Karaoke är verkligen en rolig aktivitet för kunder och dessutom attraktivt för företag, men visste du att det också kan vara ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra ditt företag? Med Singa Pros annonserings verktyg kan du enkelt visa reklamannonser på dina skärmar mellan karaoke sessioner och låtar. Detta ökar medvetenheten och intresset för dina produkter, evenemang och samarbetspartners.

För att fördjupa oss i konceptet digital signage eller digital skyltning och de möjligheter som Singa Pro erbjuder, kommer vi att utforska följande aspekter:

Vad är digital annonsering?

Digital annonsering är helt enkelt kommunikation och reklam via lokala skärmar. Det har blivit alltmer populärt inom olika branscher som ett mångsidigt och mycket effektivt marknadsföringsverktyg. Framgången ligger i användningen av POS-marknadsföring (Point of Sale), vilket möjliggör att reklamannonser visas precis när kunderna tar sina köpbeslut, vilket är avgörande.

Varför är karaoke och digital annonsering en perfekt kombination?

Karaoke, som är känt för sin livliga och engagerande karaktär, passar perfekt ihop med en digital signage-lösning. Nedan får du läsa varför:

Sömlös samverkan

Karaoke och digital annonsering skapar en perfekt samverkan när det handlar om att underhålla dina gäster och marknadsföra ditt företag. Karaoke är en livlig och interaktiv aktivitet som förenar människor och skapar en levande och engagerande atmosfär. Genom att integrera digital annonsering i karaokeupplevelsen kan du enkelt visa reklamannonser, kampanjer och information om kommande evenemang på skärmar mellan karaoke sessioner och låtar.

Denna sömnlösa integration säkerställer maximal exponering för ditt budskap, eftersom de skärmar som används för underhållning också fungerar som plattform för att visa ditt innehåll.

Riktad annonsering

Genom att dra nytta av dina kunders data och preferenser kan du leverera skräddarsydda annonser som passar din målgrupp, vilket ökar effektiviteten i dina marknadsföringsinsatser.

Om din lokal till exempel har karaokerum kan du använda skärmarna för att visa personliga födelsedagshälsningar till dina kunder eller skapa skräddarsydda meddelanden för svensexor och möhippor. Genom att använda boknings information och kunddata kan du skapa engagerande och personliga upplevelser som lämnar ett varaktigt intryck på dina kunder.

En scen med karaoke och digital annonsering
Open Mic Karaoke på O'Learys Linköping 

Hur du kan dra nytta av digital annonsering

Som företagare är det viktigt att tänka på hur man kan öka försäljningen och marknadsföra sina produkter eller evenemang. Användning av skärmen som reklammedium ger dig möjligheten att:

Effektivt marknadsföra erbjudanden och evenemang

En digital annons lösning gör det möjligt att leverera riktade, aktuella och uppdaterade annonser. Oavsett om det gäller att marknadsföra tidsbegränsade erbjudanden, säsongsspecifika maträtter eller kommande evenemang, erbjuder digital annonsering en dynamisk plattform för att kommunicera sådan information.

Genom att visa intressant innehåll och aktuella meddelanden kan restauranger väcka nyfikenhet och spänning, vilket leder till att kunderna agerar.

skärm med reklam om quizkväll
Bollbrolyckan marknadsför deras quizkvällar till sina karaokesångare

Stärka trovärdigheten

Att visa kundrecensioner på skärmen i restauranger, barer eller andra lokaler ökar den sociala trovärdigheten och påverkar kundernas beslutsfattande när det gäller val av mat och dryck. Positiv feedback om menyalternativ, drycker och den övergripande matupplevelsen ger värdefulla insikter till potentiella kunder.

Den visuella presentationen av riktiga kundomdömen skapar förtroende och tillit, vilket gör det enklare för gästerna att välja bland dina olika menyalternativ.

Optimera resurser och effektivisera ändringar

Att hålla annonser uppdaterade kan vara utmanande utan digitala annonser: när materialet är tryckt kräver varje förändring nytt material. Genom användning av digital annonsering kan du enkelt ändra dina annonser utan behovet av ny tryckning. Det möjliggör marknadsföring av specifika produkter efter arbetstid eller erbjudande av särskilda drinkar under vissa veckodagar.

Digital annonsering optimerar processen för att uppdatera annonser, vilket sparar tid och minskar utskriftskostnader, samtidigt som det säkerställer snabb kommunikation för att kunderna får korrekt och aktuell information.

Skapa samarbeten

Digital annonsering fungerar inte bara som ett sätt att marknadsföra egna kampanjer, utan också som en möjlighet att sälja reklamutrymme till tredje part. Genom digital annonsering kan du etablera partnerskap och samarbeten med andra företag och varumärken.

Genom att visa partners annonser på din skärm kan du skapa ett ömsesidigt fördelaktigt ekosystem som utökar din räckvidd och genererar intäkter. Genom strategisk korsmarknadsföring kan du dra nytta av karaokens popularitet och skapa unika annonsmöjligheter som gynnar både ditt företag och dina partners.

Hur du använder dig av digital annonsering i Singa Pro

Karaoke och digital annonsering utgör en kraftfull kombination som öppnar upp många möjligheter för marknadsföring inom restaurangbranschen. Med Singa Business Pro (för Open Mic Karaoke eller självbetjäningskaraoke i en öppen miljö) eller Singa Business Box (för privata karaokerum) kan du enkelt integrera annonser på skärmen som en del av karaokeupplevelsen. Detta gör det möjligt att engagera din publik, öka intresset och skapa nya intäktskällor.

För att komma igång loggar du in på Singa Business Admin-sidan med dina Singa Pro-inloggningsuppgifter. Därefter kan du enkelt lägga till bilder genom att gå till Venues > Annonsering > Lägg till bild >  och ladda upp din annonsbild från din enhet.

annonsverktyg på Singa Pro
Hantera annonser på admin.singa.com

Singas annonshantering möjliggör även schemaläggning av dina reklamannonser för olika tidsperioder och dagar, vilket ger dig maximal kontroll över ditt marknadsföringsinnehåll.

För mera detaljer, läs vår Annonserings guide här.

Varför begränsa karaoke till enbart nöje när det även kan fungera som ett kraftfullt marknadsföringsverktyg? Och varför begränsa digital annonsering till enbart reklam när det kan integreras smidigt med karaoke, locka lojala kunder och öka besökarflödet med en av de mest populära underhållningsformerna? Kontakta vårt team för att få veta mer!