Singan lokakuun karaokepaikka on Tampereella Tammerkosken kupeessa sijaitseva Ravintola Kaijakka. Kuten kaikissa muissakin Suomen ravintoloissa, on Kaijakassa jouduttu lyhentämään aukioloaikoja, mutta karaokesta ja eteenpäin katsovasta meiningistä ei olla luovuttu.

Karaokessa ison maailman meininkiä kaiken ikäisille

Kaijakassa Singa-karaoke on raikanut jo yli puolitoista vuotta ja sen toimivuuteen ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Kaijakassa karaoke on se pääjuttu, jonka takia yleisö tulee paikalle ja laulamaan pääseekin aina kun ravintola on auki.

"Äänentoistoon, valoihin, savukoneeseen ja yleiseen viihtyvyyteen on panostettu isolla kädellä ja karaokelaulajille halutaan tarjota ison maailman meininkiä. Niin että tuntuu, että ollaan ikään kuin oikealla keikalla." Kaijakan ravintolapäällikkö Sauli Rusanen kertoo. "Ollaan itsekin soitto- ja laulumiehiä, niin on intoa tehdä hommat niin sanotusti isollaan."

"Halutaan tarjota karaokelaulajille ison maailman meininkiä." - Sauli Rusanen, ravintolapäällikkö, Kaijakka
Ennen koronavirusta Kaijakan karaoketanssilattia oli aina tupaten täynnä bilettäjiä. Nyt turvaväleihin panostetaan huolellisesti.

Kaijakassa käy laulamassa kaiken ikäistä porukkaa 18-vuotiaista karaoketulokkaista 80-vuotiaisiin veteraaneihin. Pääkohderyhmä on kuitenkin selkeästi nuorissa aikuisissa eli noin 20-35-vuotiassa asiakkaissa, jotka ovat ottaneet karaoken ja Singan omakseen. Myöskään vanhempia, perinteikkään karaoken ystäviä ei olla unohdettu, vaan Singan älypuhelinsovelluksella toimivien mobiililaulutoiveiden lisäksi laulut voi ilmoittaa karaokevetäjälle myös perinteikkäästi paperilapulla. Singan jatkuvasti päivittyvä lauluvalikoima kerää Kaijakassa kiitosta niin nuorilta kuin vanhoilta laulajilta. "Ne on parhaita hetkiä, kun koko sali laulaa mukana. Ja ei ole väliä onko se uusi biisi Dua Lipalta vai vanha kunnon Mombasa. On sellasta hyvää yhteishenkeä." ravintolapäällikkö Rusanen myhäilee.

"Singalla asioille tehdään jotain, eikä silleen, että laitat asiakaspalautetta jostain ja saat "ehkä" vastaukset ehkä joskus." - Sauli Rusanen, ravintolapäällikkö, Ravintola Kaijakka

Intohimo karaoken kehittämiseen yhdistää - pitää olla showmeininkiä!

Erityistä kiitosta Rusanen antaa Singan loistavasta asiakaspalvelusta: "Jos jossain biiseisssä sanat huitelee eri tahtiin, niin niitä fiksaillaan ja asioille tehdään jotain, eikä silleen, että laitat asiakaspalautetta jostain ja saat "ehkä" vastaukset ehkä joskus."

Kiitosta saa myös Singan nuorekas ja innokas meininki ja yhteinen intohimo karaoken kehittämiseen: "Ei jumituta siihen millaista karaoken pitäisi olla, vaan on showmeininkiä! Voidaan vetää kaikkia uusia biisejä ja voi olla bileet, joissa laulaja pääsee isommin estradille. Hienoa, että ollaan kiinnostuneita karaoken kehittämisestä!"

"Ei jumituta siihen millaista karaoken pitäisi olla, vaan on showmeininkiä ja voidaan vetää kaikkia uusia biisejä." - Sauli Rusanen, ravintolapäällikkö, Kaijakka
Kaijakan sisustus on paikoittain hyvin persoonallinen.

Nyt jos koskaan on hyvä aika afterwork-karaokelle

Aukiolorajoitusten takia ajat ovat ravintoloille haastavat, mutta Kaijakassa on mukauduttu tilanteeseen ja alettu järjestää perjantaisin after work karaokea klo 16-19. Juomatarjouksien ja maailman luokan karaokekokemuksen ansiosta porukkaa saapuukin viikonlopun viettoon perjantaisin kiitettävästi. "Meillä on ollut aikaisemminkin mielessä afterwork-karaoke, jossa pääsee viikon päätteeksi käymään viinillä ja voi luikauttaa laulun. Nyt jos koskaan on ollut hyvä hetki aloittaa sellainen." Rusanen muotoilee optimistisena.

Ota Ravintalo Kaijakka seurantaan Facebookissa ja Instagramissa ja pistäydy afterwork-karaokessa osoitteessa Laukontori 12 33200 Tampere.