Turun ja koko Suomen ikonisimpiin yökerhoihin lukeutuvassa, jo vuodesta 1996 toimineessa Fortessa juhlitaan taas. “Tuntuu kuin joka ilta olisi voitettu maailmanmestaruus! Selkeää bilepatoutumaa on ollut ja asiakkaamme ovet todella hyvällä tuulella.” Forten ravintolapäällikkö Olli Pettersson iloitsee. Erityisesti yökerhon legendaariset sunnuntait, eli SuFot ovat todellinen instituutio turkulaisessa yöelämässä. Sunnuntaisin sekä kaikkina muinakin viikonpäivinä Fortessa on nykyään myös mahdollista laulaa Singa-karaokea, ei pelkästään yhdessä, vaan kahdessa eri tilassa!

Karaokea kopissa ja lavalla

Fortessa avattiin 20 henkeä vetävä karaokekoppi jo kolmisen vuotta sitten ja se vakiinnutti nopeasti paikkansa asiakkaiden suosikkina. “Hiljaisina arki-iltoinakin karaokekopissa on riittänyt porukkaa” ravintolapäällikkö Pettersson kertoo. Toisella Forten kahdesta tanssilattiasta oli kuitenkin hiljaisempina iltoina turhan väljää ja koronasulkujen aikaan olikin hyvää aikaa miettiä kuinka ne saataisiin täytettyä. Vastaus oli tietysti karaoke. “Päätettiin räjäyttää DJ-koppi ja rakentaa tilalle esiintymislava parilla mikrofonilla. Useissa paikoissa karaokelaulajat laulavat monitorille ja selin yleisöön päin. Me haluttiin nostaa heidät lavalle esiintymään.” Pettersson hehkuttaa.

“Juhlimista halutaan jakaa somessa ja karaokessa onkin helppo pyytää kaveria kuvaamaan itsestään video” - Olli Pettersson, ravintolapäällikkö, Forte
@fortenightclub Tartu mikkiin beibi <3 #alldayallnight #fortenightclub #kingofthenight #foryou #happyhour #turku ♬ alkuperäinen ääni - Forte Nightclub

Forte tuottaa aktiivisesti materiaalia TikTokiin, koska myös sen nuori asiakaskunta on siellä

Nuoret asiakkaat haluavat tekemistä

Petterssonin mukaan yökerhoissa on ollut havaittavissa selkeästi varsinkin nuorten asiakkaiden tarve esiintymiseen ja esilläoloon. Tähän on vaikuttanut sosiaalinen media: “Juhlimista halutaan jakaa somessa ja karaokessa onkin helppo pyytää kaveria kuvaamaan itsestään video”. Kyseessä on osa maailmanlaajuista social entertainment -megatrendiä. Nuoret asiakkaat haluavat yökerhoiltaansa yhä enemmän aktiivista tekemistä pelkän alkoholin nauttimisen ja seuran etsimisen sijaan.

Karaokessa yhdistyy loistavasti bilettäminen ja aktiivinen osallistuminen

Fortessa harkittiin erilaisia ravintolaviihteen muotoja, mutta monissa niistä esteeksi kehkeytyi sopivien tilojen puuttuminen. Useaan viihdemuotoon oli myös haastavaa linkittää vapautunutta juhlimista yökerhoympäristössä. Karaokessa sen sijaan yhdistyy Petterssonin mukaan loistavasti bilettäminen ja aktiivinen osallistuminen. “Karaoken kautta myös seuran etsiminen helpottuu kun ei tarvitsee kiertää koko yökerhoa esittäytymässä jokaiselle erikseen”, hän naurahtaa. Koska Forten tärkein kohderyhmä, eli 20-30 vuotiaat nuoret aikuiset elävät sosiaalisessa mediassa, niin myös Forten markkinointi tapahtuu pääasiassa eri some-alustoilla. “Niin TikTok, Instagram kuin Facebookin ovat ahkerassa käytössä. Jos jotain todella isoa on tulossa, niin sitten tehdään lehti-ilmoitus.” Pettersson kertoo.

Forte Nightclubin sunnuntai eli SuFo on vakiintunut käsite Turun yöelämässä
Ajoittain meininki yltyy Forten karaokessa letkajenkaksi. Kuva: @jessemau

Tilat monikäyttöisemmiksi ja käyttöaste tehokkaammaksi

Forten yhteistyökumppani Hartwallin uuden energiajuoman mukaan “CultTuuriklubiksi” nimetty karaokelava taipuu myös moneen muuhun käyttöön. 100 asiakasta vetävään tilaan on F-Musiikin toimesta rakennettu laadukas äänentoistojärjestelmä, joka mahdollistaa karaoken lisäksi muun muassa erilaisen puheohjelman, stand upin sekä pienten musiikkikeikkojen järjestämisen. Nämä toimivat yksityistilaisuuksien ja muiden alkuillan erikoistapahtumien vetonauloina, samalla lisäten tilan käyttöastetta. Normaaleina iltoinakin Forte avataan nykyään tuntia entistä aiemmin, koska karaoken nälkäiset asiakkaat saapuvat yleensä laulamaan aikaisemmin kuin loppuillasta jatkoille saapuvat bilettäjät.

Karaoken nälkäiset asiakkaat saapuvat yleensä laulamaan aikaisemmin kuin loppuillasta jatkoille saapuvat bilettäjät

Forten CultTuuriklubin karaokelava avattiin vasta maaliskuun alussa, joten Pettersson ei vielä pysty avamaan karaoken vaikutuksia Forten liikentoiminnan kehitykseen. Usko tulevaan on kuitenkin luja, kun ihmiset haluavat koronasulkujen jälkeen yökerhoihin ja myös opiskelijat ovat alkaneet liikkua taas vilkkaasti. “Eletään yökerhojen kulta-aikaa”, Pettersson myhäilee.

@fortenightclub ATM video TURUSTA! Tuu bailaa meille Forteen VUODEN JOKASENA SAAKELIN PÄIVÄNÄ! 😍 #fyp #turku #nightclub #fypシ #party #alldayallnight #portionboys #kingofthenight ♬ alkuperäinen ääni - Forte Nightclub

Forten CultTuuriklubin karaokelava taipuu tarvittaessa myös keikkakäyttöön

Alkoiko karaoken järjestäminen yökerhoosi kiinnostaa? Haluaisitko tarjota asiakkaillesi osallistavan bileaktiviteetin, josta he jakavat mielellään fiiliksiä kavereilleen somessa? Haluatko asiakkattesi tulevan yökerhoosi aiemmin? Koska vastasit kaikkiin edeltäviin kyllä, niin ota yhteyttä Singan myyntiin sähköpostitse sales@singa.com tai puhelimitse arkisin (ma-pe) klo: 10-18 09 42452325, niin hoidamme yökerhonne karaokepuolen uudelle aikakaudelle!

Jos taas alkoi tehdä mieli karaokeyökerhoon bilettämään, niin suuntaan Forteen (Kristiinankatu 8, Turku). Siellä lauletaan joka ilta ja yö.