Uuden kotimaisen viiksihevin armoitettu sanansaattaja Tyrantti mainitsee inspiraation lähteekseen mm. hevimetallin, nahkan ja oluen. Tähän listaan voi lisätä nyt myös karaoken. Bändin nimeä kantavan väkevän debyytin biisejä löytyy nimittäin myös singattavassa muodossa.

Tyrantin musassa on läsnä vahva vaaran tuntu, samoin karaokessa. Yhtyeen laulaja-basisti Nahka-Sami valottaa bändin suhdetta karaokeen tarkemmin.

- Keikkareissuilla karaokeen mennään aina, kun on mahdollista. Se on hyvä paikka irrotella ja treenata lavamuuveja kuntoon. Ennen kaikkea paikka, jossa voidaan päästää ne viimeisetkin höyryt ulos kehosta ja yleensä laulaa jotain muuta kuin hevimetallia.

Tyrantin laulaja-basisti Nahka-Sami Kuva: Ville Ruusunen
"Tuntuu aivan hemmetin makealta kuulla, kun ihmiset versioi omia tekeleitä."

Omat biisit on artisteille ja lauluntekijöille tärkeitä ja niihin kokee vahvaa omistajuutta. Karaokessa laulut kuitenkin tietyllä tavalla annetaan muiden huomaan. Nahka-Samin mielestä tämä ei ole ollenkaan huono asia.

- Todella syvällä filosofisella tasolla sanottuna se tuntuu aivan hemmetin makealta kuulla, kun ihmiset versioi omia tekeleitä. Siitä voi parhaimmillaan saada jopa inspiraatiota uusia biisejä varten, kun kuulee suoraan, mistä jutuista meidän lauluissa jengi diggaa. Toistaiseksi palautteesta voisi päätellä, että yleisö haluaa kuulla lisää kirkumista. Olkoon menneeksi.

Karaoke toimii laulaja-basistille treeninä, irrotteluna ja myös inspiraation lähteenä. Lähtökohtaisesti Sami ei kuitenkaan singaa omia biisejään, mutta...

- Yksi Tyrantin uran unohtumattomimpia hetkiä oli se, kun Jyväskylän Katseen keikan jälkeen jäätiin viettämään aikaa saman kompleksin karaokepuolelle ja rumpalimme Paha-Tapio päätti yllättää mut ja kitaristi Henkan laittamalla meille salaa biisin karaokejonoon. Rumpalismies itse pujahti odotellessaan kotiin nukkumaan ja me päästiin Henkan kanssa esittämään meidän oma Tulipyörä-biisi lähes keikkatilannetta vastaavissa olosuhteissa, mylvivän yleisön edessä. Taisin laulaa kappaleen Henkan reppuselässä istuen.

- Omien biisien vetäminen karaokessa on kuitenkin harvinaista hommaa. Oma go-to karaokebiisi on Tommi Läntisen Via Dolorosa. Sanoja ei ole tarvinnut katsoa vuosiin ja lantion keikuttaminen ja muut maneerit lähtevät jo luonnostaan. Se on kappale, joka samanaikaisesti saa ihmiset herkistymään Tommin syvällisten sanoitusten äärelle ja silti mylvimään kuorossa kertosäkeessä. Täydellinen karaoke-leka siis.

"Ei muuta kuin tiukemmat farkut jalkaan, tukeva puristus palleista ja KOOOOOOOOBBBBBBRRRRRAAAAAAA!"

Hevimetallinjanoinen karaokekansa singaa Tyrantin biisejä ympäri Suomen sadoissa Singaa käyttävissä karaokepaikoissa ja Singan sovelluksessa. Nahka-Sami kehottaa lähestymään bändin tuotannon laulamista ilman turhia paineita.  

- Rohkeasti vaan! Vaikka meidän laulut meneekin välillä laittoman korkealta, niin me ollaan kuultu videotallenteelta oikein mallikelpoisia suorituksia matalammalta vedettynä. Tietysti Tyrantin musiikki on erinomainen tilaisuus päästä harjoittelemaan falsetissa singaamista, joten ei muuta kuin tiukemmat farkut jalkaan, tukeva puristus palleista ja KOOOOOOOOBBBBBBRRRRRAAAAAAA!

Tyrantin biisit Tulipyörä, Kobra ja Rikotaan äänivalli löytyvät Singasta ja karaokepaikoista ympäri Suomen.