Vill du ta din bar eller restaurang till en helt ny nivå då det gäller design? Tänker du på en ny sofistikerad färgpalett? Eller en heltäckande hedonistisk lekplats som lockar massor av nya kunder? Och vill du göra allt detta med en liten budget? Vi har allt du behöver!

Att dekorera din lokal och ge den ett distinkt tema är ett utmärkt sätt att skapa en miljö som sticker ut från andra i ditt område, samtidigt som den ger enkel underhållning för dina kunder - utöver allt annat som ditt ställe har att erbjuda. Få det ultimata resultatet för dina pengar genom att lägga till några grymma idéer i din inredning!

karaokerum på Sing Sing Majorna. Människor sjunger karaoke
Karaokerum på Sing Sing Majorna

Vi har sammanställt några måste-teman och inredningsidéer som garanterat kommer att öka intresset samt skapa bra rykte för din lokal. Kolla in vår lista nedan:

1. Gör ett permanent stiluttryck

Börja med en bra belysning. Se till att dina gäster alltid kan se vart de är på väg och lägg till några stroboskop lampor eller neonlampor runt dansgolvet och i områden där folk inte rör sig så mycket.

Beroende på vilken typ av bar du vill ha är inredningen en viktig del i utformningen av ditt varumärke. Om du befinner dig på en plats med synlig tegelsten och lågt till tak, kanske du vill pröva en cool hipster-vibe: antika möbler, vintage tidningar och intim, låg belysning. Om du vill ha något mer energirikt som matchar dina höga tak och betonggolv, kan du använda starka och sprudlande färger på väggarna tillsammans med discokulor och ett dunkande ljudsystem. Det här är permanenta lösningar som kommer att hålla i längden och samtidigt ge ditt utrymme en rejäl karisma.

Lounge med sittplatser
Star Karaokes Lounge ger stilen för resten av venuen

2. ... eller ett uttalande för varje årstid

För en mer tillfällig uppgradering av stilen kan du välja temaidéer för olika högtider i kalendern: håll det kusligt genom att lägga till en dimmaskin och lite spökhusliknande inredning runt Halloween. Om du planerar att anordna ett årligt TV-evenemang, gör det riktigt unikt. Ordna en Superbowl-tittarfest med sportdekor på väggarna och fotbollsuniformer för personalen. Du kan hitta på en massa roliga temakvällar!

Om din bar inte ligger i ett varmt klimat året runt kan du köra temat som alla skulle älska under vinterhalvåret. Ta in några sandsäckar och limbo-stänger och anordna en strandfest! Eller sikta på en nautisk eller undervattensatmosfär med en bubbelmaskin och sjungande fisk plattor på väggen för att verkligen sticka ut.

människor sjunger karaoke utomhus
Bollbrolyckans utomhus karaoke med lite sommartema

3. Ljudisolering - och gör det coolt

Om du har en fantastisk scen eller karaokebar som du vill göra till den ultimata platsen, är det inte bara en bra idé att lägga till ljudisolering, utan det kan också ge din lokal en riktigt häftig visuell uppgradering. Förvandla ljudpaneler till konstverk - som några av de alternativ som ses nedan. Akustikpaneler i skum ser också riktigt häftiga ut när de fästs på en vägg, och de kan göras för mycket billigt.

Akustikpaneler i skum i taket. En bar med människor
Källarn bar har akustikpaneler i skum 

Det bästa av allt är att om din bar ligger inom hörhåll för grannar som kanske inte gillar ljudet, är ljudisolering ett hövligt tillägg som kommer att göra dig mer tilltalande för alla - vilket alltid är ett stort plus! Om du funderar på ifall du har rätt utrustning för musik och karaoke, kika in här.

4. Anpassa dig till flödet i din lokal

Om du funderar på att göra en billig lösning av lokalens nuvarande tema, ska du inte bli för ivrig att ändra på allt (det är lätt att göra, vi vet). Du kan helt enkelt bara till exempel lägga till nya aktiviteter, spel och tävlingsmöjligheter för dina kunder. Tanken här är att lägga till saker som kommer att hålla dina kunder kvar längre i lokalen och ge stället ett nytt liv. Köp ett biljardbord, några darttavlor och/eller ett karaokerum.

människor spelar shuffleboard
O'Learys Järntorget har massa olika aktiviteter t.ex. Shuffleboard

5. Fest i badrummet

Det kanske låter flummigt, men att ha en fantastiskt fin lokal betyder ingenting ifall kund toaletterna är en enda soptipp. Alla som kommer till din restaurang eller bar kommer att behöva använda toaletten någon gång under vistelsen - så tänk på inredningen ända fram till toaletterna. Eftersom dessa rum vanligtvis är mindre, kan de vara en enkel renoveringsuppgift.

Håll dig till temat: Om du till exempel har en 80-tals inspirerad arkadbar kan du lägga till lite cool elektronik och neonbelysning till toalett inredningen. Eller om din lokal har en minimalistisk atmosfär, lägg till några skinande vita kakelplattor - från golv till tak - och några billiga mässingskranar och andra små detaljer i samma nyans. Du kan till och med överväga att låta en lokal gatukonstnär komma in och visa upp sina verk.

Oavsett utseende älskar folk snygga badrum. Och om badrummet har en distinkt personlighet kommer kunderna troligen att ta en massa selfies och dela dem med världen, vilket dessutom gör ditt badrum till en inofficiell destination som måste ses.

växter och storspegel vid badrummet
Star Karaoke har både växter och en stor spegel vid deras badrum

6. Fest på terrassen

Om det bara är möjligt att ha, är en terrass ett stort plus för din lokal. Förläng ditt inredningstema utomhus genom att lägga till detaljer och inredning som matchar. Växter är alltid en bra investering utomhus (håll dig till sådana som inte kräver för mycket vård) och får vilket utrymme som helst att kännas lite mer hemtrevligt.

utomhus terass med glas
Cocks & Cows i Köpenhamns inglasade utomhus terass fungerar både på vinter och sommaren

7. Visa upp dina drycker

En enkel och effektiv inredningsidé som alltid är trendig (och billig att genomföra) är att göra om baren för att visa upp alla dina spritdrycker. Det skapar inte bara en färgstark mosaik som passar mot vilken bakgrund som helst, samtidigt som det tillför ytterligare personlighet och kreativitet, utan genom att visa upp din arsenal av spritdrycker kan kunderna veta att dina bartenders kan skapa vilken cocktail som helst i farten.

Spritdrycker i en bar
"The Fishke Dischke" på Hörnan Jönköping

8. Kanske bås är en bra idé?

Vad är det som gör att en bås i en bar eller restaurang får ivriga gäster att strömma dit? Vi vet inte - kanske är det den bekväma faktorn? Eller intimiteten som de fylliga och mysiga sittplatserna skapar? Det är lite som en känsla av att vara hemma - fast ändå inte hemma. Oavsett vad det beror på är bås väldigt populärt i alla serveringsmiljöer. Och inte bara det, de är också relativt billiga att beställa och lätta att installera.

bord och stolar med karaoke
Du och ditt sällskap kan hyra Güte Grills musikrum för att bli ostörda

Där har du det! Några helt fantastiska inredningsidéer att bygga in i din bar eller restaurang. Uppdatera ditt utrymme med billiga detaljer som utstrålar personlighet och skapar konversationer, och du skall börja se dina försäljningssiffror klättra högre och högre.

Ifall du är intresserad av fler tips, läs vår artikel om olika karaokerum design tips här!