Även om huvudfokus för hotell vanligtvis är bekväm logi, finns det gott om utrymme för att förbättra gästernas totala upplevelse genom att erbjuda underhållning samt lockande alternativ för mat och dryck på plats.

En studie från 2022 av American Hotel & Lodging Association och Oxford Economics visade att majoriteten av gästernas resekostnader uppstår utanför hotellet, cirka 53% av de totala utgifterna, medan logi bara står för 31% av de totala utgifterna. Om man bortser från transporter är de näst största utgifterna för gästerna hur mycket de spenderar på mat och underhållning, vilket utgör en marknad på cirka 247 miljarder dollar.

Ett av de bästa sätten att få in mer intäkter är att erbjuda fler underhållningsmöjligheter på plats, vilket i sin tur kan öka utgifterna för mat och dryck. En underhållningsform, som har ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren, är karaoke.

I den här artikeln kommer vi att prata om hur karaoke på ditt hotell kan öka gästernas intresse och ge dig större inkomst.

Den här artikeln kommer innehålla följande:

Varför borde hotell erbjuda karaoke?

Tidigare förknippades karaoke med dykbarer, men under de senaste åren har karaoke genomgått en enorm utveckling och ökat i popularitet. Att integrera karaoke kan vara en stor fördel både för att locka kunder och för att bygga upp ditt varumärke.

1. Höjd underhållning och upplevelser:


Att erbjuda karaoke kan förvandla en vanlig hotellvistelse till ett oförglömligt minne. Tänk dig att få koppla av efter en dag med möten eller sightseeing med din favoritballad eller pophit.

Hotell som har integrerat musik och karaoke i hotellupplevelsen har haft en fantastisk framgång. Backstage Hotel i Stockholm erbjuder sina gäster karaoke med öppen mikrofon och bokningsbara karaokerum. De har också kopplat ihop sitt hotell med andra musikaliska upplevelser som t.ex. ABBA-museet, samt lokala inspelningsstudior för att göra det till en fullständig musikalisk upplevelse.

Människor sjunger i ett karaokerum med discokula
Backstage Hotel, Stockholm

2. Bredare attraktionskraft

Genom att köra igång med karaoke kvällar kan hotellen dra in på inte bara sina boende gäster utan även locka lokalbefolkningen. Det blir som ett epicentrum för samhället där entusiaster samlas för att sjunga och ha roligt tillsammans.

Det är verkligen smart att omvandla oanvända utrymmen till privata karaokerum. Med konkurrenskraftiga priser och den attraktiva faktorn, slutar det ofta med att gästerna förlänger sin tid och notan! Affärsmässigt sett passar affärsmodellen för bokningsbara karaokerum bra ihop med hotellens bokningssystem.

Ladda ner vår business guide för karaokerum här!

Karaokerum, som tidigare var populära i länder som Sydkorea och Japan, har exploderat i popularitet på alla marknader. Karaokerummen är särskilt populära för att locka grupper som reser tillsammans och som vill ha en mer intim upplevelse sent på kvällen.

Graf på söktrafik för privata karaokerum
Global söktrafik för privata karaokerum

3. Ökade utgifter på plats

Musik i kombination med en avslappnad atmosfär får ofta gästerna att unna sig mer, vare sig det gäller exklusiva cocktails eller gourmet tilltugg.

Karaoke förvandlar hotellets bar eller lounge till en livlig scen där gästerna får uppleva spänningen med en levande publik. Studier visar faktiskt på en 20-40% ökning av mat & dryck intäkterna under sådana kvällar.

Du kan ladda ner studien från vår webbplats!

Skapa multifunktionella utrymmen med karaoke

Ett utrymme som bara är avsett för karaoke kan vara bra, men genom att skapa multifunktionella utrymmen kan du få ut ännu mer av dina utrymmen.

Open mic karaoke

För open mic karaoke på en bar eller en scenområde är det vanligtvis ganska enkelt att upprätthålla ett mångsidigt utrymme eftersom utrustningen för karaoke kan delas med utrustningen för musikaliska framträdanden, komedikvällar eller andra evenemang du kan ha.

Men om du kör open mic karaoke i ett mindre barområde, där det kanske inte är idealiskt att lämna utrustningen, kan du överväga att göra en bärbar karaokeuppsättning som på Generator Stockholm. Deras speciella bärbara installationen gör det möjligt för dem att ha en karaokefest i vilket utrymme som helst eller byta plats i baren om det finns samtidiga evenemang.

bärbar installation på karaoke
Bärbar karaoke installation på Generator Stockholm

Karaokerum

När det kommer till privata karaokerum har hotellen mycket att vinna genom att erbjuda rum med dubbla funktioner, som både kan användas för karaoke och möten eller konferenser. Det ger en möjlighet till ökad beläggning och flexibilitet för gästerna.

Affärsresenärer kan lockas att förlänga sin vistelse om de vet att de kan avsluta en dag av möten med en kväll av underhållning. Du kan enkelt förvandla vilket konferensrum som helst till ett karaokerum med hjälp av bra belysning och dekorationer. Quality Hotel Panorama har ett privat mötes- och eventutrymme som kan dubbelbokas och förvandlas till ett karaokerum.

