Aina ei kannata sujahtaa yli sieltä missä aita on matalin, vai mitä? Varsinkin karaokessa riskien otto kannattaa ja on suositeltavaa. Vaikka homma levähtäisi täysin käsiin, mitään pahaa ei tapahdu - korkeintaan kuulijoiden korvat ovat kovilla!

Sukelsimme karaoken syvään päähän ja listasimme 12 vaikeinta karaokekappaletta. Haasta siis itsesi, ystäväsi tai vaikka vihollisesi. Saatko laulettua koko listan läpi?

Haasta itsesi: Top 12 vaikeimmat karaokelaulut

a person singing singa's karaoke from phone

12) JERICHO - Jesse Markin

Laula Jericho -karaokeversio.

Kovassa nosteessa oleva Jesse Markin on hurmannut kuuntelijat eri tyylilajeja yhdistelevällä musiikillaan ja englanninkielisillä puhuttelevilla lyriikoilla. Palkitun rap/r'n'b-laulajan biisit ihastuttavat - mutta koitapa laulaa perässä vaikkapa esikoislevyn biisi Jericho. Jessen biiseissä saat valmistautua nopeisiin lyriikoihin ja monimuotoisiin melodioihin, eli saattaa vaatia muutaman harjoituskerran!

11) SLEEPING SUN - Nightwish

Laula Sleeping Sun -karaokeversio.

Oopperahevillä maailmanmaineeseen noussut Nightwish on suosittua karaokelaulettavaa, mutta jos et ole klassisen laulun harjaantunut lurittelija, tämän kappaleen läpilaulaminen voi nostaa hien otsalle ja laittaa äänihuulet koetukselle.

10) AJA! - Tyrantti

Laula Aja! -karaokeversio.  

Tyrantti
Tyrantin kappaleissa pääsee (vai joutuu?) laulamaan kovaa ja korkealta.

Nopeatempoista metallimusiikkia soittavan Tyrantin Aja! -kappale ilmestyi Singaan laulettavaksi kesällä ja herätti heti karaokekansan kiinnostuksen, kun Tyrantin Nahka-Sami kävi Singan Instagram-karaokessa vetäisemässä biisin tuoreeltaan läpi.

Tässä biisissä mennään kovaa, korkealta ja nopeasti.  

9) TAKE ON ME - A-ha

Laula Take on me -karaokeversio täällä.

A-han Take on me on legendaarinen synapoppihitti, ja ei varsinaisesti mikään harvinainen kuultava karaokessa. Take on me:n kertosäkeessä pääset toden teolla vetreyttämään falsettiosastoa - tätä ennen äänenavaus on todella tarpeen!

Tässä biisissä mennään kovaa, korkealta ja nopeasti.  

8) NAURAVA KULKURI - Jean-Pierre Kusela

Laula Naurava kulkuri -karaokeversio täällä.

Naurava kulkuri singing

Tämä hillittömän ilahduttava kappale vaatiin ihan omanlaistaan eläytymistä, heittäytymistä ja naurulihaksia, ja kiilasi siksi vaikeimpien karaokelaulujen listan sijalle 8.  

7) MONEY - Pink Floyd

Laula Money -karaokeversio täällä.

Voidaan kyseenalaistaa, pitäisikö Pink Floydin Moneyn olla vaikeimpien karaokelaulujen listalle, sillä se ei varsinaisesti vaadi suurta äänialaa tai massiivista voimaa lauluun. Sen vaikeus piileekin siinä, milloin lauletaan. Yleisimmissä pop-kappaleissa tahtilaji kulkee suurinpiirtein samassa koko kappaleen, mutta Money:ssa tahtilaji vaihtelee useaan otteeseen 4/4 ja 7/4 välillä. Edestakaisin.

6) CHANDELIER - Sia

Laula Chandelier -karaokeversio täällä.

Sian Chandelier -pophittiä on striimattu yli miljardi kertaa. Vaativan kappale vaatii esittäjältään äänenhallintaa, poweria ja piiiiitkiä korkeita nuotteja, joten tämän kappaleen läpi laulaminen saattaa tuntua suurinpiirtein puolimaratonin juoksemiselta.

5) IMAGINE - Ariana Grande

Laula Imagine -karaokeversio täällä.

Yksi sana: huiluäänet.

4) WITHOUT ME - Eminem

Laula Without me -karaokeversio täällä.

Jos räppääminen on sun juttu, Without me saattaa olla sulle peruskauraa. Mutta niille, jotka ei ole oman elämänsä Elastisia, tässä karaokekappaleessa saa tosissaan pinnistellä, jotta saa edes puolet lyriikoista ulos ajallaan. Kokeile vaikka! Without me yltää siis listauksemme sijalle 4.


3) STONE COLD - Demi Lovato

Laula Stone Cold -karaokeversio täällä.

Demi Lovaton megahitti on myös vuosikausia toiminut "tavoitekappaleena" laulajille ympäri maailmaa, ja kertosäkeen loppua koristava ylöspäin kulkeva melodiajuoksutus on yksi maailman kuuluja "vocal runeja", jonka opetteluun löytyy varmasti tuhansia YouTube-videoita. Top 3!


2) B.Y.O.B - System of a Down

Laula B.Y.O.B -karaokeversio täällä.

Ensinnäkin, tässä täytyy kirkua keuhkojen pohjasta. Toiseksi, tässä täytyy kirkua keuhkojen pohjasta, samalla kun laulaa hyvin nopeita lyriikoita. Ja siinä oli vasta kappaleen ensimmäinen fraasi. Kokeilepa karaokessa ja saat takuulla sykkeet ylös.

1) BOHEMIAN RHAPSODY - Queen

Laula Bohemian Rhapsody -karaokeversio täällä.

Gueen band

Bohemian Rhapsody on legendaarinen karaokekappale. Itseasiassa yksi vuoden 2020 singatuimmista englanninkielisistä karaokelauluista. Mutta totuushan on se, että Bohemian Rhapsody on mahdotonta laulaa yksin - tarvitset vähintäänkin taustakuoron laulamaan uskottavasti "Galileo Figaro..". Eli me Singalla suositellaan, että otat frendit messiin, nappaan kiinni mikistä ja annat palaa! Bismillah!  

Mitäs tuumit? Oliko pahoja vai sujuiko kuin vettä vaan? Tiedätkö vielä vaikeempia? Pistä meille Instagram-viestiä!


Toivottavasti sulla on hauskaa näitä lauluja laulaessa - tai ainakin sitä yrittäessä. Olit sitten ammattilaulaja tai ekaa kertaa availemassa lauluhanoja, suosittelen lämpimästi ainakin kokeilemaan näitä loistavia biisejä. Vaikka nuotit ei osuisi sinne päinkään - mitä väliä! Tärkeintä on että sä nautit karaoken laulamisesta.

Jos tämä lista ei oo yhtään sun juttu, niin kokeile vaikka näitä helppoja karaokelauluja!

Mitä ikinä päädytkään laulamaan - hyviä lauluhetkiä!  ❤️