Karaoke har på senare tid blivit en kulturell sensation i Skåne. I storstäder som Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg blomstrar denna sjungande trend, med krogar och barer som bjuder in sångglada gäster till mikrofonen. Intressant nog har även köpenhamnbor börjat korsa bron, lockade av Skånes karaoke-scen – en upplevelse de ännu saknar i sin egen pulserande huvudstad. Skåne har verkligen blivit en magnet för alla karaokeentusiaster.

1. Bollbrolyckan

Man sjunger karaoke på Bollbrolyckan utanför under en musikquiz.

Bollbrolyckan i Helsingborg är känt för sin fantastiska karaokeatmosfär och har snabbt blivit en av stadens populäraste nattlivsdestinationer. Det är idealiskt för dem som älskar att sjunga, med tidig start klockan 21.00, vilket ger gästerna en chans att njuta av scenen innan den större publik strömmar in efter midnatt. Utöver sången kan gästerna förvänta sig en meny med läckra maträtter och ett brett urval av drycker. Men det som verkligen sätter stället på kartan är den vänliga och engagerade personalen som går utöver det vanliga för att se till att varje gäst får en minnesvärd upplevelse. Under ledning av Sabina, som ofta hyllas för att ha skapat en varm och inbjudande atmosfär, erbjuder Bollbrolyckan mer än bara karaoke.

2. Sing Sing Karaoke Lund

En mark med människor som sjunger karaoke i ett privat karaokerum i SingSing lund

Efter succén i Majorna, Göteborg, har Sing Sing Karaoke nu även tagit sig till Lund och blivit en av stadens mest populära karaokeställen.. Beläget i det pulserande hjärtat av Lund, kännetecknas denna karaokebar av sin avslappnade atmosfär kombinerat med ett imponerande utbud av låtar. Här kan besökare boka privata bås eller sjunga ut fullständigt inför en publik. Med en blandad folkmassa bestående av lokalbefolkning, studenter och en och annan besökare från Danmark (givet bristen på karaokebarer med boxar i Köpenhamn), är detta den perfekta platsen för en minnesvärd kväll med vänner.

3. Moyagi

Inspirerad av en resa till Kina och Stockholmssuccén, kommer Moyagi att introducera Malmö till sin unika karaokemiljö hösten 2023. Belägen på Södertull, kommer Moyagi att erbjuda tio privata karaokerum, där gäster kan dyka in i en atmosfär som blandar futuristiskt Tokyo med en gammal Yakuza-klubbkänsla. Utöver sången kan gästerna avnjuta sydostasiatiska delikatesser och levande underhållning i baren. Moyagi är inte bara en karaokebar – det är en resa till en annan värld. Med sina neonljus och genomtänkta inredning, är det en upplevelse Malmö inte sett tidigare.

4. Camping Malmö

Söker du den ultimata kvällsunderhållningen? Camping Malmö kombinerar det bästa av två världar med sina karaokerum och en utmanande minigolfbana. Mellan dina sångframträdanden och puttutmaningar, njut av atmosfären i baren där goda drycker och skratt flödar fritt. På Camping Malmö finner du både melodin och spelet, i en kombination som är svår att motstå. Denna nykomling i Malmös krog- och nöjesscen är verkligen ett välkomnat tillskott.

5. Fabriken

I hjärtat av Landskrona väntar Fabriken, din ultimata destination för karaoke och underhållning i Skåne. Med två privatbokade karaokerum, ett imponerande låtutbud på över 100.000 låtar och andra aktiviteter som laserdome och shuffleboard, finns det något för alla. Besökare hyllar ställets fantastiska atmosfär, utmärkta mat och dryck, samt den engagerade personalens service. Oavsett om du är sugen på att sjunga, spela eller bara njuta av god mat och stämning, är Fabriken platsen att besöka.

6. Charles Dickens

Charles Dickens i Helsingborg är en pub med stark brittisk prägel som transporterar dig rakt in i en traditionell engelsk pubatmosfär. Den är känd för sitt rika utbud av öl, både lokala och importerade, samt en matmeny fylld med brittiska pubfavoriter. Men det som verkligen får stället att sticka ut är dess underhållning. Varje vecka erbjuder de karaokekvällar, vilket kompletteras av regelbundna livemusikframträdanden. Med sitt centralt belägna läge är Charles Dickens den perfekta samlingspunkten för de som söker en kombination av god dryck, mat och underhållning i hjärtat av staden.

Vill du prova karaoke i Skåne? Besök något av dessa ställen idag! Och om du är en krogägare som är intresserad av att erbjuda karaoke, ta inspiration från dessa framstående platser i Skåne.