Tänä koronavuonna olemme kaikki saaneet viettää tuntikausia erilaisissa videopuheluissa katsoen työkavereidemme, opettajiemme, ystäviemme ja perheenjäsentemme naamoja. Todennäköisesti tutuksi on tullut myös eri videopuhelupalvelut kuten Zoom, Teams tai Hangouts, muutamia mainitakseni.

Karaokerakastajina olemme Singalla tietysti myös laulaneet paljon karaokea videopuheluissa tänä vuonna. Uutteran testaamisen jäkeen olemme varmoja ainakin yhdestä asiata: Singa on paras sovellus karaoke-osuuteen (okei, tiedämme tämän tietysti myös siksi, että olemme luoneet ko. sovelluksen 😉).

Oikean videopuhelupalvelun löytäminen virtuaalisiin karaokebileisiin onkin sitten hieman kinkkisempi tehtävä. Useimmat palvelut kun ovat tarkoitettu puhumiseen, eivätkä laulamiseen, mikä voi luoda haasteita äänen kuulumisen suhteen. Myös videon synkkaaminen kaikkien osallistujien kesken ei ole aivan yksinkertaista. Tähän mennessä paras suosistuksemme virtuaalikaraokebileiden järjestämiseen on joka tapauksessa Zoom & Singa. Näin ne toimivat yhdessä!

Seuraa näitä yhdeksää kohtaa, joilla saat luotua parhaat virtuaalikaraokebileet Zoom-videopuheluiden ja Singa-karaoken avulla

a person singing singa's karaoke

1) Hankkikaa Singa-karaoke kaikille, jotka haluavat laulaa virtuaalisissa karaokebileissä

Ilman karaokebiisejä ei ole bileitä! Singa tarjoaa kaikille osallistujille yli 80 000 korkeatasoista laulua laulettavaksi sadoilta teemoitetuilta laululistoilta, jotta sinun olisi mahdollisimman helppoa löytää oikea biisi. Tsekkaa vaikka 80s Karaoke, Hip Hop Karaoke ja Hevikaraoke -listat, muutamia mainitakseni. Voit myös luoda omia laululistoja ja jakaa niitä juhlaväen kesken ennen karaokebileitä tai niiden jälkeen.

2) Hankkikaa Zoom-videopuhelusovellukset

Zoom on yksi maailman eniten käytetyistä videopuhelupalveluista, joten kaikki osallistujat ovat todennäköisesti kuulleet siitä. Järjestelmä on hyvin yksinkertainen ja selkeä.

3) Kutsu karaokejuhlakansa Zoom-videopuheluun

Avaa Zoom, valitse "New Meeting" ja kutsu laulajat karaokepuheluusi. Voit myös ajoittaa tapahtuman tulevaisuuteen ja lähettää kaikille kalenterikutsun. Puhelussa ollessanne varmistakaa, että kaikilla on ääni ja video päällä.

mute and stop video buttons

4) Avaa Singa.com nettiselaimellasi

Valitse karaokebravuurisi ja valmistaudu laulamaan! Voit muuttaa sävellajia äänellesi sopivaksi tai lisätä apulaulun jos tarvitset tukea laulun aikana.

5) Valitse "Share Screen" Zoomissa

share screen button

6) Valitse nettiselaimesi, niin että Singa.com on auki

Muista valita "Share computer sound" vasemmasta alakulmasta, jotta ääni tulee suoraan Singasta Zoom-videopuheluun.

online karaoke

7) Kokeile laulamista kuulokkeet päässä ja säädä äänenvoimakkuus sopivaksi

Nyt olet valmis aloittamaan laulamisen! Voit kokeilla tykkäätkö mieluummin laulaa kuulokkeilla vai ilman. Yleensä karaoketausta tulee muille kuulijoille hieman kovempaa kuin laulamisesi, joten suosittelemme laskemaan laitteesi äänenvoimakkuuden niin alas kuin mahdollista.

singa's website with volume photo

Zoom-videopuhelupalvelussa on myös asetuksia, joilla voit estää taustamelun vaimennuksen, jotta Zoom ei vahingossa vaimenna karaoketaustaasi.

8) Laulakaa soolona yksi laulaja kerrallaan

Valitettavasti videopuheluissa on pieni viive ennen kuin muut osallistujat kuulevat sulosointusi. Tästä syystä duetot videopuhelun välityksellä ovat hieman hankalia. Eivät mahdottomia, mutta voivat aiheuttaa hieman sekavan kokemuksen. Se ei tietenkään tarkoita etteikö se olisi hauskaa! Me Singalla lauloimme kerran Bohemian Rhapsodyn yhdessä 30 hengen tiimin kanssa ja se oli todellakin ikimuistoinen Zoom-puhelu!

Parhaan karaokekokemuksen saavuttaaksenne laulakaa siis vuorotellen soolona. Jokainen laulaja jakaa vuorollaan Zoomissa oman Singa-näytön ja antaa palaa! Ja tottakai muut voivat yhtyä lauluun, mutta mikrofonit kannattaa laittaa siinä vaiheessa kiinni, jotta varsinainen laulaja ei häiriinny.

9) Siinäpä kaikki. Hyviä virtuaalikaraokebileitä!

online karaoke with Singa

Kerro toki meille jos sulla on omia kikkoja tai vinkkejä, joilla oot saanut virtuaaliset karaokebileesi toimimaan. Voit lähettää palautetta juha.heikkinen@singa.com Kiitos ja ei muuta kun laulamaan!