Kaipaatko ideoita siihen, miten saat tulevan karaokehuoneesi näyttämään ja kuulostamaan upealta? Entä pohditko, kuinka suunnitella karaokeboksi, joka koukuttaa asiakkaat? Olet oikeassa paikassa! Seuraavassa Singan kuusi parasta vinkkiä menestyneen ja tyylikkään karaokehuoneen suunitteluun.

1. Tilat

Karaoke toimii monenlaisissa paikoissa. Karaokehuoneisiin, joita myös karaokekopeiksi, karaokebokseiksi ja KTV:ksi kutsutaan, mahtuu yleensä kuudesta kymmeneen vierasta. Pienempiin mahtuu neljä laulajaa, kun taas suurempiin huoneisiin jopa 50 hengen porukka.

Ensimmäinen tehtäväsi on pohtia löytyykö ravintolastasi olemassa oleva alue, jonka haluat pyhittää karaokelle vai haluatko rakentaa erillisen huoneen. Halusitpa pienen karaokekabinetin, useampia karaokehuoneita tai vaikkapa avoin lava -meiningin keskellä kuppilaa, tilojen vaatimat edellytykset riippuvat pohjapiirustuksesta ja tavoitteistasi. Käyttämättömien tilojen kuten varastohuoneen tai tupakkakopin muuntaminen karaokekopiksi on vaivatonta perustason sisustusuunnittelulla.

Muista myös selvittää akustiikkaan liittyvät asiat. Karaokehuoneen äänieristäminen riippuu siitä kuinka paljon muut asiakkaat haluavat kuulla karaokelaulua taustalla. Jotkut tapahtumapaikat hyötyvät eläväisyydestä ja taustalla raikaavasta laulusta, toisiin sopii tiiviit äänieristykset. Kumpi vain onkin sinun juttusi, hyvällä suunnittelulla pääsee pitkälle. Lisätietoa akustiikasta ja äänieristämisestä täällä (englanniksi).

a karaoke room

2. Sisustus

Some-kamaa pukkaa! Karaokehuoneiden sommittelu ja sisustus voi olla mitä tahansa maan ja taivaan välillä, aina urheilullisesta blingiin ja karvaisesta porealtaisiin. Kyllä vain: jo suljetussa Tokion Lovenetissä oli aikanaan porealtaita, joissa sai laulaa. Osuvassa designissa pääasiana on korostaa tilojen erityisyyttä. Brändäys on kaiken a ja o, joten harkitse sisustussuunnittelijan palkkaamista ammattimaisen ja uniikin tunnelman luomiseksi.

microphone as a shower

Tyypillisesti jokaisella karaokehuoneella on oma teemansa. Jotkut karaokeasiakkaat kertovat alter egostaan, toisesta minästään, johon nojaaminen pönkittää uskallusta laulamiseen. Asiakkaiden alter egoa voi aktivoida innostavissa teemaympäristöissä – ota tavoitteeksi saada laulajien sukat pyörimään!

Karaoketilan koosta riippuen voit harkita istuimia tai vaikkapa pientä lavaa osana sisustusta. Sopivista huonekaluista päättäminen on olennaista myös mahdollisen ruokatarjonnan ja juomien kannalta. Myös ikkunan tai lasioven asentaminen on järkevää. Lasielementti saa huoneen tuntumaan avoimemmalta ja antaa samalla muille asiakkaille kurkistuksen hauskanpidosta.

karaoke set up with Singa

3. Varusteet

Karaokessa on tärkeää kuulostaa hyvältä! Alla lista perusvermeistä tapahtumapaikkaasi tai ravintolaasi:

  • Näytöt: esimerkiksi TV-näyttö, projektori tai monitori. Jos pubissasi riittää lääniä, harkitse useampia näyttöruutuja, jotta asiakkaat näkevät laulujen sanat kaikkialta.
  • Kaiuttimet: saatat pärjätä tiloistasi jo valmiiksi löytyvillä kaiuttimilla. Muussa tapauksessa suosittelemme seuraavia kaiutinjärjestelmiä: JBL Pro PSB-1,  Ohm tai Audio Design Pro.
  • Langattomat tai langalliset mikrofonit: esimerkiksi hyvälaatuinen dynaaminen mikrofoni kuten Audio Design Pro ja alan standardiksi vakiintunut Shure SM58.
  • Vahvistin/mikseri: yleensä perusvahvistin hoitaa homman. Esimerkiksi 4–6 -kanavainen mikseri, jossa on sisäänrakennettuja efektejä, kuten Mackie, Yamaha, Behringer tai Audio Design Pro.
  • Kaapelit/adapterit: tyypillisesti HDMI-kaapelit.
  • Kaupallinen karaokeohjelmisto: Singa Business on helppokäyttöinen ja ammattimainen karaokepalvelu. Singa ladataan iPadille tai tietokoneelle, ja se voidaan asentaa ravintolasi äänentoisto- ja videojärjestelmään langattomasti tai langallisesti. Singa on yhteensopiva kaikilla AV-laitteistolla.

4. Valaistus

Hyvä valaistus tekee ihmeitä karaokehuoneiden sisustukselle. Pieni ja pimeä nurkka voidaan muokata jännittäväksi tilaksi kohdetta ympäröivillä valoilla, spottivalaisimilla ja muilla valaisuratkaisuilla.

guy singing karaoke
The Melody Club Göteborgissa.

