Karaoke on kehittynyt maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja viihdemuodoksi. Se on osa laajempaa viihdetoimintaa, jonka keskiössä on hauskanpito perheen, ystävien tai työkavereiden kanssa vuorovaikutteisella ja kilpailullisella tavalla. Mutta miksi karaokesta on tullut yhä suositumpi niin asiakkaiden kuin yritystenkin keskuudessa?

Tässä on 7 syytä, miksi karaoke voi olla tuottava lisä yrityksellesi.

1. Asiakkaiden ajan- ja rahankäyttö baarissasi lisääntyy

Karaoke on jännittävä ja osallistava viihdemuoto, joka kannustaa asiakkaita jäämään pidemmäksi aikaa ravintolaasi ja nauttimaan hilpeästä ilmapiiristä. Karaoke voi viihdyttää asiakkaitasi tunteja lisäten samalla ruoan ja juomien myyntiä ja sitä kautta kasvattaen tuottoja.

Suomalaisen yliopiston kanssa yhteistyössä tehdystä tutkimuksesta selviää, että karaoke lisää todistetusti ruokiin ja juomiin käytettyä rahaa 35 %:lla. Voit ladata tutkimuksen täältä.

Asiakasmäärä +31 %Keskimääräinen kulutus +35 %Keskimääräinen kulutus satunnaisina karaokeiltoina +42 %.
Asiakasmäärä +31 %Keskimääräinen kulutus +35 %Keskimääräinen kulutus satunnaisina karaokeiltoina +42 %.

2. Luo pysyviä asiakassuhteita

Kun asiakkaat ovat kokeneet yhdessä ystävien kanssa lempilaulujensa esittämisestä syntyneen riemun nautinnollisessa ympäristössä, he valitsevat todennäköisesti ravintolasi myös tulevaisuudessa tapahtumien ja juhlien järjestyspaikaksi. Tämä lojaali asiakaskunta vaikuttaa vakaaseen tuottojen kasvuun ja tekee ravintolastasi paikallisten suosiman kantapaikan.

Karaokehuone Sing Sing -ravintolassa, Göteborgissa.
Karaokehuone Sing Sing -ravintolassa, Göteborgissa.

Yksi tosielämän esimerkki on ravintola Sing Sing, joka on trendikäs karaokehuonekohde Göteborgissa. Se on japanilaistyylinen karaokeravintola, jossa on niin karaokehuoneita kuin perinteinen karaokebaarikin. Sing Sing on onnistunut luomaan ravintolavierailusta todellisen kokemuksen, mikä on tehnyt paikasta turistien ja paikallisten suosiman kantapaikan.

Loistava tapa lisätä ravintolasi houkuttelevuutta on järjestää toisinaan teemabileitä. Vuodenkierto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia, joista ystävänpäivä on erinomainen esimerkki. Rakkauden ja ystävyyden juhlapäivänä pariskunnat ja kaveriporukat etsivät täydellistä juhlapaikkaa yhdessäoloon ja hauskanpitoon. Nämä erikoistapahtumat synnyttävät loistavan tilaisuuden ihmisille viettää aikaa yhdessä ja juhlia, ja yhdistettynä karaokeen, yhteen rakastetuimmista viihdemuodoista, ei ilta voi epäonnistua!

3. Houkuttele monipuolista väkeä

Karaoke vetoaa hyvin monipuoliseen ihmisjoukkoon ikään tai kulttuuritaustaan katsomatta. Kun lisäät karaoken ohjelmatarjontaasi, et ainoastaan laajenna asiakaskuntaasi vaan tavoitat laajemman skaalan makuja ja preferenssejä. Singalla on laaja tarjonta, johon sisältyy musiikkia yli 30 kielellä, mikä takaa, että asiakkaat löytävät varmasti mieluista laulettavaa.

Karaoken maailmanmestaruuskisat yhdistivät ihmisiä yli 30 maasta.
Karaoken maailmanmestaruuskisat yhdistivät ihmisiä yli 30 maasta.

