Kaipaatko apua karaokehuonebaarin perustamiseen? Me ojennamme auttavan kätemme! Tässä artikkelissa tarjoamme hyödyllisiä neuvoja ja tietoa tarvittavista askeleista karaokebisneksen aloittamiseen. Teimme 10 käytännöllisen kohdan listan siitä, miten karaokebisnes kannattaa aloittaa bisnessuunnitelmasta “play”-napin painamiseen! Olemmme aiemmin koonneet myös yleisemmät ohjeet oman karaokepaikan avaamiseen, joten suosittelemme lukemaan molemmat kirjoitukset.

Huomaa, että tämä artikkeli ei sisällä lainopillisia neuvoja, vaan yleiskuvan karaokehuonebisneksen aloittamisesta. Ole yhteydessä paikallisiin lain asiantuntijoihin ja viranomaisiin, jos haluat lisätietoa yrityksen perustamisen yksityiskohdista.

Perusta karaokehuonebaari seuraamalla näitä 10 askelta:

1. Laadi yrityssuunnitelma - sijoitukset, kustannusarvio ja tuloarvio

Kun olet aloittamassa karaokehuonebisnestä tai harkitset karaokebaarin avaamista, tarvitset yrityssuunnitelman - aivan kuten minkä tahansa seikkailun alussa. Voit tutustua yrityssuunnitelman ohjeisiin ja malleihin esimerkiksi täällä.

Kun yrität laskea perustamiskustannuksia, yrityksen pyörittämiseen tarvittavia kustannuksia, ajankohtaa, milloin yritys alkaa tuottamaan rahaa ja millä ehdoilla voit tehdä tuottoisaa bisnestä, sinun täytyy keskittyä yksityiskohtiin sekä tehdä laskutoimituksia ja skenaarioita. Sinun kannattaa tarkastella mahdollisia tiloja ja niiden vuokria, arvioida kilpailijoiden suorituskykyä ja laskea pakollisia hankintoja, jotta saisit pätevän arvion yritystoimintasi toimivuudesta. Voit arvioida ja testata hintojasi ja liiketoimintaasi lataamalla ilmaisen karaokehuonebisnesoppaan.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin keskimääräisiin karaokehuoneen, perustamiskustannuksiin ja tuottoennusteisiin, käytä alla olevaa karaokehuoneen voittolaskuria (huomioithan, että luvut ovat suuntaa-antavia, sillä ne riippuvat paljolti esimerkiksi toimipaikkasi sijainnista, kohdeyleisöstäsi sekä markkinoinnistasi).

Tarvitsetko ulkoista rahoitusta tai liikekumppanin?

Kun liikesuunnitelmasi kehittyy, sinun tulisi pohtia rahoitusta ja aloituskustannuksia. On monia keinoja rahoittaa yritystoimintaasi, jos sinulla ei ole rahaa pankkitilillä odottamassa. Voit esimerkiksi neuvotella potentiaalisten sijoittajien kanssa, voit harkita pankkilainan nostamista, valtion yritystukia tai liikekumppanin hankkimista.

2. Määrittele ja päätä konseptisi

Olet siis päättänyt avata karaokebaarin tai karaokehuonekohteen. Mitä muuta sinun tulisi huomioida? Tarvitset ainakin kohteellesi konseptin - minkälaista tunnelmaa ja yleisöä tavoittelet. Tämä riippuu myös siitä, minkälaiseen naapurustoon suunnittelet avaavasi bisneksen, joten tee taustatutkimusta mahdollisista tiloista, asuinalueista ja olemassa olevista baareista. Löydä markkinarakosi ja tee jotain, mikä erottaa sinut kilpailijoistasi! Asiakkaidemme joukosta löytyy niin vietnamilaisen bistron kun keilaradankin yhteyteen perustettuja karaokehuoneita.

