Under helgerna drar du fulla hus och har baren full av nöjda kunder. Men under veckodagarna är det glesare mellan raderna. Känns det bekant?

Även om man fritt får besöka barer för tillfället, finns det utmaningar med att aktivera kunderna. På onsdagar, fredagar och lördagar går folk ut, men torsdagar är inte längre en grej. – Krögare för en karaokebar i Oslo


Efter en lugnare period under coronapandemin är det nu dags att aktivera dina potentiella bargäster. Att gå ut och roa sig är ju väldigt kul - många bara glömde bort möjligheten till en kväll på stan under en vanlig veckodag mitt i allt Netflix & chill, brödbakande och skogspromenader.

Vi på Singa har tänkt på dig och presenterar våra bästa tips för hur du får businessen att blomma under årets sista veckor!

1. Karaoke – det optimala alternativet för dig som vill ha glada kunder och en ökad försäljning

Karaoke är ett ypperligt sätt att locka ut människor ur hemmets trygga vrå. Att ställa sig på scenen och riva av en riktigt feel good-låt får vem som helst att rusa in på närmaste bar. Och den baren kan vara din.

Förutom att karaoke är underhållande är det också bra för hälsan. Då man sjunger frigörs endorfiner och man känner sig gladare och mindre stressad. Inte undra på att det är så beroendeframkallande -  rena rama hälsokuren alltså!

Om du funderar på att starta med karaoke på din bar har du några alternativ att välja mellan. Du kan köra på karaoke med en allmän scen eller så kan du också fundera på karaokerum, som blir allt mer trendigt i Sverige.

Fördelar:

 • Med Singa kommer du igång med karaoke enkelt och snabbt! Singa har mer än 80 000 låtar på svenska, engelska och andra språk fullt licensierade för offentlig och kommersiell användning. Det finns något för alla!  Varför inte börja med att ta en titt på vår spellista med karaokeklassiker?
 • Du har alla möjligheter att sälja mer mat och dryck under karaokekvällar. En undersökning visar att du med karaoke kan du öka försäljningen med upp till 40 procent! Under kvällar med karaoke kan ditt kundunderlag växa med 30 procent jämfört med en kväll då du inte erbjuder karaoke. Låter det för bra för att vara sant? Läs föregående meningar en gång till.
 • Karaoke kan utgöra kvällens huvudprogram eller så kan det fungera som ett trevligt komplement i din bar - beroende på dina kunder.

Nackdelar:

 • Var förberedd på att njuta av alla slags sånger och sångstilar 😉

2. Temapartyn – bjud in dina gäster till ett alternativt universum eller en annan tid

En temafest är alltid ett säkert kort för att locka till sig nya kunder. Under en temafest låter du ett utvalt tema diktera hela kvällen: allt från musik, mat, dryck, dekorationer och utstyrslar. I slutet på året vill vi gärna känna oss glammiga och teman som disco eller schlager känns helt rätt. Pssst, varför inte inkludera karaoke i din temafest? I Singas låtutbud ingår alla våra bästa schlagerlåtar!

Fördelar:

 • Du har chansen att skapa kvällens roligaste fest och locka kunder från olika håll.
 • Du har möjlighet att sälja mer mat och dryck. Fundera ut en rolig meny som passar ihop med temat och satsa på några erbjudanden som kunderna inte kan motstå!

Nackdelar:

 • En temafest kräver en del förberedelsearbete  - men om alla pratar om just DIN fest och är sugna på att återvända för fler glada kvällar är det kanske värt att svabba glitter från dansgolvet dagen efter?

3. Open mic – livemusik i en avslappnad miljö

En open mic eller öppen mick är en liveshow där dina gäster får chansen att uppträda med ett valfritt nummer. Det vanligaste är att amatörmusiker tar chansen att riva av några låtar tillsammans med sin gitarr. För att ordna en öppen mick-kväll behöver du ett PA-system, en scen och en värd som presenterar de uppträdande och håller koll på tidtabellen.

Fördelar:

 • Öppen mick är en trendig aktivitet som kan locka nya kunder som är intresserade av att uppträda. Dessutom brukar de uppträdande komma i sällskap av vänner och familj.
 • Du får livemusik i din bar utan stora kostnader.

Nackdelar:

 • Var beredd på att musikerna kommer att variera - en del är kanske inte lika duktiga som andra. Men det är en del av charmen! Det kan också vara svårt att förutspå hur många musiker som dyker upp.
 • Inkomsterna hänger på hur mycket dina gäster konsumerar.

