fest med tema schlager? Föreslå att dina gäster klär ut sig till sin favoritschlagerartist och ge ditt hem en glittrig och glamorös makeover för festen. Bollywood, finsk pop och back to the 80s är också stora favoriter.

Tema: Girl Power

Låt oss fira fantastiska och talangfulla tjejer med girl power tema! Tänk på Beyoncé, Spice Girls, TLC, SIA, Destiny's Child för att nämna några! På Singa finns en hel karaokelista med dessa "Feminist karaoke" eller "Girl Power" finns bland annat att välja på. Gillar du pop? Då hittar du dessa fantastiska kvinnor i karaokelistan "Queens and Princesses of Pop".

Tema: Färger

Ett färgtemaparty är en väldig populär trend av goda anledningar. Det är hur lätt som helst att ordna! Här får du verkligen låta kreativiteten flöda med olika färger eller så kör du på endast en enfärgad eller tvåfärgad fest, exempelvis Black & White party är väldigt populärt. Ifall du satsar på en enfärgad fest kan du välja bland olika nyanser i den ena färgen.

For prints and original paintings: www.artbystevej.com

Här är en lista med färg-relaterade låtar:

Tema: Boy Bands

Fixa coolaste festen med temat Boy Bands! Man säger att den tidigaste föregångaren för termen "Boy Bands" var under 1950-1960 när Jackson 5 och the Osmonds var som populärast. Sedan dess har pojkband charmat världen och tagit speciellt unga tjejer med storm med sin synkroniserade dans och sång. För att nämna några listar vi Backstreet Boys, *NSYNC, One Direction och BTS. Det är dags att ta fram era gamla boy bands merchandise och hitta på en grym koreografi med din bästa kompis att visa upp på festen!

Här är ett gäng låtar från pojkband som kanske inspirerar dig.

Hoppas detta får igång er med karaoketemafester! Låt oss veta vad ni tycker om våra festidéer.

Det kan vara svårt att veta hur man sätter ihop en karaokefest hemma och därför har vi på Singa några bra tips på hur man sätter upp sin egen karaokemaskin (på engelska) och 8 saker du ska tänka på för att ordna den perfekta karaokefesten (på engelska) när du använder Singas karaokeapp.

När det kommer till karaokeställen, glöm inte mat och dryck i ditt tema. Om du har en karaokevärd, berätta kort för dem vad temat är och hur de skall gå tillväga. Kolla in vårt blogginlägg om varför Singa är ett fantastiskt karaokeverktyg för karaokebarer och venues med KJ:s (på engelska).