Viime vuosina karaokekulttuurin suosio on noussut Saksassa. Münchenin tapaisissa yöelämän keskuksissa karaokebaareista on tullut suosittuja kohteita hauskanpitoa ja rentoutumista etsiville. Yksi tällaisista kohteista on Yokocho, kapeaa kujaa muistuttava karaokebaari, jossa on yksittäisiä karaokehuoneita vierailijoita varten.

Yokocho on ollut jymymenestys - joka kuukausi siellä lauletaan yli 20 000 kappaletta, mikä tarkoittaa yli 1300 laulettua tuntia. Yokochon perustajajäsenien Aliya Kaiypovan ja Gail Fisher-Lon haastattelu paljastaa heidän menestyksensä salaisuuden ja sen, miten he onnistuivat synnyttämään karaokeyhteisön Müncheniin.

Pikakatsaus Yokochoon, autenttiseen japanilaiseen karaokebaariin Münchenissä

Singan palveluja käyttävä Yokocho tarjoaa laajan yli 100 000 laulun valikoiman, mikä antaa asiakkaille vapauden valita heidän lempikappaleensa ja laulaa sydämensä kyllyydestä. Karaokehuoneissa on ammattitason karaokevarusteet, kuten mikrofonit, kaiuttimet sekä juomantilauspainikkeet. Tunnelman viimeistelee lyhtyjen synnyttämä hämärä kajo sekä muiden vieraiden laulun taustaäänet.

Yokochon saamien Google-arvioiden perusteella asiakkaat puhuvat heidän fantastisesta tunnelmasta ja karaokebaarin tarjoamasta ainutlaatuisesta kokemuksesta. Monet arvioijat ylistävät autenttista japanilaista sisustusta, mikä kuljettaa asiakkaan kauas pois Japanin kaduille. Asiakkaat arvostavat myös laajaa lauluvalikoimaa, mihin kuuluu niin kansainvälisiä hittejä kuin paikallisia saksalaisia suosikkejakin.

karaokebaarin japanilaistyylinen käytävä
Yokochon sisustus jäljittelee japanilaista kujaa

Kohdeyleisön tarpeiden ja toiveiden tunnistaminen ja ymmärtäminen voi olla vaikeaa, kun perustaa karaokehuonepaikkaa. Katsotaanpa lyhyesti, mitä Yokochon perustajat kertovat Münchenin kovimman karaokebaarin syntyhetkistä.

Oman markkinaraon löytäminen karaokehuoneilla

Baari syntyi kahden karaokea rakastavan ihmisen, Aliya Kaiypovan ja Gail Fisher-Lon, ystävyydestä. Heistä kumpikin on asunut aiemmin maassa, missä karaoke oli enemmän sääntö kuin poikkeus, ja he kaipasivat sen synnyttämää riemun tunnetta. He etsivät karaokebaaria Münchenistä, mutta eivät löytäneet yhtäkään, joten he päättivät ottaa ohjat omiin käsiinsä ja luoda jotain omaa.

Yokocho on Münchenin ainoa pelkästään karaokeen erikoistunut baari. Ennen Yokochon avaamista karaokeiltoja pidettiin lähinnä suurissa kansainvälisten asukkaiden suosimissa baareissa, kuten irkkupubeissa ja australialaisissa baareissa. Tällaisissa tapahtumissa laulajien pitää jonottaa omaa vuoroaan ja esiintyä lavalla.

Vaikka isot karaokeillat voivat olla vetonaula toisille firmoille, on paljon ihmisiä, joilta puuttuu rohkeutta tai taitoa esiintyä yleisön edessä niin julkisissa ja suurissa paikoissa. Siksi Yokocho päätti japanilaisten karaokebaarien inspiroimana lisätä karaokebaaritilan lisäksi yksityisiä karaokehuoneita, joita ryhmät voivat varata laulaakseen intiimimmässä ympäristössä.

Yokocholla on 10 karaokehuonetta, joilla kaikilla on oma japanilaisesta kulttuurista ammentava teema, kuten Godzilla, origami ja Studio Ghibli. Huoneesta riippuen niihin mahtuu 2–14 henkeä.

ihmiset laulamassa karaokehuoneessa
Yokochon Godzilla-huone on asiakkaiden suosikki

Tämä päätös teki heidän kohteestaan yksityisjuhlien, syntymäpäivien ja tapahtumien ykköspaikan, missä ihmiset voivat juhlia rennosti omalla porukallaan.

Ainutlaatuiset teemaillat Yokochossa

Yokocho on rakentanut markkinarakoaan myös karaoketeemailloilla, kuten after work -karaokella, musabingolla ja animekaraokella. Heistä on kuitenkin tullut erityisen tunnettuja heidän surullisen musiikin teemailtojen ansiosta.

Surullisten biisien karaoke järjestettiin pääsiäisviikonloppuna vastalauseena arkaistiselle bavarialaiselle laille, jonka mukaan pitäisi viettää hiljaisia päiviä. Gail kertoo:

“Münchenissä on melko paljon hiljaisia päiviä, joiden aikana iloisen musiikin soittaminen ja tanssiminen on kiellettyä, kuten Footloosen kaupungissa 80-luvun elokuvaklassikossa.