4. Stand up – ett gott skratt förlänger livet

Stand up comedy eller ståuppkomik är en aktivitet som uppskattas av de allra flesta. En ståuppkomiker underhåller din publik med anekdoter, skämt och roliga historier och är ett perfekt dragplåster en lite trist novembertisdag.

Det viktigaste i planeringen är att du bokar duktiga ståuppkomiker (kolla exempelvis in denna sida). Dessutom är det viktigt att du har en värd, en scen och ett bra ljudsystem så att alla de roliga skämten inte går publiken förbi.

Fördelar:

 • Du kan få in inkomster i form av biljettförsäljning.
 • Du kan nå ut till en helt ny publik.
 • Under pausen har du alla chanser att sälja dryck och tilltugg till dina gäster.

Nackdelar:

 • Det finns redan en del barer som specialiserat sig på stand up, så det lönar sig att hålla ett öga på konkurrensen de dagar då du planerat in ett uppträdande.
 • Du behöver sätta en del tid på planering.

5. Speed dating – hjälp Amor på traven

Coronapandemin har fått den svenska befolkningen att längta efter kärlek. Många har siktet inställt på ett förhållande och efter en lång tid av social distansering är folk sugna på att träffas. IRL. Och här kan du komma med i bilden.

Speed dating går ut på flera korta “minidejter”. Dejten varar i 3 till 10 minuter och går ut på att lära känna varandra - men eftersom dejten är kort kan man snabbt gå vidare till nästa ifall man inte klickar.

Det viktigaste att ha i åtanke ifall du vill ordna en speed dating-kväll är att bidra med en välkomnande och mysig stämning så att dina kunder upplever att de gärna vill besöka din bar på nytt. Fundera på hur du kan göra din bar lite mer inbjudande - till exempel gällande musik, belysning, drinkar och tilltugg.

Du behöver ha en värd för evenemanget som välkomnar gästerna och ger instruktioner samt håller koll på tiden. Det kan också löna sig att förse dina dejtande kunder med några färdiga frågor.

Fördelar:

 • Du kan dra in extra inkomster i form av inträde - i vilket det också kan ingå en dryck. I slutet av kvällen kan de som är intresserade stanna kvar och mingla - ett perfekt tillfälle att sälja lite extra.
 • Du når ut till en ny målgrupp.

Nackdelar:

 • Det är svårt att förutse hur många män och kvinnor som dyker upp och risken finns att balansen blir skev.

6. Pubrunda – en populär aktivitet i studentkretsar

En pubrunda är ett bra sätt för folk att träffa nya människor och bekanta sig med nya barer! I en pubrunda ingår ett antal barer, ungefär 4-6 stycken, och man tar sig från bar till bar för att avnjuta en drink. Under barrundan tillbringar man inte mer än max en timme på en bar.

En bra pubrunda kräver lite planering. Det kan vara bra att ha ett tema för evenemanget med tanke på marknadsföring, drycker, mat och musik. Varför inte satsa på en pubrunda med temat jul (hörde vi Tomte-pubrunda?!) där deltagarna bjuds på glögg i olika former?

Fundera ut vilka barer i närheten som kunde ingå i rubrundan. Tänk på att avståndet mellan barerna inte får vara för långt och att barerna till sin karaktär borde passa ihop. Det är en bra idé att sälja biljetter till en barrunda där en dryck i varje bar ingår eftersom inkomsterna per bar blir rättvisa. För barrundan behövs också en guide som tar deltagarna från bar till bar.

Fördelar:

 • En bra pubrunda ger en positiv bild av din bar till deltagarna: fullt ös och bra stämning. Chansen är stor att de återvänder!
 • Turister och personer som är nya i en stad kan uppskatta barrundor då det är ett utmärkt sätt att lära känna en stad.

Nackdelar:

 • Under en pubrunda tillbringar gästerna en kort tid på varje bar, så du kan inte räkna med att de spenderar mycket pengar i baren.

Med de här underhållande aktiviteterna kan du förhoppningsvis aktivera dina kunder och skapa liv i luckan på din bar - oavsett om det är helg eller veckodag!

Behöver du hjälp med att komma igång med karaoke på din bar? Chatta med oss på www.singa.com/business eller ta kontakt med oss via sales@singabusiness.com. Vi hjälper dig gärna!