Att öka antalet bokningar och kundtrafik är avgörande för framgången hos företag som driver karaokerum. Oavsett om du driver en bar, restaurang, lounge eller ett vip-rum, kan du öka både bokningar och intäkter genom att införa stabila marknadsföringsstrategier.

Vi har sammanställt en lista på några smarta marknadsföringsidéer och de mest kostnadseffektiva sätten att förvandla lugna vardagar till blomstrande affärsmöjligheter samtidigt som du ökar den totala kundtrafiken.

1. Locka företagskunder!

Låter möjligheten att generera högre intäkter på en lugn veckodag tilltalande? Med rätt inställning och nätverksskills är det, som tur är, ganska enkelt att genomföra. Att få in gäster som kan gräva djupt i fickorna och är ute efter teambuilding och/eller företagsevent är ett utmärkt sätt att få fart på affärerna. Företagskunder är fantastiska då de ofta bokar med god varsel och spenderar stora summor på mat och dryck.

The Melody Club får in ett stort antal företagsbokningar
The Melody Club får in ett stort antal företagsbokningar

För mer information om hur du kan öka din verksamhet genom att locka företagskunder, kolla in den här artikeln.

2. Nå ut till studenter

En stor potentiell målgrupp som ofta har möjlighet att gå på karaoke mitt under arbetsveckan är studenter. De har ofta mer fritid under veckan i jämförelse med dina arbetande gäster. Även om de kanske inte har lika stor budget att röra sig med, kan du genom att erbjuda studentrabatter på dina mindre uppbokade dagar sannolikt kompensera för skillnaden i intäkter och säkra ytterligare bokningar på dina lugnare dagar, särkilt om ni är belägna i en studentstad.

Det kan också vara så att du blir överraskad av deras vilja att spendera, eftersom denna grupp sällan tvekar på att ta en extra drink även under arbetsveckan.

Sing Sing - Göteborg erbjuder studentrabatt på sin karaokebar.
Sing Sing Karaoke - Göteborg erbjuder studentrabatt på sina karaokerum. 

För mer information om hur du marknadsför din karaokeverksamhet till studenter, kolla in den här artikeln.

3. Höj gästupplevelsen genom att uppmana till social spridning

Att skapa en positiv kundupplevelse är grundstenen i varje framgångsrik karaokeverksamhet. Genom att erbjuda en trevlig och krångel-fri upplevelse kan du som ägare förvänta dig återkommande bokningar och positiva muntliga rekommendationer. Du kanske behöver göra några justeringar i din nuvarande setup.

Se till att du har investerat i högkvalitativ ljud- och bildutrustning. Säkerställ att mikrofoner, högtalare och skärmar är i högsta skick för att leverera en överlägsen sångupplevelse.

Håll alltid en välkomnande atmosfär med bekväma sittplatser, tillräcklig belysning och akustik som förhöjer ljudkvaliteten. För att öka det offentliga intresset kan du överväga att skapa temarum eller en unik inredningsstil som bidrar till den övergripande karaoke-upplevelsen. En kreativ inredning i dina rum kan uppmuntra gästerna att fota och dela bilder och videor av ditt ställe. Om folk imponeras av bilder de får ta del av och ser hur kul deras vänner verkar ha, är de mer benägna att boka själva.

Kapow Noodle Bar ger ett visuellt intryck i sina karaokerum.
Kapow Noodle Bar ger ett visuellt intryck i sina karaokerum.

Lär dig mer om inredning för karaokerum här.

4. Skapa ett lojalitetsprogram

Det är enkelt: gäster är mer benägna att återkomma till ditt karaokeställe oftare om de får ut något av det. Visa uppskattning för lojala gäster genom belöningsprogram, födelsedagserbjudanden eller rabatt för stamkunder. Det här är starka incitament som kan skapa återkommande bokningar och bygga långsiktiga kundrelationer.

Bäst av allt är att dessa typer av lojalitetsprogram är enkla och billiga att skapa i ditt befintliga kassasystem - oavsett om det är ”GRATIS DRYCK ELLER MAT” eller att samla poäng genom varje besök så är det är en företagares bästa kort i rockärmen att belöna gästernas lojalitet.

5. Krydda till menyn

Är det så att du ibland upplever lite sega veckodagar i din verksamhet? Då kan det vara dags att prova en ny strategi - en som också kan locka en helt ny publik av karaokefantaster. Om ditt ställe har ett kök och budget för kökspersonal, lägg fokus på att skräddarsy en förhöjd mat- och dryckesmeny för att attrahera en ny målgrupp. Beroende på krogens läge, kan det vara så att du befinner dig i ett optimalt område för lunch- och vardagsgäster utan att ens veta om det.

Ganchu Chicken and Beer serverar läcker koreansk street food i sina karoaokerum.
Ganchu Chicken and Beer serverar läcker koreansk street food i sina karoaokerum.

Kolla upp vilka typer av verksamheter som finns i ditt område och skapa menyalternativ som står ut i mängden för att locka in gäster. Och medan de är där, passar du såklart på att berätta om dina karaokeerbjudanden. Genom att så fröet hos en kundkrets som inte förväntat sig det, har du spridit muntlig reklam på ett effektivt sätt. Genom att leverera hög kvalitet på både käk och cocktails tar du din verksamhet till en helt ny nivå. Om både de ätbara och musikaliska erbjudandena är på A+ nivå, kan vi lova att du ser en ökning i kundtrafiken.

Om du inte har ett eget kök kan du överväga att samarbeta med en närliggande restaurang och erbjuda deras tjänster direkt till dina gäster i ert karaokerum. The Kenton Pub gjorde till och med om sitt kök till ett karaokerum och beställde i stället in mat från ett lokalt företag.

The Kenton Pub förvandlade sitt kök till ett karaokerum och la ut sin matservering på entreprenad.
The Kenton Pub förvandlade sitt kök till ett karaokerum och la ut sin matservering på entreprenad.

För mer information om hur du ökar mat och dryckesförsäljning i din karaokeverksamhet, kolla in den här artikeln.

6. Uppgradera till Singa Business Box

Ta dina karaokekvällar till nästa nivå med det professionella karaokeprogrammet Singa Business. Singa förhöjer karaokeupplevelsen genom att erbjuda funktioner som tids- och sessionshantering, kioskläge, och en omfattande katalog av kvalitativa låtar, allt från tidlösa klassiker till de senaste hitsen.

De här funktionerna, paketerat i Singa Business Box, gör att du kan skapa en oförglömlig karaokekväll som får dina företagskunder att sprida lovord och vilja komma tillbaka. Det finns inget att vänta på, uppgradera din karaokemiljö idag och se till att din krog blir det självklara valet för oförglömliga sångkvällar! Kontakta vårt team för att komma igång.