Valot luovat tilan ja avaruuden tuntua ja vaikuttavat tunnelmaan. Valojen paikkoja miettiessä kiinnitä erityistä huomiota siihen, missä esiintyjät seisovat: oikeanlainen valaistus saa huoneen “Instagram-kelpoiseksi”. Kun päätät valaistukseen liittyvistä asioista, suosittelemme konsultoimaan alan ammattilaisia.

Lue lisää siitä, miten yökerhoissa halutaan nyt osallistua ja somettaa!

5. Budjetti

Karaokehuoneen perustamiskulut jo olemassa oleviin tiloihin ovat noin 1200–2400 euroa (1300–2600$ tai 1000–2000£). Arviossa on mukana perusvarustus ja laitteet karaoken laulamiseen sekä tilan kevyt remontointi. Kuten aina, kustannuksiin vaikuttavat kunnianhimoisuus kyseisten tilojen suhteen. Se on jokaisen itse päätettävissä. Referenssinä mainittakoon, että joidenkin ravintoloitsijoiden budjetti on yli 50 000 yhden karaokehuoneen sisustamiseen ja suunnitteluun – summaan mahtuu aikamoinen liuta discovaloja sekä tuuli- ja savukoneita!

Singan mukaan tyypillinen karaokehuoneen hinnoittelu ravintola-asiakkaille on noin 37–120 euroa (40–130$ tai 30–100£). Kun mukaan lasketaan ruuat, juomat ja muut tulonlähteet, alkaa saada suuntaviivoja sille monenko tunnin edestä huonevarauksia kannattaa tavoitella viikottain tai kuukausittain.

disco balls

6. Päheys-kerroin: esimerkkejä inspiroivista karaokehuoneista

Mieti, mikä tekee baaristasi tai ravintolastasi ainutlaatuisen. Uniikkius saa karaokehuoneen entistä kiinnostavammaksi ja toimii samalla myyntivalttina. Määrittele myös, mikä tekee brändistäsi juuri sinunlaisen. Korosta tätä osa-aluetta design-ratkaisuissasi.

Singan karaokepalvelut ovat osa monien menestyneiden tapahtumapaikkojen karaoketarjontaa. Ohessa kavalkadi rokkaavia karaokehuoneita – valmistaudu inspiroitumaan ja saamaan uusia ideoita!

The Melody Club

The Melody Club Ruotsin Göteborgissa muuttaa karaoken yksityiseksi lavashowksi. Laulajat pääsevät vaihtamaan esityksensä taustalla olevia visuaalisia elementtejä,  ja lavalla oleva valaistus muuttuu jokaisen laulun myötä. Lisäksi tarjolla on soittimia ja esitykseen soveltuvia puvustuksia sopivan vireen löytymiseksi.    

The Melody Club
The Melody Club Göteborgissa
girl singing karaoke in the melody club
The Melody Club Göteborgissa
The Melody Club Göteborgissa


Lane7

Mikään ei hehku kuten Lane7:n neonvalot. Paikasta löytyy premium-ruokatarjontaa, keilailua, pöytätennistä, pool-pelejä ja mikä tärkeintä: häikäiseviä karaokehuoneita.  

Lane7 in Manchester
Lane7 Manchesterissä

Lane7 in Manchester
Lane7 Manchesterissä

Sing Sing

Göteborgin vietnamilaisessa bistro Sing Singissä on seitsemän herkullista karaokehuonetta. Tiloja löytyy eri väreissä, muodoissa ja kokoluokissa. Voit valita huoneen vaikkapa sen mukaan millä tuulella satut olemaan.

man singing in Göteborg
Sing Sing, Göteborg
two people singing karaoke happily
Sing Sing, Göteborg


O’Learys

Yli kymmenen O'Learys urheilubaaria ja -ravintolaa tarjoavat täyden Singa-viihdepalvelun energisen tunnelman siivittämän.  

a person singing karaoke
O’Learys Tolv, Tukholma
a person singing karaoke and playing ping pong
O’Learys, Linköping

Amber Taverns

Amber Taverns on yli 140 pubin ketju Iso-Britanniassa. The Northern Way -pubi Boltonissa on hyvä esimerkki siitä, miten käyttämättömät tilat voi muuttaa menestyksekkääksi karaokehuoneeksi.

Karaoke room in Bolton
The Northern Way, Bolton

Tällä videolla aluepäällikkö Stuart Beale kertoo miksi Amber Taverns valitsi juuri karaoken ravintoloidensa viihdetarjontaan.

Holiday Bar

Holiday Bar Helsingissä on onnistunut yhdistämään karaoken ja fine diningin. Paikan hauska yhteislaulukonsepti tuo ystävät ja työkaverit yhteen kahden parhaan äärelle: hyvä ruoka ja karaoke.

Holiday bar with karaoke in Helsinki
Holiday Bar, Helsinki
Holiday bar in Helsinki
Holiday Bar, Helsinki

Bloomsbury Lanes

Keilaus, yksityiset karaokebileet ja herkullista jenkkimättöä – loistava kombo! Bloomsburyn karaokehuoneet tarjoavat eloisan tunnelman juhlintaan ja keilailun etkoille tai jatkoille.

Karaoke room in London
Bloomsbury Bowling, Lontoo

Karaoke place in London
All Star Lanes, Lontoo
Karaoke bar in London
All Star Lanes,, Lontoo

Tämä summaa Singan top kuusi design-vinkkiä karaokehuoneisiin. Toivottavasti inspiroiduit näistä sisustusehdotuksista. Lisää mielenkiintoisia keissejä täällä: https://singa.com/business/fi/case-studies. Tsekkaa myös nämä juhlatilat, joissa voi pitää yksityisiä karaokebileitä.