Om du verkligen vill skapa din egen karaokeupplevelse i din bar eller restaurang är en professionell karaokemikrofon ett måste. Dessa mikrofoner utgör en väsentlig del av vilket proffsigt karaokesystem som helst och kan förvandla dina karaokekvällar, rum och soloframträdanden till en upplevelse på en helt ny nivå.

Om du är ny inom karaoke kanske det känns överväldigande med det stora antalet professionella alternativ på marknaden. Vi finns här för att vägleda dig genom allt du behöver veta för att hitta den perfekta professionella karaokemikrofonen som uppfyller just dina behov.

Vad är en professionell karaoke mikrofon?

En professionell karaokemikrofon är en mikrofon du kan använda för att öva på att sjunga karaoke, uppträda på scen och skapa den ultimata karaokemiljön för din bar, nattklubb eller lokal. De flesta professionella karaokesystem är i a la carte-stil. Du kommer behöva investera i ett pålitligt programalternativ, TV-skärmar och det ljudsystemet du planerar att använda. En professionell mikrofon kan också vara utmärkt för personliga hemmauppsättningar om du vill skapa ditt eget karaokesystem.

5 bästa professionella karaokemikrofoner

Karaokemikrofoner har vanligtvis olika funktioner som hjälper till att förbättra ljudkvaliteten. Innan du börjar leta efter en mikrofon bör du överväga om du vill att den skall vara trådlös eller kabelansluten, vilka funktioner som är lockande, vad mikrofonen används till och hur mycket pengar du är villig att spendera.

Om du köper det billigaste alternativet på marknaden kan du stöta på stora ljudproblem på scenen eller behöva byta ut modellen oftare - vilket kan kosta mer i det långa loppet.

Det här skall du leta efter när det gäller professionella mikrofoner

professionell mikrofon

När du söker efter en professionell mikrofon för din karaokeinstallation finns det några viktiga aspekter att överväga för att säkerställa att du får maximalt värde för din investering.

Med kabel eller utan

Trådlösa mikrofoner är helt vanliga mikrofoner med en sändare och en mottagare. Kabelanslutna mikrofoner har en kabel som är ansluten till dem, och du kan ansluta kabeln till ditt ljudsystem. Detta är främst en personlig preferens och beror på vad du planerar att använda dina karaokemikrofoner till. Du kan hitta högkvalitativa alternativ för båda typerna. Men om du vill ha en trådlös mikrofon kan du förvänta dig att betala lite mer än för en som har kabel.

Kostnader

När du letar efter en professionell mikrofon, ligger dessa runt prisklassen SEK935-SEK1550. Om du däremot vill ha en riktigt bra kondensatormikrofon, kan du förvänta dig en prisklass inom SEK1550-8820.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är förmodligen en av de viktigaste aspekterna av en professionell mikrofon. Du kommer vilja investera i en professionell mikrofon med klart ljud och närvaro. Överväg att leta efter superkardioidmikrofoner. Detta innebär att den endast tar in ljud från framsidan och inte från sidorna, så att du kan försäkra dig om den bästa möjliga sångupplevelsen.

Långt liv

Du vill se till att du investerar i en högkvalitativ professionell mikrofon som kommer att hålla i minst några år. Om ljudet inte är lika klart som det en gång var eller funktionerna inte fungerar riktigt som de brukade, kommer du förmodligen snabbt att byta ut den mot ett annat alternativ.

För att försäkra sig om att en mikrofon kommer att hålla i några år, läs recensionerna innan du köper den. Se vilka problem andra personer stöter på och väg fördelarna och nackdelarna. Många professionella mikrofoner levereras också med en 5-10 års garanti för extra trygghet.

Hållbarhet

Om du letar efter en professionell karaokemikrofon för din bar, restaurang eller klubb, vill du ha en som är robust och tålig. Du vet aldrig vad som kan inträffa. Det finns alltid risken att en sångare råkar tappa mikrofonen eller att den rullar av bordet. Att investera i en mikrofon som är byggd för att klara sådana oväntade händelser kan vara avgörande för att säkerställa en problemfri upplevelse och hållbarhet över tiden.

Du vill ha ett robust och hållbart alternativ för att säkerställa att du får ut det mesta av din investering. Överväg att leta efter karaokemikrofoner tillverkade av stål med en robust metallkonstruktion, så att du kan känna dig trygg varje gång någon går upp på scenen.

Top 5 bästa högkvalitativa mikrofonerna

1. SE Electronics V7

amazon-se-electronics-v7-Kabelanslutna-mikrofoner

SE Electronics V7 är en mycket efterfrågad modell. Den säljs för ungefär 98€ och är den föredragna professionella mikrofonen som ingenjörer använder i sina studior. Den har en superkardioid polarmönster och ett mikrofongaller gjort av fjäderstål. Det bör noteras att vissa versioner av V7 har en av/på-switch.

Kom ihåg: Mikrofoner med en av/på-switch betraktas vanligtvis inte som professionella sångmikrofoner. De är mer utformade för tal. De kan vara bra för sång, men är inte det främsta valet för ljudtekniker.

Fördelar:

 • Robust; konstruerad för att hålla länge
 • Intern popfilter
 • Modernt utseende och känsla

Nackdelar:

 • Sångare behöver sjunga direkt in i mikrofonen, annars påverkas volymnivåerna.
 • Versionen med av/på-switch anses vara mindre professionell än andra alternativ eftersom användare kan stänga av ljudet av misstag medan de sjunger.

