Är du besatt av karaoke? Letar du efter ett roligt sätt att höja energin på fester och sammankomster? Du kanske funderar på att använda YouTube för karaoke. YouTube Karaoke är ett snabbt och enkelt sätt att sjunga karaoke när som helst och nästan var som helst. Om du har ont om tid och bara vill köra karaoke lite snabbt med dina vänner, är detta kanske det allra bästa alternativet. Dock är det inte alltid det.

Är du ett företag, som använder dig av YouTube Karaoke kan det till och med vara olagligt – Läs mera här!

Vi ska gå igenom allt du behöver veta om hur du använder YouTube för karaoke samt ge några andra tips på andra alternativ du kan överväga!

Här är allt du behöver veta:

Så sjunger du karaoke via YouTube

Om du vill uppleva en fulländad karaokeupplevelse hemma, kan du snabbt öppna upp YouTube. YouTube är en populär videoplattform med olika videor och karaoke låtar som laddas upp av användare från hela världen.

karaoke hemma på TV skärmen
Karaoke hemma kan se ut såhär

Allt du behöver göra för att komma igång är:

 • Använd en smart-TV eller anslut din dator till TV:n för att få tillgång till YouTube
 • Anslut mikrofonen till TV:n eller datorn
 • Sök efter en låt i sökfältet
 • Välj en video från urvalet
 • Börja sjunga

Även om processen kan verka relativt enkel och lätt att använda är YouTube Karaoke inte alltid de mest effektiva. Flera brister kan påverka din karaoke upplevelse negativt.

Problemen med YouTube karaoke

En man som sjunger karaoke med hjälp av youtube.

YouTube annonser

Ett av de största problemen med att använda YouTube till karaoke är de ständiga ändringarna av YouTube:s annonspolicy. Vi ogillar alla när en annons avbryter användarupplevelsen och du måste vänta tills annonsen är slut för att kunna fortsätta med din video.

Under det senaste året har mängden annonser som inte kan hoppas över klart mångdubblats. Vissa personer hävdar att de har fått över 10 icke-skippbara annonser i rad.

Om du väljer en låt eller planerar att njuta av en kväll full av karaoke kan du sitta i tystnad i över 60 sekunder varje gång någon ny ställer sig vid mikrofonen. Du måste ständigt kämpa mot ostoppbara reklamavbrott och blir snabbt uttråkad av upplevelsen.

Brist på funktioner

Oavsett om du bara sjunger hemma med dina vänner eller äger en bar där du vill ha karaoke, är olika karaoke funktioner viktiga. Funktioner som att sjunga duetter med vänner och gruppframträdanden är inte tillgängliga på YouTube. Du har inte heller tillgång till ett komplett bibliotek med låtar, anpassningsbara sångfunktioner eller anpassade alternativ för tonart och tempo.

Även om YouTube kan vara en gratis lösning har du bara tillgång till det du kan hitta. Det begränsade låtbiblioteket och bristen på funktioner kommer att göra det svårt att skapa en smidig, uppslukande karaoke upplevelse.

Om du sjunger för skojs skull med dina vänner kanske du inte känner att du behöver tillgång till alla dessa funktioner. Flera billiga karaoke-appar kan dock förbättra din upplevelse och hålla dig underhållen i timmar.

Bristfällig kvalitet på uppladdningar

Låt oss vara ärliga. Man vet aldrig vilken kvalitet man kan få på YouTube! Vissa videor på plattformen kan vara precis vad du letar efter. Låtens kvalitet kan vara kristallklar och texten visas på skärmen vid den perfekta tidpunkten.

Men när du klickar på andra kanske de inte har rätt bakgrundsmusik, grafik eller till och med ord! Denna brist kan påverka användarupplevelsen negativt, särskilt om du planerar att använda youtube karaoke låtar till ett stort evenemang, en fest eller i ett karaokerum i en bar. Föreställ dig dina vänners ansiktsuttryck när du råkar klicka på en video av dålig kvalitet en gång för mycket... de kommer att vilja sätta stopp för den katastrofala karaoke kvällen.

Problem med ljudet

Du måste ansluta en mikrofon till din TV eller dator för att få en komplett karaoke upplevelse. Beroende på videon kan du stöta på återkommande problem med volymen och själva låten.

Du kanske klickar på en video med okej ljud, nästa video kan vara för hög och den efterföljande för låg. Detta innebär att du alltid behöver någon som sköter volymen och justerar högtalarna när du väljer en låt att spela.

Bästa alternativen till Youtube karaoke

Är du redo att säga adjö till din YouTube karaoken? Det finns ett stort antal karaoke-appar som är enkla att använda och passar bra för små och stora grupper. De kommer med en uppsättning karaokefunktioner för att skapa en upplevelse på nästa nivå och är vanligtvis billiga.

Här är en lista över de tre bästa alternativen:

Singa Karaoke

En perdon som håller en telefon med Singa

Singa-appen förvandlar din telefon, dator eller smart-TV till en personlig karaokemaskin. Med den här appen kan sångare njuta av högkvalitativa karaoke låtar från en ständigt växande lista med nya låtar. Användarna kan enkelt ändra låtens tonhöjd eller aktivera guide vocals för att justera låtens tonhöjd så att den passar deras unika röst. Oavsett om du vill ha ett karaoke party med dina vänner eller ha en solo-sångkväll, är detta alternativet vad du behöver!

