Lokakuu alkoi karaoken kannalta iloisissa merkeissä, sillä tanssi- ja karaokekielto on poistunut koko Suomesta ja Singan karaokepaikoissa saa taas laulaa vapaasti! Tanssi- ja karaokekiellon vallitessa laulamisen piti tapahtua omalta istumapaikalta, mutta nyt myös normaali lavalta laulaminen on sallittua.

Karaokeohjeet ravintoloille perustuen puhelinsoittoon Aluehallintoviraston koronainfoon 1.10.2021:

  1. Karaokelaulaminen voi tapahtua normaaliin tyyliin kaikkialla Suomessa
  2. Leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa (Etelä-Karjala, Pohjanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi sekä Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) ravintoloiden sisätiloissa kaikilla asiakkailla täytyy olla oma istumapaikkansa pöydän tai tason ääressä, mutta he voivat liikkua tiloissa vapaasti. Näin myös esiintymislavalta laulaminen on sallittua.
  3. Mikrofonien ja kaikkien mahdollisten pintojen desinfiointia suositelllaan aina kun se on mahdollista.

Seikkaperäisempiä tietoja ravintoloiden aukiolo- ja asiakasmäärärajoituksista löydät mm. Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

outdoor karaoke in Joensuu
Joensuussa terassikaraokea lauletaan jokilaiva Romeon kannella

Tuttua hommaa jo viime kesältä

Monille ravintoloitsijoille karaoken järjestäminen poikkeusoloissa tuli tutuksi jo viime kesänä. Muun muassa Joensuussa Viihderavintola Las Palmas alkoi järjestää huippusuosittua terassikaraokea jokilaiva Romeon kannella ja laulamaan päästiin tänä vuonna jo vappuna. "Meillä on ulkona iso lava mihin mahtuu turvallisesti laulamaan ja turvavälit säilyy. Desifioimme mikrofonit jokaisen laulajan jälkeen ja samaan aikaan lavalle ei lasketa muuta kuin samaan seurueeseen kuuluvia henkilöitä." Outi Pohjoranta Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta kertoo.

Asiakkaita myös opastetaan ja infotaan, jotta kaikilla on varmasti viihtyisä ja turvallinen tunnelma: "Kuulutamme turvallisussasioista säännöllisin väliajoin. Kehoitamme myös usein kuuluttamalla lataamaan Singa-mobiilisovelluksen, jotta kontaktit henkilökuntaan vähenisivät", Pohjoranta jatkaa.

"Kuulutamme turvallisussasioista säännöllisin väliajoin. Kehoitamme myös usein kuuluttamalla lataamaan Singa-mobiilisovelluksen, jotta kontaktit henkilökuntaan vähenisivät." – Outi Pohjoranta, iltaravintoloiden ryhmäpäällikkö, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Singa's phone view
Singan mobiilisovelluksella laulujen selaaminen ja laulutoiveen lähettäminen onnistuu turvallisesti omalta paikalta

Singan avulla karaoke entistäkin helpommaksi ja turvallisemmaksi

Kuten Joensuun esimerkki osoittaa, niin Singa tekee karaoken järjestämisestä ravintoloille helpompaa ja turvallisempaa. Singan mobiilisovelluksella 80 000 kappaletta käsittävän laulukirjaston selaaminen sekä laulutoiveiden lähettäminen onnistuvat sujuvasti omalta paikalta turvavälejä noudattaen.

Asiakkaiden tiedottamiseen Singan mainostenhallintajärjestelmä luo puolestaan helppoutta. Järjestelmän avulla ravintolat pystyvät jakamaan karaokenäytöiltään tietoa koronaturvallisesta toiminnasta karaoke-esitysten ja omien mainostensa lomassa.

people singing karaoke
Karaokehuoneessa voi laulaa pienellä porukalla vapautuneesti! Kuva: Abraham Engelmark / Moyagi

Karaokehuoneissa vältytään tungokselta

Jo pidemmän aikaa tuloa tehneet aasialaistyyliset karaokehuoneet ovat myös entistä suositumpia, koska omalla pienryhmällä omassa huoneessa laulaminen on tietysti helppo tapa välttää väkijoukkoja. Ruotsissa tähän ideaan on todella tartuttu ja jopa hotellihuoneita on alettu muuttaa karaokehuoneiksi!

Jos siis haluat järjestää yhä helpompaa ja turvallisempaa karaokea ravintolassasi, niin ota yhteyttä myynti@singa.com - autamme mielelllämme!