Om du vill öka dina månatliga intäkter i din lokal, kan det vara en bra idé att införa karaokerum. De flesta som använder sig av karaokerum, hyr ut dem med ett pris per person, per timme eller både och. Besökarantalet i rummen varierar mycket beroende på många olika faktorer, men även om du endast skulle tjäna in 1000 kr per dag på dem, är det ändå ytterligare 30 000 kr per månad.

När du väl har karaokerumsinstallationen på plats samt ett stadigt flöde av kunder, är det dags att bli strategisk med din marknadsföring och dina idéer.Till det hör bland annat också att öka dina mat- och dryckesintäkter.

Att inkludera försäljning av mat och dryck i kostnaden för karaokerummen är en toppen idé - och kan till och med förbättra kundupplevelsen om det görs på rätt sätt.

Nedan hittar du fem idéer för karaokerum som du kan använda för att öka försäljningen av mat och dryck i din egen lokal.

1. Öka minimitiden för bokning av rum

När era karaokerum är iordningställda och redo att användas kommer ni sannolikt att börja ta emot förhandsbokningar online eller via telefon. När du närmar dig förbokningsupplevelsen kan du överväga att öka den maximala rumsbokningstiden. Även om 30 minuter eller minst en timme kan vara lättare att sälja, är vår erfarenhet att cirka 1:45 - 2 timmar är den gyllene tiden för dryckesbeställningar och underhållning.

En timme är ofta inte tillräckligt för att få in många mat- eller dryckbeställningar. Dessutom är en timme verkligen inte tillräckligt med tid för att komma in i den ultimata karaokeviben. Den åsikten är vi inte ensamma om!

Om du endast har bokningar på en halv- eller en timme, kommer din personal sannolikt bara att få en eller två rundor med dryckbeställningar under den perioden. Om du ökar dina bokningars minimitid kan du se till att ditt team kan få in en handfull beställningar, vilket ökar mat- och dryckförsäljningen för varje bokat karaokerum.

2. Gratis salta snacks

Har du någonsin undrat varför barer serverar gratis popcorn, chips eller salta snacks? Anledningen är att salta snacks både får dig att beställa fler drinkar och dricka snabbare. Varje gång du äter popcorn kommer du att dricka din öl snabbare och oundvikligen beställa mer.

Människor som äter popcorn i ett karaokerum på StarKaraoke.
Star Karaoke erbjuder gratis popcorn på deras plats, och på torsdagar erbjuder de till och med gratis pizza.

Detta är en beprövad metod som används av många barer för att uppmuntra till dryckbeställningar. Det kan också vara en bra strategi för att hålla dina karaokeälskande kunder törstiga under hela sessionen.

Du kan därför använda denna metod genom att inkludera salta snacks i karaokerumsbokningen som ett paketpris. Du kan marknadsföra det som gratis popcorn, jordnötter eller chips i varje rum. Kunderna kommer att tro att de får mer för pengarna - men i själva verket övertygar du dem om att dricka mer. Det blir en win-win för alla!

3. Erbjud digitala menyer och beställning via telefon

Faktumet är att vi lever i en digital värld, där människor enkelt vill kunna bekanta sig med din meny från sin smartphone. De vill kunna beställa drinkar, snacks och mat till sitt bord i realtid, utan att behöva stå i en lång kö vid baren eller vänta på att servitören ska komma tillbaka.

Du kan använda denna digitala trend till din fördel genom att göra det enkelt för kunderna att beställa mat och dryck i sina privata karaokerum. Detta gör beställningen av mat och dryck till en enkel och sömlös process för dina kunder och kommer att uppmuntra dem att fortsätta att beställa mer under hela kvällen.

En meny med en QR-kod på.
QR-kodmeny på Boom Battle Oxford

4. Skapa paket som kan förbeställas

Att kombinera mat och dryck med rumsbokning är ett utmärkt sätt att erbjuda era kunder specialerbjudanden. Denna upplevelse kommer att uppmuntra dina kunder att beställa mat och dryck i förväg. Detta gör det också möjligt för personalen att planera sina kvällar och förbereda mat och dryck i förväg - vilket gör servicen mer effektiv och håller dina karaokesångare nöjda under hela upplevelsen.

Grupp människor med ett mat- och dryckespaket i ett karaokerum.

När du skapar olika paket bör du tänka på vad som är mest meningsfullt för din publik och vad som säljer bäst på din anläggning. Du kan skapa matpaket och dryckerbjudanden baserade på olika stämningar och maträtter. Oavsett om det är aperitif, middag för alla eller lättare snacks, är det ett bra tillägg som kommer att öka dina karaokerumsintäkter innan kunderna ens dragit igång sitt sjungande.

5. Uppmuntra till en längre vistelse

Vem har sagt att det roliga måste ta slut när tiden för bokningen är slut? När karaokesessionen är slut, kan du ge dina kunder en specialrabatt på mat, dryck och allt de beställer från baren resten av den kvällen. Att erbjuda andra sociala aktiviteter som dart, shuffleboard och biljard, kan också vara ett bra tillägg.

Detta kommer att uppmuntra dina kunder att fortsätta festen i din bar även när deras karaokesession är slut. De flesta människor älskar att göra bra köp och vill inte missa möjligheten att spara några slantar efteråt.

 En man som spelar shuffleboard.
O'Learys erbjuder en mängd olika underhållningsalternativ utöver sina karaokerum.

Ta din kundupplevelse till nästa nivå med Singa!

När du börjar integrera försäljning av mat och dryck i din karaokerumsupplevelse, kommer du att se en stadig tillväxt i intäkterna över tid. För att säkerställa att du ger bästa möjliga karaokeupplevelse bör du ha en programvara som Singa i alla dina karaokerum.

En vy av gränssnittet i Singa Karaoke Box-läge.

Singas karaokesystem är utformat med dina kunder i åtanke, då vi gör det enkelt att skapa roliga och användarvänliga upplevelser. När du har installerat Singa kommer dina kunder att ha tillgång till ett ständigt växande bibliotek med låtar, samt en karaokeupplevelse på en helt ny nivå som de inte kommer att hitta någon annanstans.

Kontakta oss idag för att få veta hur Singa kan hjälpa dig att ta dina idéer om karaokerum till nästa nivå.