Skulle din bar eller restaurang behöva en ekonomisk uppryckning? Vill du öka trafiken i din lokal, på en normalt ganska tråkig tisdagskväll? Det finns många sätt att få in nya kunder till din lokal, men ett av de mest tilltalande och kostnadseffektiva alternativen är att lägga till ett särskilt utrymme eller område för karaoke - närmare bestämt karaoke med självbetjäning.

I denna artikel ska vi gå in mer i detalj på hur och varför karaoke med självbetjäning kan vara ett alternativ för dig.

Vad är self-service karaoke?

Personer sjunger karaoke i self-service karaoke miljö
Self-Service Karaoke på Karaokebaari Hirvi,Helsingfors

Self-service karaoke är precis vad det låter som: en karaokestation som står för sig själv eller i ett privat bås, i en bar eller restaurang. Folk kan själva gå fram till båset, sätta på valfri musik och sjunga. Det är ungefär som en jukebox (för alla som minns den) - men en miljon gånger bättre!

För bar- och restaurangägare som ännu inte är villiga att ändra på sin layout, är karaokestationer med självbetjäning ett riktigt bra alternativ. Det bästa av allt är att self-service ger underhållning för de intresserade, utan att distrahera eller störa dem som bara är där för att njuta av mat och dryck.

Söker låtar i karaokesystemet
Söker låtar på Kraken, Helsingfors

I det stora hela är dessa alternativ ett kul koncept och idealiska ifall man vill prova på ett försiktigt närmande till ett fullbordat karaokesystem. Om företagare märker att karaokebåsen med självbetjäning får mycket uppmärksamhet, kan de möjligtvis sedan ta beslutet om att expandera till ett bredare karaoke koncept.

Varför är self-service karaoke en växande trend?

Restaurang- och barägare som vill öka tillväxten i sina lokaler bör vara uppmärksamma på de senaste trenderna inom mat- och nöjesindustrin. Och karaoke har vuxit i popularitet under flera års tid. För vem älskar inte karaoke?

I årtionden har karaoke varit ett engagerande och unikt tidsfördriv som gör det möjligt för människor att verkligen koppla av och vara sina mest ohämmade och löjliga jag. Samtidigt skapar de härliga minnen och etablerar och stärker vänskapsband. Barer och restauranger som erbjuder karaoke alternativ gör det i en fördomsfri miljö där alla kan släppa loss, ta några drinkar och sjunga, vilket ofta förvandlar en lågintensiv kväll i veckan till ett mycket populärt lokalt evenemang.

Person hanterar självbetjänings karaoke
Self-service Karaoke på Street Pride Bar, Helsingfors

Karaoke med självbetjäning blir allt populärare. Inte bara på grund av att man återgår till att äta på plats efter den globala COVID-19-pandemin, utan också på grund av den mångsidighet som självbetjäningsalternativen ger. Folk som kanske blir förskräckta av tanken på att stå och sjunga på en scen inför en hel barpublik, kan i stället hoppa in i ett självbetjäningsbås och sjunga med till sin favoritlåt.

Detta skapar en känsla av intimitet och flexibilitet som yngre publik numera uppskattar oerhört mycket. Och när de väl har blivit bekväma med tanken på privat karaoke, är de mer benägna att även bli fans av all slags karaoke. Allvarligt talat, självbetjäning är en växande trend som definitivt är värd att utnyttja!

People singing Singa karaoke

Hur kan du göra flera affärer med self-service karaoke?

Karaoke med självbetjäning är ett unikt tillägg för många typer av verksamheter som specialiserar sig på eller är öppna för konceptet matunderhållning. Dessa typer av lokaler skapar ökade affärsmöjligheter genom att lägga till roliga och engagerande aktiviteter till en redan aktiv publik. Det handlar verkligen om att skapa en magisk upplevelse. Genom att höja upplevelsens nivå, är dina gäster också mer benägna att stanna kvar och spendera mer pengar om det finns en aktivitet som håller dem engagerade. Även fast de egentligen endast kom dit i hopp om en fantastisk måltid. Och om aktiviteten är tillräckligt tilltalande, är det mer troligt att gästerna återvänder oftare, samt sprider ordet om din lokal till både släkt och vänner.