Singa karaoke-appen på olika enheter.

Prissättning: Singa har fyra olika paket. Singa Free $0.00/månad. Singa Premium kostar 9,99 dollar/månad, Singa Premium kostar 89,99 dollar/år och ett tvådagarspass kostar 5,90 dollar.

Fördelar:

 • Singa Premium ger dig tillgång till obegränsad sång och ljud av högsta kvalitet.
 • Det mest prisvärda alternativet i förhållande till antalet funktioner och möjligheter.

Nackdelar:

 • Med Singa Free kan du bara sjunga tre gratis låtar per dag. Om du vill ha hela Singa-upplevelsen måste du uppgradera till Premium.

Spotify karaoke

Spotify lanserade nyligen en ny karaokefunktion som prenumeranter kan använda när de vill. Allt du behöver göra är att välja en låt, spela upp den i helskärm, klicka på texten och trycka på mikrofoninställningen. Så enkelt är det. Och det bästa? Spotify ger dig till och med ett betyg i slutet av din jam sesh. Du kan fortsätta sjunga och försöka nå målet om 100 % noggrannhet!

Prissättning: Spotify har en gratis men begränsad version. Spotify premium kostar 9,99 dollar/månad.

Fördelar:

 • Tillgänglig för alla användare
 • Perfekt för karaokesessioner på egen hand

Nackedelar:

 • Karaokefunktionen är för tillfället endast tillgänglig i engelskspråkiga länder
 • Kan vara en utmaning för små och stora grupper

Smule

Banner som visar funktionerna i Smule karaoke.

Sing! By Smule är den perfekta lösningen för personer som är besatta av karaoke. Med deras plattform kan du öva och finslipa dina karaokekunskaper när som helst. När du väl är redo att ta scenen kan du bjuda in dina vänner till duett eller gruppframträdande tillsammans med dig på fester eller evenemang. Du kan välja mellan olika svårighetsgrader, sätta upp sångmål och välja från en katalog med populära låtar.

Prissättning: VIP-upplevelsen på Smule kostar 7,99 dollar/månad eller 39,99 dollar för en årsabonnemang.

Fördelar:

 • Över 10 miljoner olika låtar i katalogen
 • Ta dig an solo, duett eller gruppuppträdanden
 • Få tillgång till din karaokesession och dela den med dina vänner och din familj

Nackdelar:

 • Sjung! By Smule är också en plattform för sociala medier. Om du bara är intresserad av att sjunga karaoke och inte vill använda deras plattform är dessa extra funktioner kanske inte värda månadskostnaden.
 • Det enda sättet att sjunga är att betala

Kan du använda Youtube karaoke i din bar?

En man som sjunger karaoke på en bar med rocktema.
Rock Hotel

YouTube karaoke är inte en hållbar lösning för barer, nattklubbar eller andra lokaler. Karaoke i baren ska vara professionellt och ge dina kunder en interaktiv upplevelse. De kommer till din bar redo för att ha roligt. Som barägare vill du göra vad du kan för att skapa den upplevelsen för dem.

Det är inte bara det, utan det kan också vara olagligt och leda till böter. Youtube har inte licenserna till dessa låtar. Många av dem är olagligt uppladdade och bryter mot lagar om privat användning.

Tänk på följande: Varje land har olika lagar om licensiering och offentligt framförande för karaoke. Du bör läsa igenom karaokelicenslagen för ditt land innan du sätter upp karaoke.

Bästa YouTube karaokealternativen för företag

Om du tar karaoken på allvar måste du använda lagligt karaokeinnehåll. Allt innehåll från YouTube eller vanliga karaokeskivor är endast för privat bruk.

Med ett karaokeabonnemang som Singa Business, kan du erbjuda en fulländad och laglig karaokeupplevelse i din lokal. Alla låtar som är tillgängliga med Singa Business är fullt licensierade karaokelåtar för kommersiellt bruk. Du får också tillgång till följande:

 • Ett omfattande låtbibliotek med kundernas favoritlåtar
 • Digital skyltning för att visa specialerbjudanden, annonsutrymme eller din logga
 • Skräddarsydda funktioner för karaokelokaler
 • Få autentisk exponering i ditt samhälle med Singa-mobilappen
 En bild av Singa Business Interface.

Säg adjö till Youtube karaoke

Om du älskar karaoke behöver du en riktig karaokeprenumeration. Det är dags att säga adjö till YouTube karaoken för gott och hitta en lösning med en uppsättning funktioner som passar dina behov.

Med Singa eller Singa Business kan du se till att du skapar en helt uppslukande karaokeupplevelse som du och dina vänner alltid kan njuta av. Du får inte bara tillgång till en uppsättning funktioner och över 10 miljoner låtar, utan du får också tillgång till obegränsad sång och ljud av högsta kvalitet.

Är du redo att börja sjunga? Lär dig mer om Singa idag.