Pris: Tillgänglig på Amazon för ~SEK975

2. Shure SM58 LC

Shure SM58-LC

Den mest använda dynamiska kardioidmikrofonen på marknaden är Shure SM58 LC. Du kan förvänta dig att betala runt SEK935-1140 för den här modellen, vilket är relativt lågt jämfört med andra modeller. Den här modellen är en pålitlig mikrofon med högkvalitativt ljud och ett urval av grundläggande måste-ha-funktioner. Den har ett vind- och popfilter, optimerad frekvensrespons och ett stötdämpningssystem, vilket gör den utmärkt för scenframträdanden och karaokekvällar. Detta är den självklara lösningen för prestandakaraoke som du kan lita på att leverera en högkvalitativ upplevelse.

Den stora skillnaden mellan SM58 LC och S är att S har en av/på-switch. Detta kan av misstag störa karaokeupplevelsen om dina kunder inte är försiktiga, så vi rekommenderar att välja LC-versionen.

Om du letar efter en elegant mikrofon med alla möjliga finesser är det här förmodligen inte modellen för dig. Den är grundläggande, enkel att använda och gör jobbet. Det finns dock andra mikrofoner på marknaden med fler funktioner för samma eller liknande pris.

Fördelar:

 • Högfrekvent respons
 • Hållbar, stabil och robust

Nackdelar:

 • Inte lika exakt som andra lösningar på marknaden
 • Utmärkt för scenframträdanden, mindre lämplig för inspelning i en studio. Det innebär att det kanske inte är den bästa lösningen för karaoke-rum.

Pris: Tillgänglig på Amazon för ~SEK1030

3. Shure Beta 58A

Shure Beta 58A

Shure Beta 58A är en dynamisk mikrofon av professionell kvalitet designad för scenframträdanden och studioinspelningar. Den har ett superkardioidt polärt mönster, vilket innebär att den bättre avvisar ljud från sidorna av mikrofonen. Den här mikrofonen har också en förstärkt galler, vilket gör det svårare att buckla om någon skulle tappa den på scenen. Slutligen har den högre känslighet än andra professionella mikrofoner, vilket kan vara både bra och dåligt. Om du har nybörjarkaraokesångare som skriker på scenen i mikrofonen kan ljudet vara avskräckande för publiken. Du kan förvänta dig att betala cirka SEK1820 för det här alternativet.

Fördelar:

 • Galler av stål, vilket gör den hållbar och motståndskraftig mot bucklor.
 • Du kan förvänta dig ett naturligt och äkta ljud för röster

Nackdelar:

 • Mycket känslig för ljud, vilket gör den mindre lämplig för nybörjare.

Pris: Tillgänglig på Amazon för ~SEK1755

4. Sennheiser E935

Sennheiser E935

Sennheiser E935 är en professionell, dynamisk, kardioid karaokemikrofon. Den är utformad med en kapsel monterad på stötdämpare, vilket innebär att den har låg känslighet och är ett utmärkt alternativ för alla typer av sång. Trots att det är en kardioid mikrofon är den väldigt motståndskraftig mot återkoppling, vilket gör den perfekt för scenframträdanden och värdade karaokekvällar. Sennheiser E935 är också utrustad med humbucking-spole och en stötdämpande kapselmontering för att minimera hanteringsbuller och eliminera oönskad interferens, vilket ger en klar och distinkt ljudupplevelse varje gång. Slutligen ser den fantastisk ut på scen! Den imponerande detaljrikedomen kommer att komplettera vilken karaokeuppställning du än har i ditt hem, bar eller nattklubb.

Fördelar:

 • Ett utmärkt val om du letar efter en mikrofon som kan hantera olika manliga och kvinnliga röster
 • Hållbar och robust
 • Prisvärd och levereras med 10 års garanti

Nackdelar:

 • Något tystare i jämförelse med andra mikrofoner

Pris: Tillgänglig på Amazon för ~SEK1660

5. AKG D-7

akg-d7-microphone

Denna dynamiska superkardioida scenmikrofon har ett tydligt ljud och en naturlig ton. Den är känd för att vara relativt motståndskraftig mot återkoppling och kan lätt hantera nästan vilken sångstil som helst. AKG D-7 är en trådbunden mikrofon med en dubbeltjock varierad membran, en integrerad spolkompensationsrulle och ett precisionsmetallfilter för damm. Tillsammans ger dessa funktioner den bästa ljudkvaliteten du kan hitta. Även om den är ett utmärkt val för scenframträdanden kanske den inte ger samma upplevelse i små karaokerum.

Fördelar:

 • Tydligt, högkvalitativt ljud
 • Motståndskraftig mot återkoppling
 • Utmärkt för scenframträdanden

Nackdelar:

 • En del kan hävda att ljudet är för klart och tydligt för deras smak.

Pris: Tillgänglig på Amazon för ~SEK1350

Uppgradera ditt professionella karaokesystem med Singa


Detta är bara en bråkdel av de mikrofoner som finns tillgängliga på marknaden. När du letar efter en mikrofon är det alltid viktigt att tänka på vilka funktioner du önskar och vad du planerar att använda mikrofonen till.

mjukvara-singa-karaoke

När du har hittat en mikrofon som kompletterar din installation är det dags att tänka på vilket karaokesystem du vill använda. Om du inte har rätt karaokesystem kommer du inte att kunna fördjupa dig helt i upplevelsen. Oavsett om du planerar att skapa karaokerum på din klubb eller arrangera karaokekvällar på din bar: Singa finns här för att hjälpa till. Singa är ett användarvänligt karaokesystem som hjälper dig skapa en kundupplevelse på nästa nivå!

K0ntakta oss idag för att lära dig mera.