Det är inte bara self-service karaoke som ger nya kunder, utan det är också kunderna själva som deltar i karaoken som sprider ordet vidare. Oftast taggar de ditt företag på sociala medier och sprider ordet om att din bar eller restaurang erbjuder karaoke. Det är gratis reklam: Kunderna får "likes" och företagen får ökad trafik. Genom att förvandla din lokal till en mer social miljö, skapas en hemtrevlig stämning som folk trivs bra i.

Bör ditt företag erbjuda self-service karaoke?

Karaoke at Kraken

Precis som med alla andra affärsuppdrag finns det för- och nackdelar med att bygga in karaoke med självbetjäning i din bar eller restaurang. Men även om fördelarna säkert överväger de potentiella fallgroparna, kan det vara bra att ha alla möjligheter till hands. Här är för- och nackdelarna med att införa karaoke med självbetjäning i din lokal:

Fördelar med self-service karaoke:

  • Den ultimata fördelen: självbetjäning är otroligt enkelt och kostnadseffektivt att lägga till samt att driva. Genom att använda dig av ett trovärdigt företag som erbjuder tillförlitliga och effektiva karaokeutrustningar, kan du inrätta ett så stort eller litet område som du vill och låta kunderna roa sig i timmar.
  • Du behöver ingen personal för att sköta utrustningen, vilket sparar kostnader både för övertidsarbete och nyanställning.
  • Självbetjäning är perfekt för företagare som är intresserade av att successivt införa karaoke i sin lokal och testa om det finns intresse innan de investerar i en större karaokeutrustning.
  • Kunder som annars kanske aldrig skulle prova karaoke kan upptäcka det roliga med att sjunga privat i DIN lokal innan de blir förälskade i karaoke i allmänhet. Människor minns alltid sitt första ögonblick i karaokens strålkastarljus!

Nackdelar med self-service karaoke:

Kom igång med self-service karaoke

Ett rum med sittplatser & karaokesystem

Om du funderar på att införa karaoke med självbetjäning finns det ett par olika alternativ. För varje alternativ finns det givetvis både för- och nackdelar. Se till att du har övervägt varje alternativ noggrant:

Vilken utrustning och programvara behöver du?

  • Ett karaokesystem: Det är utan tvekan den mest populära karaokelösningen som en företagare kan investera i från början. Dessa tjänster är kompletta med tusentals låtalternativ och uppdateras kontinuerligt med nytt och aktuellt innehåll. Singa är det allra bästa alternativet för karaoke med självbetjäning. Kunderna kan skräddarsy sin individuella sångupplevelse och rada upp den ena önskade låten efter den andra - smidigt och effektivt för en fast månadsavgift.
  • En iPad: Den kommer att fungera som en upptäcktsstation där folk kan hitta utvalda låtar. Karaoketjänster som Singa kan köras från en iPad och är utformade för att göra det lätt att välja låtar. Du bör också skaffa ett stativ för att se till att iPaden hålls på plats.
  • Högtalare: Karaoke kan bli stökigt. Därför är bra högtalare verkligen ett måste.
  • Skärmar: Folk behöver någonstans att läsa texterna. Tänk efter om du vill ha en eller flera skärmar. Med en skärm känns det mer som ett evenemang och folk kommer att fokusera på sångaren. Om du har flera skärmar fungerar det mer som en allsång där folk runt om i hela lokalen kan delta.
  • Mixer: Du behöver den för att ansluta mikrofonerna till högtalarsystemet och för att justera bas, eko och volym.
  • Högkvalitativa karaokemikrofoner: Se till att investera i kvalitetsmikrofoner från början för att se till att alla låter bra.

    Kolla in vår mikrofon guide här
Karaokesystem med mikrofoner

Där har du det! En uppdelning av fördelarna, nackdelarna och allt annat du behöver veta om self-service karaoke och varför det kan vara rätt för din bar eller restaurang.

Nu när du känner till för- och nackdelarna, är du redo att fatta ett välgrundat beslut. Upptäck ännu mer användbar information om karaoke verksamheten genom att kontakta en Singa-representant.