Ska du planera en rolig karaokekväll med dina vänner eller familj? Kanske letar du efter ett sätt att sjunga karaoke hemma så att du kan öva inför framtida karaokekvällar med dina kollegor? Oavsett vilket tillfälle det handlar om, finns det flera sätt att njuta av karaoke i hemmets trygga vrå. Visste du att om du äger en PS5 kan du faktiskt använda den för att anordna riktiga karaokekvällar i ditt hem. Det kanske kommer som en överraskning, men det är ett alternativ som kan göra dina karaokekvällar ännu roligare!

Oavsett om du är besatt av karaoke eller bara vill testa dina sångkunskaper, är vi här för att guida dig genom hur du drar nytta av PS5-karaoke.

Nedan listar vi allt du behöver veta!

DIY karaokekväll

En PS5 är det ultimata spelsystemet som du kan använda för att ordna din alldeles egna hemgjorda karaokekväll. Det är den optimala lösningen för dem som inte har tillgång till karaokeprogram eller mjukvara för att arrangera sina egna karaoke event hemma.

Med DIY metoden, är detta allt du behöver:

  • En PS5
  • Högkvalitativa mikrofoner
  • Tillgång till Wi-Fi
  • En TV för att spela upp text och ljud
  • YouTube

För att komma igång behöver du bara skaffa en prisvärd USB-mikrofon. PlayStation 5 har fyra olika USB-portar, så du kan antingen sjunga solo eller duetter - valet är ditt!

Efter att du har kopplat in mikrofonen i din PS5, går du till inställningarna och ser till att du väljer mikrofonen som din ingångsenhet. För utgångsenheten kan du använda antingen dina högtalare eller själva TV:n.

Innan du bjuder in dina vänner och familj för att delta i det roliga, är det en bra idé att göra en snabb mikrofonkontroll för att säkerställa att allt låter bra. Om mikrofonerna inte fungerar som de ska eller om ljudet inte är tillfredsställande, kan du alltid koppla mikrofonen direkt till din TV och sedan följa samma steg i inställningarna.

När du har justerat ljudet enligt dina önskemål, kan du välja att antingen använda ett karaokespel för PS5 (mer om detta nedan) eller surfa på YouTube för att söka efter karaokeversioner av låtar. Vissa av versionerna kanske inte är av bästa kvalité, så var inte rädd för att prova dig fram!

Det är viktigt att tänka på följande: DIY karaoke är inte alltid den bästa metoden, särskilt inte när det gäller fester eller större sammankomster. Om du använder YouTube måste du vara medveten om att reklamfilmer kan dyka upp och även spelas under längre låtar. Om du har planer på att vara värd för regelbundna karaokefester bör du överväga att investera i en mer professionell karaokeutrustning för hemmet. Det kan göra hela upplevelsen mer smidig och underhållande för alla inblandade.

DIY-metoden är mer av en tillfällig lösning. Om du alltid sjunger karaoke när dina vänner kommer över kan du överväga att investera i högkvalitativ programvara som Singa. Singa ger användarna tillgång till ett omfattande låtbibliotek och ett användarvänligt gränssnitt, perfekt för konsekvent användning.

PS5 karaokespel

Det andra alternativet för PS5-karaoke är att köpa ett karaoke-spel. Det finns många karaokespel som du kan köpa till en PS5, som är fyllda med tävlingar, minispel och utmaningar som du kan använda för att hålla dig och dina gäster underhållna. Många spel har dock ett begränsat eller daterat bibliotek med karaoke-låtar.

Om du vill ha flexibiliteten att sjunga moderna låtar är PS5 karaoke-spel kanske inte det bästa alternativet. De kan ha begränsningar när det gäller låtval. Men de erbjuder fortfarande en viss bekvämlighet, så om du älskar att sjunga karaoke är det alltid bra att ha några spel till hands. Några av de mest populära karaoke-spelen för PS5 inkluderar:

  • The Voice: Utvecklades ursprungligen för PS4, innehåller över 30 av de största hitsen och erbjuder ett brett utbud av utmaningar. Tillgängligt på Amazon för 412 SEK.
  • Let's Sing 2023: Det här karaoke-spelet för PS5 innehåller över 20 internationella hits som du kan sjunga med till. Dessutom har det en användarvänlig app som låter dig använda din smartphone som mikrofon. Tillgängligt på Amazon för 826 SEK.
  • We Sing: Det perfekta PS5-karaokespelet för stora grupper och duetter. We Sing levereras med två trådlösa mikrofoner och sex olika spellägen, så att ni kan tävla, sjunga och ta er an kvällen. Tillgänglig på Amazon för 463 SEK.

För de flesta PS5-karaokespel behöver du en kompatibel PS5-mikrofon för att få en komplett karaokeupplevelse. Om du inte har en sådan mikrofon kan du använda din smartphone som ett alternativ eller försöka sjunga utan mikrofon, även om ljudkvaliteten i det fallet kan vara något begränsad.

Planera din nästa karaokekväll med Singa

Bara för att du äger en PS5 betyder det inte att du behöver göra PS5-karaoke. Om du inte redan har ett karaokespel för ditt spelsystem kommer det att bli mer utmanande att få den önskade karaokeupplevelsen med DIY-metoden.

I stället för att krångla kan du enkelt förbereda din karaokekväll med Singa. Singa kan enkelt anslutas till din smartTV och ge dig en karaokeupplevelse på en helt ny nivå. Vår plattform har ett omfattande låtbibliotek med tusentals låtar och ett användarvänligt gränssnitt. Varför inte prova Singa redan idag?