Sen takia meille jäi kaksi vaihtoehtoa: sulkea baari tai kiertää sääntöä. Lain mukaan baarit saavat soittaa tilaisuuteen, eli surujuhlaan, sopivaa musiikkia. Siksi päätimmekin järjestää surullisten biisien karaokeviikonlopun, joka oli valtava menestys. Ilmeisesti suunnittelemme tällä hetkellä, että jokasunnuntainen perinteemme olisi järjestää niin sanottu krapulakaraoke, jonka aikana bloody mary -drinkit virtaavat ja asiakkaat voivat laulaa surunsa pois ennen seuraavan viikon alkua.

mainosjuliste karaokeillalle

Yokocho on paikka, jossa ihmiset voivat muuttaa mielensä karaokesta nopeasti. Jotkut ihmiset tulevat baariin sillä ennakkoasenteella, että karaoke on mautonta ja hölmöä, mutta jo muutaman tunnin kuluttua he taistelevat mikrofonista ystäviensä kanssa. On aina hauskaa nähdä, kuinka heidän asenteensa muuttuu.

Mikä on viikon paras karaokeilta Yokochossa?

Tärkein kysymys on, mikä on paras ilta karaokelle? Gail selittää, että olennaisinta ei ole viikonpäivä vaan ryhmän koko. Huoneet on suunniteltu 2–10 hengen ryhmille pienellä joustovaralla, jos on valmis istumaan lähekkäin.

Baarin päätilan karaokessa ei ole lavaa, joten esiintymisen sijasta laulaminen muistuttaa enemmän yhteislaulun johtamista. Jos valitset oikean laulun, saat nopeasti 70 taustalaulajaa!

Yokocho-baarin henkilökuntaa


Lauantai on suosituin ilta, mutta kävijöitä on paljon myös torstaina ja perjantaina. Baari suunnittelee kuitenkin sunnuntaikaraoken lanseerausta, joten katsotaan, muuttaako se tilannetta. Aliya lisää, että yleisö on erilaista karaokeiltoina verrattuna karaokehuoneiltoihin, sillä ihmiset tulevat paikalle eri syistä. Jotkut haluavat esiintyä toisten edessä, kun taas toiset laulavat mieluummin margarita kädessä omalla baarituolillaan istuen.

Kuinka Yokocho rakensi yhteisön karaoken ympärille?

Yokocho on ollut täysosuma Münchenin asukkaiden keskuudessa, eikä ole vaikeaa ymmärtää miksi. Baari tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jollaista ei voi löytää mistään muualta koko kaupungista.

Gailin ja Aliyan jakaessa Yokochon ilosanomaa, on selvää, että he eivät kuvaile tavallista baaria vaan myös yhteisöä. Gail mainitsee, että sinkkulaulajilla on yhteinen WhastApp-ryhmä baari-iltojen koordinoimista varten.

Hän lisää, että karaokebaarissa ihmiset ovat avoimempia tapaamaan uusia ihmisiä kuin muunlaisissa baareissa. Saksassa ihmiset menevät tyypillisesti baariin oman kaveriporukkansa kanssa ja hengailevat heidän kanssaan koko illan, mikä vähentää vuorovaikutusta muiden kanssa. Sen sijaan karaokebaarissa ihmiset ovat laulaessaan haavoittuvaisempia ja avoimempia, mikä helpottaa lähestymistä. Aliya lisää, että karaokebaarissa ei tunneta kielimuureja. Jos joku laulaa esimerkiksi espanjaksi, muut espanjaa puhuvat liittyvät usein seuraan ja laulavat yhdessä.

karaokeaiheinen teksti ravintolan seinällä

Lisäksi Gail muistaa hauskan tapauksen, jossa miesporukka vuokrasi 10 hengen karaokehuoneen ja kutsui ihmisiä liittymään seuraan. Loistava tapa tavata naisia! Heillä oli siis 10 hengen karaokehuone vain neljälle miehelle. Kiireisenä lauantai-iltana tanssilattian ollessa täynnä ja laulujonon kasvaessa he alkoivat kutsua ihmisiä yksityishuoneeseensa.

Vieraile Yokochossa

people in a karaoke bar
ihmisiä karaokebaarissa

Jos kaipaat hauskaa iltaa kavereiden kanssa tai haluat vain laulaa sydämesi kyllyydestä, Yokocho on paikka sinun makuusi. Olitpa sitten lauantai-illan menon ja meiningin ystävä tai suositpa torstain ja perjantain rauhallisempaa tunnelmaa, löydät varmasti jotakin sinulle sopivaa pääbaarista. Ja jos tunnet olosi rohkeaksi, tule mukaan avoimeen karaokeen sunnuntaisin ja liity yhteislauluun. Kukapa tietää, ehkä löydät sisäisen rokkistarasi.

Älä missaa Münchenin parasta karaokekokemusta! Klikkaa tästä ja varaa paikkasi Yokochoon ja valmistaudu laulamaan täydestä sydämestä.

Järjestä karaokeiltasi Singan avulla

Inspiroiduitko Yokochon tarinasta ja haluat tuoda karaoken kohteeseesi? Singa auttaa sinut alkuun, jos haluat karaokehuoneita yökerhoosi tai haluat järjestää karaokeiltoja baarissasi.

Singa yrityksille on käyttäjäystävällinen karaokesovellus, jossa on laaja musiikkikirjasto, joka vie asiakkaidesi karaokekokemuksen uudelle tasolle.

Singan karaokesovellus

Ole yhteydessä tiimiimme ja opi lisää!