Var det någon som sa karaoke och bowling? Japp, det sa vi! En kombination som vi verkligen älskar. Allt fler ställen som erbjuder bowling har även valt att satsa på karaoke som en del av nöjesutbudet för att få gästerna att stanna längre. Vi tar en djupdykning i varför karaoke passar så bra ihop med bowling.

Karaoken passar in i kalendern

Låt oss säga att vi har en bowlinghall eller ett nöjescenter som har tio bowlingbanor. Dessa tio bowlingbanor fungerar med en förbokningsmodell. Kunderna reserverar banorna i förhand baserat på storlek av grupp och antal rundor man vill spela. Privata karaokerum följer precis samma affärsmodell, som gör det anpassningsbart enligt bowlingens kalender. Rummen förbokas precis som bowlingen, tidsbestämda bokningar och gästerna kan beställa från baren direkt till karaokerummet. Bowlingtimmen blir lika med karaoketimmen, 55 minuter.

karaoke room in bowling place

Bra för verksamheten

Har man bowling som en del av nöjesaktiviteten, så kan det vara bra att komma med annan aktivitet som får gästerna att stanna längre, och på så vis spendera mer pengar. Vi ser redan idag att allt fler satsar på aktiviteter som shuffle board, darts, biljard och diverse arkadspel. Dock så skiljer sig karaoken från denna mängd. Funktionaliteten med förbokning gör det högst sannolikt att kunderna bokar även karaoken före eller efter bowlingen. Det gör de även lättare att förutse era företagsintäkter.

Det är även högst trovärdigt att privata karaokerum lockar till sig nya kunder. Folk som älskar karaoke kan komma att besöka er för första gången.

Vi besökte även Bloomsbury Lane i London som har hela fem karaokerum ackompanjerat med deras bowling. De fick frågan varför de valt just Singa som deras karaokeleverantör: "Vi behövde ett system som kunde ta hand om karaoken och ett system som vi har lätt att sköta. Vi valde Singa för att de har ett stort låturval som uppdateras konstant. Samt att det är online och uppkopplat som ser till att den hålls hela tiden uppdaterad". Se här för hela intervjun:

Allt fler ställen runt om i Sverige har gått i fotspåren på ställen som Bloomsbury Lane i Storbritannien. Bland annat så har flera O'Learys enheter lyckats med detta. Ett gott exempel är O'Learys i Linköping, där de har lyckats kombinerar bowlingen med tre separata karaokerum. Ett förekommande inslag har varit att gästerna vill runda av bowlingen med karaoke. En och annan strike efterföljs med allsång i Stad och ljus takter.

Ett säkert alternativ

Dessa tider skapar en miljö där man fortfarande vill ha kul men samtidigt ha ett ansvar för att inte sprida viruset. Som i bowling där var och en håller sig till sin egen bana, så erbjuder privata karaokerum ett säkrare nöjesalternativ än många andra. Logiskt nog sker underhållningen i ett kontrollerat utrymme i ett bekant sällskap. För ytterligare säkerhetsåtgärder så kan man ha utbytbara skydd för mikrofonerna och ha desinfektionsmedel tillgängligt i rummen.

cleaning

Om du är nyfiken på att veta mer hur du kan kombinera bowling med karaoke så kan du kontakta oss när du vill. Här hittar du även mer information om hur du skapar ett karaokerum.