Hur du lockar företagskunder och event till din karaokebar

Är du redo att förvandla ditt karaokerum till en magnet för företag? Föreställ dig en bar full av kontorsnissar som lossar på slipsen, skrattar, och bondar över populära karaokehits och powerballader. Din karaokekrog är den perfekta platsen för att förverkliga detta genom kombinationen av jobb och nöje - en dynamisk och rolig miljö där arbete möter lek.

Idag letar företag ständigt efter nya och kreativa sätt att aktivera och engagera sina medarbetare, och vad skulle kunna vara mer uppfriskande än en kväll fylld av musik och gemenskap? När företag letar efter unika sätt att hålla igång sammanhållningen och belöna sina anställda med något roligt, kan ditt karaokerum bli det självklara valet.

Men att de väljer just ditt ställe kommer inte att ske av sig självt; det krävs genomtänkta strategier och stor uppmärksamhet på vad som verkligen tilltalar företag. Vi kommer gå igenom hur du kan få in fler företag som kunder och göra ditt karaokerum till en attraktiv och given plats för företagsevent.

Varför du ska rikta in dig mot företagskunder

Melodiklubben tar emot ett stort antal företagslagsbokningar.

Funderar du på att rikta dig mot företagskunder för din karaokebar? Smart drag! Det kommer nämligen öka din vinst. Här är några av anledningarna till varför du ska fokusera på att locka företagskunder:

Stor möjlighet till ökade intäkter

För vissa barer som använder Singa står företagsbokningar för upp mot 80 % av den totala intäkten. Till skillnad mot enskilda gäster som spenderar mer sparsamt, har företag ofta planerat in en stor budget för sina personalfester.

Det här leder till att krogen snabbt blir fullbokad och att ni säljer mer mat och dryck. En lönsam målgrupp som utgör en mer stabil och förutsägbar inkomst jämfört med vanliga drop-in-gäster.

Stabilitet med förbokningar

När du tagit dig in i företagssektorn kan du njuta av förutsägbarheten, tack vare inplanerade bokningar. Företag planerar in sina event med god varsel, vilket ger dig möjlighet att förbereda dig utan den där sista-minuten-stressen. Du kan förvänta dig en extra rusch kring högtider, då kontoren ofta bokar in sina avslutningsfester.

Ofta bokar de hela baren, vilket ger dig en exakt bild av hur många gäster ni har under kvällen och därmed möjlighet att optimera personalbemanningen och kylarna utifrån det. Dessutom innebär förbokningarna direkta och säkra inbetalningar - så du behöver inte sitta och hoppas på en bra kväll, du är redan garanterad att det blir en bra försäljning.

Hur du marknadsför dina karaokerum till företagskunder

En av de första frågorna du behöver besvara när du presenterar din karaokebar för företagskunder är, "Varför just karaoke för företagsevent?" Här är några fördelar du kan framhäva i din marknadsföring för att besvara frågan på ett övertygande sätt och visa varför din bar är perfekt för just deras behov:

Unik teambuilding-upplevelse

Börja med att framhäva den unika aspekten av teambuilding genom karaoke. Till skillnad från traditionella företagsevenemang uppmuntrar karaoke kollegorna att kliva ur sina professionella roller och bonda i en rolig och avslappnad miljö.

Samtidigt som kollegorna sjunger med och hejar på varandra, lättas stämningen upp och relationer stärks. Din krog erbjuder en unik miljö där skratt och teamwork naturligt smälter samman och skapar en avslappnad atmosfär som stärker sammanhållningen.

En flexibel plats för events

Nu är det dags att betona mångsidigheten med ditt ställe. Förklara hur dina rum kan anpassas för företags olika behov, från en mindre after work för det lilla teamet till storskaliga företagsevent för hela kontoret.

Berätta om dina moderna ljudsystem, rymliga miljöer och bekväma sittplatser som gör din krog lämplig för både presentationer, prisutdelningar och avslappnade nätverksmingel. Det anpassningsbara i din bar skapar en stor attraktionskraft för företag som letar efter en flexibel plats för sina event.

Melody Club har också en bar och en scenkaraokeavdelning för hela företaget att samlas.

Erbjud helheten

Betona att du erbjuder en helhetslösning. Din bar skapar inte bara plats för sång; den erbjuder en komplett upplevelse som inkluderar catering, privata utrymmen och en personligt anpassad planering.

Oavsett om de är ute efter en temakväll eller specifika musikgenrer, pusha för det faktum att du kan anpassa upplevelsen för att säkerställa att deras kväll blir precis som de tänkt sig. Berätta om möjligheten att erbjuda skräddarsydda mat- och dryckesmenyer, som kan anpassas efter gruppens önskemål eller temat på eventet. Kanske har du ännu fler tjänster som du kan lyfta fram, så som dedikerade värdar eller teknisk support, som ser till att kvällen flyter på smidigt.

Skapa minnen som håller

Påminn företagskunderna om att en kväll hos er inte bara blir en vanlig kontorsfest - det är en minnesvärd upplevelse som medarbetarna kommer prata om i åratal. Dessa delade upplevelser, allt från chefer som sjunger duetter med sina teams till blyga medarbetare som kliver ur sina skal genom solo-framträdanden - skapar tillsammans en minnesvärd kväll som både kan höja arbetsmoralen och ger medarbetarna en känsla av tillfredsställelse och välbefinnande på jobbet.

Hur du når ut för att pitcha till företagskunder

Här kommer några strategier för att börja nätverka och skapa meningsfulla kontakter som kan leda till givande samarbetspartners:

Bygg en stark närvaro online

Först och främst, ge din digitala plattform ett lyft. Piffa upp din webbsida med proffsiga bilder, lättlästa beskrivningar av tjänsterna och lysande recensioner från tidigare gäster. Se till att plattformen är enkel att navigera på, speciellt den mobila versionen.

