Hur du väljer den bästa karaokeprogramvaran för din verksamhet

Karaoke har gjort comeback! Att tillhandahålla privata karaokerum, karaoke med självbetjäning, eller att anordna veckovisa Open Mic karaoke, är enkla steg som kan ge ett direkt mervärde till venue och locka nya kunder.

Innan du kan erbjuda karaoke i din verksamhet, behöver du däremot en professionell karaokeutrustning och programvara för karaoke.

I denna artikel tar vi upp varför det är viktigt att söka efter en programvara som passar just de användningsområden du har i åtanke, samt vilka funktioner du behöver för att förse dina kunder med en upplevelse som ger dem det där lilla extra.

Denna guide täcker:

Vad man ska leta efter i en karaoke programvara

Om du inte redan är bekant med programvaror och teknologi för karaoke, kan mängden av valmöjligheter som finns därute lätt bli överväldigande. Innan du investerar i det billigaste alternativet du hittar på nätet, bör du ta ett kliv tillbaka och tänka på dina behov och hur du tänker använda karaoke i din verksamhet.

De tre huvudsakliga koncepten för karaoke är Open Mic Karaoke, karaoke med självbetjäning, och privata karaokerum. Respektive koncept skapar olika atmosfärer i din verksamhet, så det är bäst att väga både för- och nackdelar mot varandra innan du bestämmer dig för ett särskilt koncept.

Innan vi går in på hur dessa koncept skiljer sig åt, finns det ett par generella funktioner du bör ha i åtanke när du letar efter någon typ av programvara för karaoke. Detta omfattar:

Låtbibliotek

Ett stort låtbibliotek kan öka kundernas nöjdhet och förbättra den övergripande upplevelsen för karaokesångare. Om den karaokemjukvara du väljer har ett litet och begränsat bibliotek, kan det göra dina kunder frustrerade och påverka sångupplevelsen. Det är bäst att leta efter en programvara som ständigt uppdateras och har fler än 75 000+ låtar att välja mellan.

Kundservice

Om någonting händer, vill du kunna se till att du kan lösa problemet snabbt och enkelt utan att störa upplevelsen för dina kunder. All programvara du investerar i bör ha en kundtjänst som du kan lita på. Detta gör dig trygg i din investering och håller dina kunder glada.

Pris

Du vill ha ett alternativ som stämmer överens med dina behov och budget. Att spendera för mycket på programvaran för t.ex. karaokerum kan minska lönsamheten och den totala avkastningen på investeringen i din karaoke programvara. Men om du bestämmer dig för att välja det billigaste alternativet, kan det påverka karaoke sångupplevelsen eller innebära att kundservice uteblir.

Vad ska man leta efter i en programvara för Open Mic Karaoke?

Open Mic karaoke är ett roligt sätt att få igång både festen och publiken. Alla som tar plats på scenen för att sjunga får leva ut ett riktigt framträdande inför resten av gästerna på din bar eller restaurang.

Open Mic karaoke handlar helt och hållet om det framträdande varje gäst bjuder på. Det betyder att du vill ha en programvara som hjälper dig uppnå en känsla och ett utseende som är professionellt. Du söker i detta fall efter en programvara med ett kundcentrerat fokus och ett stort låtbibliotek för att tillgodose dina gästers olika smaker och intressen. Du bör även leta efter en programvara som kan tillgodose kvällsvärdarnas behov och som har anpassningsbara funktioner.

De 5 bästa programvaror för karaoke

1. Singa Business Pro

Singa Business Pro användargränsnitt

Singa Business Pro är gjord för professionell användning. Den ger företag tillgång till tiotusentals låtval, funktioner för mobila låtförfrågningar, annonsering och bakgrundsmusik. Det här är den perfekta allt-i-ett-lösningen för att arrangera Open Mic karaokekvällar på scenen.

2. Singa Business Lite

Singa Business Lite är en mer prisvärd version än Singa Business Pro. Med denna mjukvara för Open Mic karaoke får du tillgång till över 100,000 låtar, dina kunder har möjlighet att göra låtönskan från deras mobiler och bakgrundsmusik. Du får dock inte tillgång till andra Singa Business Pro-funktioner som ett smart kösystem anpassad för karaoke, annonserings funktion, diverse inställningar eller digital mixer integration.

Läs mera om Singa Business Lite här!

3. Karafun

Denna programvaran för Open Mic karaoke ger dig tillgång till 68 000 låtar och appåtkomst. Den är användarvänlig, men förser inte användare med avancerade sökfunktioner. Detta kan orsaka oönskade förseningar i karaokeglädjen. Karafun är också ett dyrare alternativ, med färre låtar och funktioner.

4. Karaoke Media Pro

Med denna karaokeprogramvaran skannar användarna en QR-kod och laddar ner en app till sin telefon. Därifrån kan de välja vilka låtar de vill sjunga och skicka in låtförfrågningar. Användarna får dock bara tillgång till cirka 30 000 låtar.