Voit järjestää suunnittelutyöpajan mahdollisten yrityskumppaniesi kanssa ja antaa luovuudellenne siivet, kun yritätte määritellä konseptianne. Kun suunnittelette yritystänne, voitte pohtia muun muassa seuraavia seikkoja:

  • Nimi: tärkeä ja ilmiselvä asia. Mikä kohteesi nimi on? Yleensä ihmiset tuntevat ja muistavat baarisi nimen perusteella. Tee siitä siis hyvä. Voit pallotella ideoita hyödyntämällä netin nimigeneraattoreita tai satunnaisten sanojen generaattoreita.
  • Mainospuhe: Jos sinun pitäisi selittää karaokehuoneesi konsepti parilla lauseella, mitkä ne olisivat? Voit käyttää mainospuhettasi myös iskulauseena nettisivuillasi, Instagramissa, julisteissa ja muualla. Tee siitä mieleenpainuva!
  • Kohdeyleisö: lopulta on mietittävä, keitä asiakkaasi ovat? Onko karaokebaarisi kohdeyleisöä nuoret, hipsterit, karaokefanaatikot vai hyvintienaavat yritysryhmät - vai jotakin muuta? Sen määritteleminen voi helpottaa suunnitelutyötäsi!  (Itsestäänselvää on, että he ovat kaikki karaokelaulajia!)

3. Löydä täydellinen tila

VOX BOX, värikäs baarikoristelu Isossa-Britanniassa.
VOX BOX, värikäs baarisisustus brittiläisessä baarissa

Yksi tärkeimmistä päätöksistä karaokehuonebaarissasi on itse tila. Aloitit ehkä suunnittelutyön, kun näit täydellisen tilan, mutta jos et ole vielä löytänyt täydellistä paikkaa, sinun kannattaa suunnitella huolellisesti. Tilamaksuihin menee suuri summa rahaa kuukausittain, ja se määrittelee toimintasi raamit. Tietysti voit remontoida, sisustaa ja koristella tilaasi, mutta ainakin seuraavat seikat ovat vaikutusvaltasi ulottumattomissa.

Koko: kuinka monta huonetta haluat tilaan? Onko suunnitelmissasi intiimin karaokebaarin avaaminen vai juhlatunnelmaa nostattavan karaokebilepaikan avaaminen? Tarvitsetko kunnon keittiön, terassin tai tanssilattian?

Typillinen karaokehuone on kooltaan 12–15 neliömetriä. Huoneita voi olla yhdestä tusinaan riippuen siitä, suunniteletko baaria, jonka keskiössä ovat karaokehuoneet, vai kohdetta, jossa karaokehuone on enemmänkin tuomassa lisämaustetta.

Sijainti: keskusta, lähiön helmi, yöelämän keskus? Baarisi sijainnilla on valtava vaikutus siihen, miten asiakkaasi löytävät sinne. Tee taustatutkimusta ideaalista paikasta.

4. Rekisteröi yrityksesi, hanki tarvittavat luvat, oikeudet ja tavaramerkit!

Yrityksen perustaminen edellyttää paljon paperityötä – ja se ei ole aina helppo osa. Varsinkin, kun liiketoimintaan sisältyy alkoholin myynti, asiakaspalvelu ja myöhäiset aukioloajat, sinun täytyy olla varma, että olet tehnyt kaiken sääntöjen mukaan ja sinulla on kaikki vaadittavat luvat ja oikeudet yrityksesi pyörittämiseen.

Tarvittavat paperityöt ovat maakohtaisia, joten tarkista tarvittavat työvaiheet paikallisilta viranomaisilta! Kerromme kuitenkin joitakin yleisiä seikkoja, jotka kannattaa huomioida:

  • Rekisteröi yrityksesi
  • Hanki tarvittavat vakuutukset (tila, henkilökunta, vastuuvakuutus jne.)
  • Hoida verot ja kirjanpito
  • Hanki luvat alkoholin myymiseen, aukioloaikoihin ja musiikin julkiseen soittamiseen

5. Hanki parhaat karaokesisällöt

 Singa business karaokeohjelmisto iPadille
Singa Business -karaokesovellus iPadilla!

Ilmeisin seikka, mitä täytyy miettiä karaokebisnestä avatessa, on tietenkin itse karaoke! Kun karaokea käytetään liiketoimintaan ja esitetään julkisesti, on oltava tarkkana, että on tällaiseen käyttöön oikea lisenssi. Onneksi on palveluntarjoajia, jotka pitävät huolen siitä, että lisenssit ovat helposti saavutettavissa.