Person sjunger karaoke i ett karaokerum
Karaoke och mötes rum på Quality Hotel Panorama i Göteborg

Case study: Hur Steam Hotel införde karaoke

Här tittar vi närmare på hur hotell kan dra nytta av att addera Singas karaokesystem till sina underhållningsmöjligheter. Låt oss dyka in i de ekonomiska detaljerna.

Steam Hotel tar man karaoke på allvar med två rymliga karaokerum, varje kvadratmeter fullmatad med musikalisk glädje. Varje månad blir det runt 5 000 karaokelåtar som fyller rummen, vilket motsvarar en imponerande 250 timmar av sångsessioner. Hotellet sätter sina gäster i första rummet, men för att öppna upp för en bredare publik och stärka banden med lokalsamhället, har man satt av en speciell tid mellan 18:00 och 20:00 varje dag, exklusivt för icke-hotellgäster. Så, oavsett om du bor på hotellet eller inte, kan du släppa loss ditt inre rockstjärna på Steam Hotel!

Karaoke system Singa i ett karaokerum
Ett av Karaokerummet på Steam Hotel i Västerås

När det gäller ekonomin har varje karaokerum en CAPEX-kostnad på 120 000 kr för hårdvara och design. Dessutom tillkommer en månatlig licensavgift på 4000 kr för karaokesystemet Singa. För dem som vill boka ett rum är priset 500 kr för varje 2-timmars session. Denna prissättningsstrategi resulterar i en konsekvent månatlig intäkt från enbart bokningar på mellan 60 000-70 000 kr, för att inte nämna den extra intäktsökningen från mat och dryck.

Med tanke på dessa siffror är återbetalningstiden för investeringen imponerande kort, bara 3 månader. Det är värt att notera att denna framgångsrika modell har varit i drift sedan slutet av 2019, vilket bevisar dess hållbarhet och lönsamhet över tid.

Integrationen av Singas karaokesystem höjer inte bara gästupplevelsen utan har också visat sig vara en lukrativ investering för hotellägare, med både direkta intäkter från bokningar och extra intäkter från mat & drycks försäljningen.

Du kan använda vår vinstkalkylator för karaokerum för att få reda på hur mycket din lokal kan tjäna.

Implementering av karaoke med Singa

Karaokerum på Clarion Hotel The Pier

Att lägga till karaoke i hotellets utrymmen kan verkligen förändra spelet, inte bara för underhållningens skull, utan också för att främja gemenskap och gästengagemang. Med Singas omfattande och rådgivande strategi får hotelloperatörerna en guidad väg från idé till genomförande.

1. Konsultativ metod

Singa anser att varje hotell har en unik atmosfär, kundkrets och uppsättning behov. Det är därför det första steget handlar om förståelse. Med ett konsultativt förhållningssätt tar Singa sig tid att tillsammans med dig som hotelloperatör gå på djupet med dina specifika krav. Från att förstå nyanserna i önskade produktfunktioner till att ta fram affärsmodeller som överensstämmer med ditt hotells vision - Singa är där med dig och ser till att varje detalj är skräddarsydd till perfektion.

2. Uppstart och introduktion

Kunskap är makt. När den inledande konsultationsfasen är över och riktningen är klar är det dags att sätta igång. Singa organiserar en djupgående introduktionssession som säkerställer att din personal är fullt utrustad för att hantera det nya karaokesystemet. Syftet är inte bara att bekanta personalen med tekniken utan också att ge dem tips och tricks om hur man får ut det bästa av Singa, vilket garanterar en smidig och underhållande karaokeupplevelse för dina gäster.

3. Utveckling

Resan med Singa tar inte slut när systemet har installerats. Kontinuerlig tillväxt och utveckling är avgörande. Kvartalsvisa business review-möten planeras för att se över och förfina de mål som sattes upp under konsultationsfasen. Genom att ständigt se över dessa mål ser Singa till att samarbetet utvecklas i takt med hotellets tillväxt och att karaokesystemet alltid förblir relevant och engagerande.

4. Marknadsföring, data och kundsupport

Singa går längre än att bara tillhandahålla ett karaokesystem. De hjälper till med marknadsföringen genom att förse dig med värdefull platsspecifik information, till exempel de mest sjungna låtarna och nyutgivna låtlistor. Dessutom kan partnerskap inom sociala medier ge en betydande boost till ditt hotells närvaro på nätet. Och för eventuella utmaningar längs vägen? Singas kundtjänst är bara ett samtal bort, redo att hjälpa till personligen, så att du alltid har en pålitlig partner vid din sida.

Det handlar inte bara om att lägga till ett karaokesystem i ett rum; det handlar om att integrera en hel upplevelse som ligger i linje med hotellets varumärke, karaktär och gästernas förväntningar. Med Singas expertis inom start, utveckling, marknadsföring och ständiga support kan hotellägare med säkerhet ge sig ut på den spännande resan att erbjuda en karaokeupplevelse i världsklass.

Så varför vänta? Förbättra ditt hotells underhållning med Singa redan idag!