Det är festivalsäsong! Överallt förbereder musikälskare sig för att dra på sig sina favorit festivaloutfits och sjunga med till sina älsklingsartister. Medan du planerar för folkvimlet och sätter ihop en speciell spellista för helgen kanske du funderar över vad du kan göra för att vara med i händelsernas centrum.

Som barägare kan det verka som om dessa festivaler snor några av dina kunder. Det är faktiskt ganska tvärtom. Festivaler kan bidra till att öka verksamheten i samhällen och locka turister. Om du äger en bar, restaurang eller nattklubb i området kan du dra nytta av denna underhållande atmosfär och hålla festen i full gång på din egen lokal.

Är du inte säker på var du skall börja? Vi är här för att hjälpa dig.

Här kommer fem party idéer för festivalsäsongen:

1. Erbjud festivalinspirerade menyer

Musiken, maten, artisterna och atmosfären är bara några av anledningarna till att människor älskar att delta i festivaler. Vid varje festival finns det vanligtvis teman, huvudakter och mer. Som en bar eller restaurang kan du dra nytta av det specifika temat för att skapa din egen festivalinspirerade meny för just den veckan eller helgen.

En plansch från Benidorm fest i Spanien
I Benidorm, Spanien höll de lokala restaurangerna sin egen tapasfestival under en musikfestival för att uppmuntra festivalbesökare att prova speciella festivalmaterbjudanden.

Oavsett om det är cocktails, mat eller en begränsad upplaga av menyn - en festivalinspirerad meny hjälper dig att återansluta med festivalbesökare och de som önskar att de var där den kvällen. Det är också ett utmärkt sätt att öka intäkterna och få exponering på sociala medier. Varje gång en festivalbesökare delar din festivalinspirerade meny på sociala medier får du äkta varumärkesexponering. Det är som gratis reklam för din lokal!

2. Samarbeta med festivalarrangörer

Oavsett om det handlar om en liten festival, en matfestival eller ett stort årligt evenemang finns det alltid ett sätt att samarbeta. Om du tar kontakt med festivalarrangörerna i din kommun kan ni sannolikt hitta ett bra sätt att samarbeta på.

Oavsett om du erbjuder ett förmånligt erbjudande för lite extra marknadsföring, anordnar ett lotteri eller en giveaway eller gör en särskild kampanj på sociala medier - dessa små marknadsföringstaktiker kan ge resultat på nästa nivå för din business.

Var inte rädd för att ta kontakt med arrangörerna i din kommun. Du vet aldrig vilka möjligheter som kan dyka upp efter ett samtal. Dessutom skadar det aldrig att fråga!

3. Ordna festival efterfest

Vem har sagt att festen måste ta slut när festivalen är slut? I år kan du fundera på att anordna festivalens efterfest på just din bar. Det är ett bra sätt att bjuda in festivalbesökarna att fortsätta ha kul medan de beställer lite mat och dryck med sina vänner. Du kan också inspirera folk att fortsätta spela musik med en karaokekväll med efterfesttema. Alla låtar i kön kan vara låtar som sjungs av festivalens huvudartister.

Innan det stora evenemanget rekommenderar vi att du skapar marknadsföringsmaterial som du kan dela ut innan festivalen. Om du har tid kan du också dela ut flygblad medan folk går in på festivalerna. Glöm inte att använda sociala medier, e-postmarknadsföring och andra marknadsföringskanaler.

En publik och kvinna sjunger på scen
Karaoke fest på Apollo Live Club.

Det kommer säkert också att finnas massor av personer som önskar att de var på festivalen men inte kunde komma. Du kan till och med planera en hel efterfest bara för dessa människor!

4. Förläng öppningstiderna

Om det är en festival på gång i ditt område kan du överväga att förlänga dina öppet- och stängningstider. Om du öppnar din restaurang tidigare än vanligt kan du bjuda in festivaldeltagarna att spela för eller äta brunch innan den stora festivalen. Detta hjälper dig att locka en ny publik, öka intäkterna och få fler ögon på ditt varumärke under hela festivalhelgen.

Om du planerar att förlänga dina öppettider under festivalen, glöm inte att marknadsföra det! Detta kommer att hjälpa dig att få in den publik du behöver och din bar kommer att vara en stor snackis när festivalbesökarna förbereder sig för att gå ut före det stora evenemanget.

Glöm inte att före den stora dagen sätta upp skyltar i fönstren, skicka e-post till dina lojala kunder och publicera inlägg på sociala medier. På så sätt ser du till att alla vet att din bar är den självklara platsen att besöka både före och efter det stora evenemanget.

5. Erbjud rabatterade priser

Rabatter kan vara ett perfekt verktyg som hjälper dig att locka en publik och få ditt varumärke uppmärksammat. Oavsett om det handlar om rabatter för festivalbesökare eller cateringtjänster för festivalevenemang kan dessa kampanjer hjälpa dig att få autentisk varumärkesexponering i ditt samhälle. När festivalsäsongen är över kommer din bar att vara den självklara platsen för happy hours, helgbrunch, karaokekvällar och mycket mer.

Om du har ett bra utbud av mat och dryck som du gärna vill erbjuda, kan du också marknadsföra dina cateringtjänster för att hjälpa människor att förbereda sig för konserten i sina egna hem. Var kreativ och tänk utanför boxen!

Ordna en Singa karaokekväll med festivaltema

Karaokevärd på scen med publik
Från Slush 2022 med flera 100 tals människor i publiken

Som företagare har du en unik möjlighet att marknadsföra ditt företag och locka till dig festivalbesökare med ett festivaltema eller någon av dessa innovativa idéer för barunderhållning. Festivaler är för många en av de roligaste delarna av sommaren och kan vara ett verktyg som hjälper dig att öka din försäljning och få din bar att uppmärksammas av en ny publik.

Om du vill vara med på det roliga och anordna en efterfest på i lokal ska du överväga Singa som din karaoke-resurs. Våra affärslösningar är utformade för att hjälpa till att pumpa upp festen. Med vårt omfattande bibliotek av karaokelåtar och det användarvänliga gränssnittet kan du känna dig säker på att festivalbesökarna kommer till din bar när evenemanget är över.

Är du redo att prova någon av dessa idéer för din bar? Utforska våra Singa Business-lösningar idag för att komma igång.