Saadaksesi parhaan mahdollisen karaokesovelluksen ja erityisesti karaokehuoneita varten räätälöidyn sellaisen, suosittelemme vahvasti Singa Business Box -ratkaisua. Se on baarien, yökerhojen, ravintoloiden, keilaratojen ja muiden toimijoiden ykkösvalinta, mitä tulee karaokehuoneisiin! Se on täydellinen kaikille kohteille, jotka haluavat parantaa käyttökokemustaan joustavan karaokesovelluksen avulla. Singa Business Box on karaokehuonebisnekseen kehitetty iPad-sovellus, jonka karaokekatalogia päivitetään jatkuvasti vanhoista karaokeklassikoista uusimpiin hitteihin. Singa Business Box sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet, kuten karaokesessioiden etähallinnan, biisien automaattitoiston ja mainosten pyörittämisen näytöillä. Katso video saadaksesi lisätietoa!

👉 Ole yhteydessä meihin, jos haluat saada lisätietoa ja hinnaston Singa Business karaokehuoneille -sovelluksesta!

Lue myös vertailumme viidestä parhaasta karaokesovelluksesta saadaksesi yleiskatsauksen markkinoiden muista vaihtoehdoista.

6. Hanki varusteet!

Ennen kuin voit ottaa askeleen lähemmäs kohti baarisi avaamista, tarvitset tietysti monenlaisia varusteita. Aloitamme ilmiselvimmästä: tarvitset huonekaluja – mutta tarkastellaan yksityiskohtia lähemmin seuraavan seikan yhteydessä.

Kun perustat karaokebaarin, sinun täytyy varmistaa, että sinulla on äänentoistojärjestelmä kaikissa karaokehuoneissa. Pidä huoli, että sinulla on hyvät mikrofonit, näyttö, miksauslaite ja kaiuttimet, sekä laite, jonka kautta striimaat karaoken. Lue täältä, mitä sinun tulisi tietää ammattitason karaokelaitteistosta. Jos suunnittelet DJ:n bookkaamista, voit tietysti käyttää samaa äänentoistojärjestelmää!

Tässä on listattuna joitakin asioita, joita sinun täytyy ehkä ostaa tai vuokrata. Voit myös harkita yhteistöitä tai sponsorointisopimuksia eri brändien kanssa.

  • Juomat: alkoholijuomista alkoholittomiin. Riippuen konseptistasi saatat tarvita valtavan kirjon erilaisia juomia, mutta jos tunnet yleisösi, voit ehkä keskittyä muutamaan spesifiin juomaan, kuten paikallisiin pienpanimo-oluisiin ja klassikkococktaileihin. Tai ehkä sittenkin luonnollisiin viineihin ja hanaoluisiin. Tai ehkä haluat kaikkien tarpeita miellyttävän baarin, mistä saa lähes mitä tahansa. Sinä päätät!
  • Catering- ja keittiötarvikkeet: kuten lasit, lautaset, veitset, haarukat, pullonavaajat, servetit jne. Jos pyörität kunnon keittiötä ja tarjoilet ruokaa, keittiötarvikkeiden lista tulee tietysti olemaan pidempi.
  • Kassakone/kortinlukija
  • Siivousvälineet

Entä mitä muuta? No, ainakin näillä vinkeillä pääset alkuun!

7. Tee tilastasi säkenöivä (sekä turvallinen ja saavutettava)

Karaokehuone osoitteessa Lane 7 Manchesterissa
Karaokehuone Lane7-baarissa Manchesterissa. Aikamoinen tunnelma!

Mikä todella saa tilasi erottumaan joukosta ja asiakkaasi postaamaan siitä sosiaaliseen mediaan, on sisustus tai jollakin tapaa silmiä hivelevät sisätilat. Teemakaraokehuoneet voivat olla lähes mitä tahansa - vain mielikuvituksesi ja budjettisi ovat rajana! Hyödynnä sisustussuunnittelijaa tai omaa mielikuvitustasi. Käytä hyväksi kirpputoreja tai korkeatasoisia liikkeitä, kun hankit huonekaluja – kaikki riippuu budjetistasi ja visiostasi. Jos budjettisi ei ole iso, jopa hyvin valittu maali voi tehdä ihmeitä! Lue täältä lisää karaokehuoneiden sisustusvinkkejä.

Varsinkin jos pyörität muutamaa karaokehuonetta, sinun täytyy huolehtia kohteesi äänieristyksestä, jotta naapurit tai naapurihuoneiden laulajat eivät ärsyyntyisi, kun laulaminen käy liian kovaääniseksi aamuyön tunteina. Ja luota meihin – se kyllä käy!