Karaoke voi myös johdattaa asiakkaita ravintolaasi tyypillisesti rauhallisina ajankohtina, kuten alkuillasta tai viikon alkupuolella. Tarjositpa sitten itsepalvelukaraokea tai varattavia karaokehuoneita, karaoken avulla saat kaiken ilon irti hiljaisistakin illoista. Voit houkutella lisää asiakkaita järjestämällä teemailtoja tai opiskelijoille suunnattuja karaokeiltoja viikoittain tai kuukausittain. Jos haluat houkutella maan  kovimpia bilettäjiä eli opiskelijoita kannattaa pohtia opiskelijabudjettiin sopivaa hinnastoa. Voit esimerkiksi tarjota alennuksia asiakkaille, joilla on voimassaoleva opiskelijakortti.

4. Nauti karaoken monipuolisuudesta

Monille tulee sanasta karaoke ensimmäisenä mieleen klassinen lavakaraoke, mutta karaokemaailma tarjoaa nykyään lukuisia vaihtoehtoja. Tutustutaan niihin seuraavaksi.

Valitse ravintolallesi parhaiten sopiva karaokekonsepti

On monia erilaisia karaokekonsepteja, kuten asiakkaiden pyörittämä itsepalvelukaraoke, henkilökunnan vetämä perinteinen karaoke, KJ:t, karaokehuoneet ja karaoketapahtumat, mikä tarkoittaa, että voit valita juuri sinun yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon. Karaoken muunneltavuus takaa sen, että voi aloittaa vaikkapa yksittäisestä huoneesta tai esimerkiksi nurkkauksesta, jossa on tarjolla itsepalvelukaraokea. Tämä mahdollistaa konseptin kokeilemisen ennen toiminnan laajentamista.

Itsepalvelukaraoke

Suositeltujen laulujen soittolista itsepalvelukaraokessa auttaa laulajia tutustumaan valikoimaan ja löytämään mieluista laulettavaa.
Suositeltujen laulujen soittolista itsepalvelukaraokessa auttaa laulajia tutustumaan valikoimaan ja löytämään mieluista laulettavaa.

Suurimman hyödyn saavuttaminen mahdollisimman pienellä vaivalla on mantra, jota on helppo toistaa mutta toisinaan vaikea noudattaa. Mutta aina ei kuitenkaan ole näin. Itsepalvelukaraoke on yksi helpoimmista ja panostukseen nähden tehokkaimmista tavoista tarjota viihdettä, koska se on:

 • Asiakkaille helppokäyttöistä, sillä laulujen etsiminen ja lisääminen jonoon tapahtuu intuitiivisen työkalun avulla
 • Kustannustehokkain karaoken muoto, sillä henkilökuntaa tarvitaan mahdollisimman vähän
 • Optimaalinen tapa aloittaa karaoke ja testata sen sopivuutta yrityksellesi
 • Matalan kynnyksen keino tarttua mikrofoniin ja laulaa

Perinteinen karaoke lavalla

Perinteinen karaoke lavalla Ääniwallissa, Helsingissä.
Perinteinen karaoke lavalla Ääniwallissa, Helsingissä.

Livekaraoke tai avoin mikki sopii monenlaisiin tarpeisiin ja on muokattavissa erilaisiin tiloihin sopivaksi, mikä tekee siitä monipuolisen viihdemuodon. Tämäntyylistä karaokea voi juontaa henkilökunta tai DJ:n karaokeversio KJ (Karaoke Jockey).

 • Livekaraoke on niin kutsuttujen perinteisten karaokefanien keskuudessa suosittua, koska se tarjoaa laulajille hetken parrasvaloissa
 • Se luo eloisan ilmapiirin ja houkuttelee useampia ihmisiä laulamaan
 • Baarin henkilökunta voi mahdollisuuksien mukaan juontaa karaokea esimerkiksi hiljaisempina iltoina, mikä vähentää ylimääräisen henkilökunnan tarvetta

KJ:n isännöimä karaoke

KJ:n työpiste ja Singa Business -sovellus karaoken pyörittämiseen.
KJ:n työpiste ja Singa Business -sovellus karaoken pyörittämiseen.

KJ:n isännöimä karaoke on rakastettu konsepti, jossa taitava juontaja on vastuussa karaoken pyörittämisestä, olipa kyse sitten erityisistä karaokebileistä tai livekaraokesta ravintolassa. KJ voi olla loistava lisä karaokeen, koska:

 • KJ lisää ammattimaisuutta, viihtymistä ja interaktiivisuutta luoden mukaansatempaavan ja eloisan ilmapiirin
 • KJ huolehtii laulujonosta ja pitää huolen siitä, että laulukokemus on loistava niin laulajille kuin yleisöllekin

Karaokehuoneet

Karaokesta nauttimista yksityisissä karaokehuoneissa Ballie Ballersonissa, Lontoossa.
Karaokesta nauttimista yksityisissä karaokehuoneissa Ballie Ballersonissa, Lontoossa.

