Ännu en gång börjar vi ett år med restriktioner. Hotell- och restaurangbranschen har fått vara kreativa med att komma på olika åtgärder för att ge deras kunder den upplevelsen de längtat efter under lockdown, tryggheten i beaktande såklart. Flera i branschen har använt sig av konceptet där gästerna har en förbestämd plats där de får sitta med sitt sällskap. Dryck och dans ståendes är inte tillåtet, men konceptet blir en hel del roligare med karaoke, som är en utmärkt aktivitet för att hålla sin publik sittande!

Funderar du på hur du kan driva underhållning på din krog under eller efter pandemin? Singa har några tips och idéer för hur du kan se till att dina karaoke sessioner är lönsamma och trygga.

Hygien – rengör dina mikrofoner & ytor

microphone cleaning
Ren och täckt mikrofon på Singa Open Air Karaoke i juni 2020. Tack till Bright Finland för säker sång!

Vi har alla tvättat händerna hemma, men det är dags att tänka på att rengöra ytor som dina kunder också kommer att röra vid. Det innebär dina mikrofoner. Det finns engångs mikrofonskydd som du kan byta ut mellan varje sångare. Ett billigare men fungerande alternativ är att linda en servett runt mikrofonen. Där till är det bra att ha en massa antibakteriella våtservetter i närheten för att kunna torka av mikrofonen ofta samt ytor.

Låtönskningar via smarttelefon

Skippa låthäften!
Begär karaoke låtar via din Singa konsument karaoke app
Begär karaoke låtar via din Singa konsument karaoke app


Något vi predikat om en evighet och som nu är viktigare än någonsin! Med Singa kan dina gäster önska låtar direkt från sin smarttelefon, vilket innebär, inget skrik över båset på din KJ och inget gammalt låthäfte som skickas runt och berörs av alla i lokalen. Begränsade beröringspunkter och en kontaktlös upplevelse kommer att vara avgörande för kundens trygghet.

Överväga att ha karaoke utomhus

Fixa karaoke utomhus
Fixa karaoke utomhus

En annan idé är att köra karaoke utomhus. Ju närmare sommaren kommer kan utomhus karaoke vara värt att fundera över. Du kan använda dig av den utrustning du redan har eller använda dig av t.ex. en projektduk som fungerar jättebra i solljus. Om du behöver råd och hjälp, kan en lokal AV-uthyrningsfirma hjälpa dig. Vi kan också hjälpa till eller rekommendera AV-uthyrningsfirmor åt er.

Överväga karaokerum

Karaokerum av Singa Karaoke
Karaokerum av Singa Karaoke

Har du ett karaokerum, så kan du smidigt hantera förbokade tider och begränsa antalet personer i utrymmet inom en viss tidpunkt. Detta kan hjälpa dig att fortsätta köra dina karaoke sessioner. Om du lämnar lite tid mellan bokningarna kan du också rengöra utrymmen och utrustningen för nästa grupp. Läs mer om varför karaokerum är ett utmärkt underhållningsalternativ för barer och venues här.

Om du inte har ett karaokerum är det kanske dags att börja fundera på hur du kan omvandla oanvänd yta i din lokal, t.ex. ett förråd eller ett hörn, till vinstdrivande karaoke rum. Här kan du läsa mera om hur du enkelt kan förvandla ditt karaokerum till en vinstdrivande maskin (på engelska).

Om du har några frågor om hur Singa kan hjälpa dig att köra igång med din karaoke på ett tryggt vis då du öppnar upp igen, kontakta oss här, vårt team är alltid redo att snacka.

Vill du själv testa Singa? Vi erbjuder en 30 dagars gratis provversion av vår Singa Business Lite-produkt som du kan registrera dig för här.