Oberoende vilken tid på året det är, behöver vi alla en staycation ibland. Under Covid-19 blev ordet staycation verkligen en grej och användningen av termen blev väldigt populär. Vi blev alla plötsligt tvungna att resa inom vår egen stad och utforska vårt eget land, som många i stort sätt inte gjort tidigare. För att upptäcka att det visst kan vara hur fantastiskt som helst att spendera sina lediga dagar på ett ställe inte så långt hemifrån. Så även om man nu mer och mer börjat resa utomlands igen, tror vi definitivt att staycations är här för att stanna!

Vi har därför listat 11 av våra favorit staycation ställen, som alla givetvis erbjuder sina gäster Singa karaoke. Häng med!

Staycation i/nära Stockholm

Generator Stockholm

Mitt i centrala Stockholm hittar du detta design hostel - perfekt beläget för en staycation! Generator erbjuder en cool inredning, bra mat och dryck och förstås trendig musik. Deras egna bar Hilma, ordnar karaokekvällar med jämna mellanrum, vilket förgyller stället med härlig stämning!

hotellrum på Generator Stockholm
Generator Stockholm

Backstage Hotel

Är du på jakt efter en staycation under årets varmare månader, då kan Backstage Hotel vara att rekommendera. Hotellet är beläget på Djurgården, nära till ABBA muséet och Gröna Lund. Under sommarmånaderna kan du njuta av en kort båtfärd innan du checkar in, genom att ta färjan från Nybroplan.

Hotellrum med mörk inredning från Backstage Hotel
Hotellrum på Backstage Hotel i Stockholm. Källa: backstagehotelsthlm.com

Welcome Hotel Barkarby

I närheten av Stockholm centrum hittar du Welcome Hotel Barkarby, ett modernt hotell som erbjuder en rad bekväma och moderna rum. Welcome Hotel Barkarby erbjuder olika faciliteter för gästernas bekvämlighet, inklusive ett gym för fitnessentusiaster och mötesrum för affärsresenärer. Är du någon som gillar utomhusaktiviteter är detta ställe utmärkt för dig då du även har möjlighet att vandra och cykla i närheten av hotellet. Hotellet har ett karaokerum för upp till 8 personer. Vare sig du skall ordna födelsedagsfest, en företagskonferance eller en kväll med dina vänner, är Welcome Hotel Barkarby ett utmärkt alternativ för dig.

Ett karaokerum med snacks och TV skärm
Karaokerummet på Welcome Hotel Barkarby

Såstaholm Hotell & Konferens

Beläget endast trettio minuter utanför Stockholm och ger dig en gammaldags men elegant känsla, nära till naturen. På Såstaholm finns allt du behöver! Till och med ett helt kostymförråd, vid namn Backstage, som du som gäst har tillgång till. Du kan alltså förgylla din kväll med roliga och glamorösa outfits, peruker och accessoarer då du tar en sväng in i deras karaokerum eller helt enkelt sippar på en god drink tillsammans med ditt sällskap.

Lobby på Såstaholm i Stockholm
Lobbyn på Såstaholm Hotell & Konferens. Källa: sastaholm.se

Björkö Örns Camping

På Björkö Örns Camping ordnas det karaoke kvällar några gånger per månad. Eftersom camping säsongen är under sommarmånaderna, lyder musiken givetvis högt på området under denna tid. Campingens temafester och minigolf lockar alltid till sig folk, så det finns alltid de som vill köra en sväng karaoke under kvällens gång. Både unga och gamla!

Ett hus av Björkö Örns camping
Björkö Örns Camping. Källa: caravanclub.se/camping/bjorko-orn

Staycation i Göteborg

Quality Hotel

Det finns några olika Quality Hotel beroende på var du befinner dig. Quality Hotel The Mill (i Malmö), The Weaver och Panorama använder sig av Singa karaoke och har blivit väldigt populära platser.

Är du sugen på en staycation i glitter och glamour? Kör då på Quality Hotel Panorama och deras karaokepaket. Du får släppa loss med glittriga tillbehör och snacks, nere i deras vinkällare. Häftigt!

De andra Quality hotellen har lite mera traditionella karaokerum, men hur coola som helst de också.

person sjunger karaoke i karaokerum
Karaokerummet på Quality Hotel Panorama i Göteborg

Clarion Hotel the Pier

Ett fantastiskt nytt hotell med ett unikt läge på Lidholmen.  Hotellet har flera barer, varav en på takterrassen, en wellnessavdelning, konferensmöjligheter och en fantastisk kinesisk restaurang som heter FEI! Varje kväll sjungs det karaoke på hotellet och du kan boka ditt eget karaokerum. Helt perfekt!

rum med karaoke, soffor, bord
Clarion Hotel The Piers karaokerum

Staycation i Västerås

Steam Hotel

Chansen finns att detta kommer vara det häftigaste hotellet du någonsin har besökt! Inredningen är i 20- och 30-tals stil med fantastiska dekorationer i minsta detalj. Byggnaden har 18 våningar och är 100 år gammalt, de har restaurang på taket, en skybar, spa, mötesrum och utsikt över Mälaren. De två karaokerummen i tillägg gör väl denna staycation till något helt extra!

Staycation i Kristianstad

Kong Christian

Här har vi ett perfekt ställe för dig som gillar att mixa en hotell vistelse med kultur! Kong Christian ligger bara ett par minuters promenad från Kristianstads teater och likaså stadens filmmuseum. Kör en kulturdag där du först besöker museet och på kvällen går på teater. Sedan fotsätter du kvällen på hotellet i deras egna spelrum där du kan köra en dart tävling med dina vänner samtidigt som ni låter sången ljuda genom karaoke.

Hotellrum på Kong Christian
Hotellrum på Kong Christian. Källa: kong-christians-hotell.worhot.com

Staycation i Mellbystrand

Strandhotellet

Är du ett större sällskap som bokat en staycation på Strandhotellet? Då har ni nu möjlighet att boka ett eget karaokerum! Detta är en helt ny aktivitet på hotellet som togs fram 2022. Sjung tills du inte har någon röst kvar, drick bubbel o bara gå loss på livet! Passar perfekt till födelsedagsfirande med dina vänner, familj eller som aktivitet tillsammans med företaget.

restaurang med stolar och bord samt bardisk
Restaurangen på Strandhotellet. Källa: strandhotellet.com

Staycation i Ronneby

Ronneby Brunn Hotell

Ända sedan 1705 har människor kommit till Ronneby Brunn för att koppla av, umgås och förbättra hälsan. Gör det du också, genom en avslappnad staycation! Om du sedan vill ha lite håll igång till kvällen skall du definitivt besöka deras Livingroom. Där kan du spela biljard, shuffleboard och darts, eller sjunga karaoke tillsammans med familj, kollegor eller vänner. Mat och drinkar finns förstås också!

Hotellrum med vit och svart inredning. Säng och skrivbord samt trappa på bild
Etagesvit ZEBRA på Ronneby Brunn Hotel. Källa: ronnebybrunn.se