Muista myös huolehtia turvallisuus- ja saavutettavuusvaatimusten täyttymisestä. Haluat varmasti asiakkaidesi nauttivan karaokeillastaan turvassa ja vailla huolen häivää, joten ota saavutettavuus huomioon.

8. Palkkaa henkilökuntaa!

Kun avajaispäivä lähestyy, sinun täytyy tehdä hieman rekrytointia, paitsi jos suunnittelet pyörittäväsi bisnestä itseksesi (se voi olla haastavaa!). Pidä siis huoli, että sinulla on karaokea rakastavaa ja asiakaspalveluorientoitunutta henkilökuntaa. On aina kannattavaa perehdyttää henkilökunta kunnolla, jotta he tuntevat käytänteet, paikat ja laitteet hyvin.

PS. Ehkä voisit järjestää karaokeillan henkilökuntasi kanssa ennen virallista avajaispäivää upouusissa karaokehuoneissasi, jotta he tietäisivät varmasti, mitä he myyvät asiakkaille! Tämä toimii myös äärimmäisen hyvänä työyhteisön ryhmäytyskeinona – puhumme kokemuksen syvällä rintaäänellä

9. Levitä sanaa markkinoimalla!

Karaokebileet iloisten ihmisten kanssa Helsingissä

Jos haluat täyttää baarisi alusta alkaen, sinun on parasta aloittaa markkinoiminen! Onpa sinulla sitten markkinointityöntekijä tai pyöritätpä markkinointia itse, tässä on joitakin yleisiä markkinointikanavia, joita kannattaa harkita.

👉 Tutustu helppolukuiseen artikkeliimme siitä, miten kannattaa mainostaa karaokehuonebisnestä!

  • Somemarkkinointi: Tiktok, Instagram, Facebook, Twitter. Pidä huoli siitä, että yritykselläsi on tili, josta löytyy ajankohtaista tietoa sekä houkuttelevia kuvia ja videoita. Älä arastele, näytä kasvosi ja mitä kohteessa tapahtuu! Kurkistus kulissien taakse, kuva- ja videomateriaalia juhlista jne. Voi myös olla kannattavaa hankkia ammattikuvaaja muutamaksi illaksi kuvaamaan upeaa sisältöä, jota voit myöhemmin käyttää markkinointiin.
  • Googlen mainokset: Maksetut mainokset Googlella – kohdenna mainokset ihmisille, jotka haluat tavoittaa verkossa.
  • Flaijerit, posterit, mainokset naapurustossa ja muissa tiloissa ja kaupoissa lähistöllä: Levitä sanaa! Monet saattavat kiinnittää huomionsa kohteeseesi, kun he käyvät läheisessä ruokakaupassa tai hampurilaisravintolassa. Mutta pidä huoli siitä, että teet tämän ystävällisissä merkeissä – jätä flaijereita ja postereita vain paikkoihin, joihin olet saanut luvan!
  • Influensserit: kutsu ihmisiä, joilla on paljon seuraajia! Voit kääntää karaokehuonebaarisi maineen täysin tuntemattomasta alueen ykköspaikaksi, jos saat oikeat henkilöt käymään!
  • Erikoistapahtumat: hyvä markkinointikikka voi rakentua erikoistapahtuman ympärille tai alennuskampanjoiden varaan.
  • Pressi/PR: Pidä huoli, että media tietää baaristasi! Voit joko kutsua median edustajia avajaistapahtumaan, tai voit myös yrittää lähettää mediatiedotteita paikallisille sivustoille tai lehdille.

10. Avaa ovet ja anna laulun raikaa!

Karaoke Singers juhlii Boom Battle Barissa Isossa-Britanniassa.
Anna laulun raikaa! Karaokelaulajat juhlivat Boom Battle Barissa Manchesterissa, Britanniassa.

Ja siinäpä se! Karaokehuonebaarin perustaminen ideasta avajaispäivää odottavaan viihdekeskukseen. Mikäli sinulla heräsi tarkempia kysymyksiä karaokehuoneiden liiketoimintamallista, referensseistä tai muista yksityiskohdista, ole yhteydessä meihin osoitteessa www.singa.com/business!

Äläkä unohda ladata karaokehuoneisiin keskittyvää opasta, jossa tutustutaan kaarokebisneksen lukuihin sekä vinkkeihin. Lataa opas täältä.