5. LYRX Karaoke Player

LYRX Karaoke Player har många funktioner som kan anpassas, vilket gör den perfekt för Open Mic karaoke. Låtbiblioteket är däremot något begränsat, och det är även funktionerna i sig.

Om du behöver lite mer information om hur du väljer programvara för Open Mic karaoke, se till att kolla in vår guide här.

Vad man ska leta efter i en programvara för karaokerum

Privata karaokerum är perfekta för små grupper mellan 3-20 personer. De ger en intim atmosfär för individer att träffas och sjunga sina favoritlåtar med vänner, familj eller kollegor. Om ditt mål är att öka intäkterna för din verksamhet, är karaokerum det bästa alternativet. Med denna typ av verksamhet kan du debitera gäster per timme eller per gäst. Privatpersoner kan också göra bokningar online, så att du alltid vet hur mycket intäkter du kan förvänta dig från ditt/dina karaokerum.

Vad gäller programvaran för karaokerum, vill du leta efter ett system som är användarvänligt och anpassad för karaokerum med funktioner som sessionshantering och timer.

De 5 bästa programvaror för karaokerum

1. Singa Business Box

Singa Business Box är utformad för karaokerum. Systemet har en inbyggd timer, sessionshantering och andra funktioner som är väsentliga för en smidig och enkel karaokeupplevelse inne i rummet. Med ett dedikerat customer success team hjälper Singa dig att nå dina mål och hjälpa dina karaokerum nå framgång.

2. Sunvig

Sunvig har produkter som KaraokeKabin, vilken enkelt kan läggas till i din venue. Det här alternativet är bra om du inte har utrymme i din byggnad för att lägga till dina egna gör-det-själv karaokerum.

3. BAM Karaoke

BAM Karaoke har en Karaoke Kiosk-funktion. Det här är ett fristående karaokerum med 40 spellistor och 2 trådlösa mikrofoner.

4. Lucky Voice

Lucky Voice har sin alldeles egna "Singstation". Singstation har ett användarvänligt gränssnitt och två inbyggda mikrofoner. Dess låtbibliotek har dock endast 11,000 låtar.

5. The Songs Laboratory

Denna desktop-baserade mjukvara kan användas i ett gör-det-själv-karaokerum. Dess programvara för karaokerum har ett användarvänligt gränssnitt och en intuitiv design.

Om du behöver mer information om hur du väljer en mjukvara för karaokerum, se till att kolla in vår guide här.

Vad man ska leta efter i en programvara för karaoke med självservice

Karaoke med självservice är en prisvärd lösning som passar bra för små utrymmen. Det är ett bra alternativ om du inte vill att karaoke ska vara huvudpunkten i din verksamhet, men ändå vill erbjuda löpande underhållning till dina gäster. Gästerna kan enkelt gå till karaokemaskinen, välja en låt och njuta av kvällen. Det finns ingen anledning att oroa sig för att hålla alla underhållna eller tillfredsställda.

Med mjukvara för karaoke med självservice, vill du se till att du har en mjukvara med användarvänligt gränssnitt, så att den inte distraherar ditt team från deras jobb. Leta också efter funktioner som digital skyltning för att erbjuda specialerbjudanden på dryck och mat medan dina kunder uppträder.

De 5 bästa programvaror för karaoke med självservice

1. Singa Box

Singa Business Box är utformad för karaoke med självservice och karaokerum. Den har funktioner för erfarenhetshantering och är mycket användarvänlig, så du kan känna dig säker på att dina kunder kommer att underhållas från början till slut.

2. Sunvig

Om du har ont om utrymme i din verksamhet, är Sunvig ett bra alternativ att överväga. Deras Karaoke Kabin gör det enkelt att lägga till karaoke med självservice i vilken del som helst av din lokal, oavsett storlek.

3. The Songs Laboratory

The Song Laboratory är ett bra alternativ för karaoke med självservice. Däremot har den endast 20,000 karaokelåtar tillgängliga.

4. BAM Karaoke

BAM Karaoke är ett prisvärt alternativ för tillfällig karaoke med självservice. Kunderna kan enkelt välja och vraka från ett bibliotek med över 30 000 låtar. Det kan dock vara ett relativt dyrt alternativ på lång sikt.

5. Lucky Voice

Lucky Voice har ett lättanvänt gränssnitt. Medan den saknar vissa anpassningsfunktioner som behövs för att leverera en sångupplevelse på nästa nivå, är den någorlunda prisvänlig jämfört med andra alternativ.

Den bästa programvaran för karaoke för samtliga användningsområden

Singa är en allt-i-ett-karaokesystem som är utformad med karaokesångare i åtanke. Med Singa får dina kunder tillgång till ett av de största låtbiblioteken på marknaden. Vi erbjuder också ett användarvänligt gränssnitt, kundsupport samt prisvärda prenumerationsplaner.

Oavsett om det är ett karaokerum, eller Open Mic karaoke, kan vi hjälpa till med allt. När du är i gång med Singa, kan du börja erbjuda dina kunder roliga karaokekvällar varje dag i veckan.

Klicka här för att lära dig mer om Singa för företag.