Utöver det behöver du hålla sociala medieplattformarna uppdaterade för att interagera med potentiella kunder och visa upp kommande event, specialerbjudanden och content från bakom kulisserna. Denna närvaro online boostar din trovärdighet och gör det enklare för företagsplanerare att hitta och välja just din bar för sin nästa bokning.

Organisera din marknadsföring

Du behöver en stabil marknadsförings-strategi som riktar sig direkt mot företagens beslutsfattare. Skräddarsy innehållet på din webbsida, broschyrer och sociala medier för att lyfta fram aspekter av din tjänst som tilltalar företag.

Du kan lyfta fram avskildhet, exklusiva bokningar och kvalitativa cateringalternativ. Använd plattformar som LinkedIn för riktade annonser som hamnar direkt i boknings- och HR-ansvarigas blickfång; de letar alltid nya ställen för sin teambuilding.

Visa dem vad du har

Varför inte anordna en prova-på-kväll för cheferna? Låt de få uppleva på plats exakt hur underbar en kväll hos er kan vara, komplett med alla tjänster. Ett perfekt sätt att omvandla ett kanske till ett ja, genom att visa hur bra ditt ställe kan vara på att stå värd för deras nästa event.

Nätverka på företagsmingel

Ge dig ut och mingla där denna publik håller hus. Delta i lokala affärs-evenemang, mässor, konferenser och till och med din lokala handelskammare. Dessa platser ger dig möjlighet att möta beslutsfattarna ansikte mot ansikte, så ha alltid en slipad pitch redo för att imponera och berätta varför din karaokebar sticker ut från mängden.

Använd recensioner och konkreta exempel

Har du redan stått värd för några fantastiska event? Skryt med dem!

Skapa snygga fallstudier och samla ihop lysande recensioner från tidigare gäster för att visa nya potentiella kunder hur underbart deras event kan bli. Dela dessa historier på din hemsida, i pitchar och på sociala medier för att ge trovärdighet och en verklig inblick i vad nya kunder kan förvänta sig.

Följ upp och vårda relationer

Efter att du tagit kontakt, håll bollen i rullning med en uppföljning. Skicka iväg ett tackmail där du ännu en gång uttrycker hur taggad du är på möjligheten att få arrangera deras event. Håll kommunikationen igång genom regelbunden uppföljning och uppdatera dem om nya erbjudanden och specialkampanjer.

Vilka innovativa tekniker kan du prova?

Vill du krydda till din karaokekrog och bli en magnet för företagskunder? Följ dessa nyskapande tekniker för att se till att ditt ställe står ut bland mängden av konkurrenter:

Anordna bransch-fokuserade event

Att dedikera kvällar för specifika branscher är ett smart sätt att locka företagskunder. En metod som varit framgångsrik för ställen som The Melody Club, där ser de en ökning i deltagandet genom att rikta sig mot specifika yrkesgrupper. Till exempel har de nyligen anordnat en kväll för sjukhus- och vårdpersonal:


Att anordna exempelvis ”En kväll för Räddningstjänsten”, eller en ”Skönhet- och Wellness afton” kan locka medarbetare inom dessa branscher. Ett perfekt sätt att erbjuda en anpassad upplevelse som känns relevant och spännande för gästerna personligen

Företagsevent med teman

Höj ribban ett steg genom att erbjuda temakvällar med karaoke. Temana kan vara allt från glamorösa ”Hollywood-kvällar” där gästerna kan sjunga med i sånger från kända filmer, till en retro ”80-tals fest” som för alla tillbaka till tiden med stort hår och synth-pop. Dessa temakvällar är roliga och uppmuntrar deltagarna att klä upp sig och fullständigt leva sig in i den världen.

Interaktiva tävlingar

Anordna karaoketävlingar med en företags-tvist. Låt företagen anmäla lag som kan tävla mot varandra, vilket inte bara skapar en vänskaplig tävlingsanda utan också boostar sammanhållningen i teamet. Se till att erbjuda lockande priser som motiverar deltagande, så som en gratis kväll hos er, eller företagsrabatt på nästa bokning.

Integrera avancerad teknik

Inkludera toppmodern teknik för att höja upplevelsen på din karaoekekrog. Det kan röra sig om avancerade ljudsystem, rösteffekter eller till och med VR-arrangemang där deltagarna kan uppträda i simulerade miljöer. Att erbjuda en högteknologisk upplevelse kan locka teknikföretag och nystartade bolag som är intresserade av en nyskapande, modern tvist på sina event.

På The Melody Clubs karaokerum kan du själv ändra bakgrundsbilden.

Använd Singa Business för att attrahera företagskunder

Att rikta din karaokebar mot företagsmarknaden är ett smart drag som kommer fylla upp både kalendern och kassan. Med en strategisk och planerad marknadsföring, effektiv kommunikation och nyskapande events kan du locka fler företagskunder och skapa en blomstrande plats för både professionellt nätverkande och underhållning.


Om du är ute efter att höja upplevelsen ännu ett steg, borde du överväga att lägga till karaoke-programvaran Singa Business i ditt utbud. Singa förhöjer karaoke-upplevelsen genom att erbjuda funktioner som tids- och sessionshantering, kioskläge, och en omfattande katalog av kvalitativa låtar, allt från tidlösa klassiker till de senaste hitsen.

Med de här funktionerna kommer Singa Business Box låta dig skapa en oöverträffad upplevelse som gör att gästerna återvänder gång på gång. Prata med vårt team idag för att få ut det mesta av din karaoke-installation och gör din bar till stället att vara på!