Karaokehuone on erityinen paikka ravintolassa, jonka asiakkaat voivat vuokrata yksityisiä karaokesessioita varten. Nämä huoneet luovat intiimin ilmapiirin, koska ystävät, perhe ja jopa työporukka voi laulaa lempilaulujaan ja pitää hauskaa omassa rauhassa. Karaokehuoneet tulevat Aasiasta, mutta ne ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen suosion intiiminä ja hauskana vaihtoehtona tai lisänä perinteisen lavakaraoken rinnalle, sillä karaokehuoneet:

 • Tarjoavat ennustettavat tuotot ennakkovarauksien ansiosta, minkä lisäksi asiakkaat tilaavat yleensä ruokaa ja juomaa
 • Tukevat muita viihdemuotoja ja aktiviteetteja ja toimivat hyvin monipuolisten teemojen kanssa
 • Tarjoavat ainutlaatuisen ja intiimin kokemuksen asiakkaille, erityisesti ryhmille, mikä johtaa kasvaviin varausmääriin sekä lisääntyviin ruoka- ja juomatilauksiin

Katso lyhyt video karaokehuoneista täältä.

Tietojemme perusteella karaokehuoneiden tuotot jakautuvat tyypillisesti seuraavasti: 50 % – 60 % tuotoista tulee juomien myynnistä, 30 % – 40 % karaokehuoneiden varausmaksuista, 10 % – 15 % ruoan myynnistä. Keskimäärin yksi karaokehuone tuottaa noin 2300 euroa viikossa. Voit tutustua karaokehuoneiden mahdollisiin tuottoihin käyttämällä karaokehuoneiden tuottojen laskuria.

Karaoketapahtumat

Karaokebileet Radio Nova Festivaaleilla, Helsingissä.
Karaokebileet Radio Nova Festivaaleilla, Helsingissä.

Kun puhumme karaoketapahtumista, aiheena ovat niin sisätiloissa järjestettävät karaoketapahtumat kuin ulkoilmakaraokekin. Karaokebileitä järjestävät kolmannet osapuolet, jolloin yritykset ja muut ryhmät voivat hyötyä tapahtumasta, sekä yksityiset tahot.

Ulkoilmakaraoke Helsingissä.
Ulkoilmakaraoke Helsingissä.

Kuluneina vuosina ulkoilmakaraoken suosio on lisääntynyt, mikä tarjoaa tuoreen näkökulman sisätiloissa tapahtuvan karaoken rinnalle. Nämä tapahtuvat ovat erityisen suosittuja kesäkuukausina, kun ihmiset kokoontuvat puistoihin, terasseille ja muihin ulkotiloihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että jos haluat järjestää tällaisen tapahtuman, on järkevää olla yhteydessä paikallisiin viranomaisiin varmistaakseen, tarvitseeko ulkoilmatapahtuman järjestämiseen erityisiä lupia.

Lue lisää siitä, miten järjestää ulkoilmakaraoke.

Yhdistä karaoke muihin viihdemuotoihin

Karaoken muuntautumiskyvykkyys mahdollistaa sen, että karaoken rinnalla voi luontevasti tarjota muita viihdemuotoja, kuten tikkapelin, pöytäjalkapallon, peliautomaatteja, pubivisoja, elokuvateattereita, minigolfia tai keilausta.

Esimerkiksi keilaus ja karaoke toimivat sulassa sovussa Bloomsbury Bowling Lanesissa Lontoossa, jossa tarjolla on keilausta, karaokehuoneita ja laadukasta amerikkalaista ruokaa.

“Meillä on Bloomsbury Lanesilla kolme pääfokusta, joista yksi on karaoke. Olemme Lontoon sydämessä loistavien palveluiden ympäröiminä, mikä tarkoittaa, että meidän täytyy kilpailla kaupungin parhaita vastaan.” - Bloomsbury Bowling Lanes

Lue koko tapaustutkimus täältä.

Kun ihmiset kaipaavat viihdettä, he etsivät yhä useammin nautinnollisia kokemuksia, jotka eivät pyöri pelkästään alkoholin ympärillä. Sen seurauksena yöelämä on hiljalleen menettämässä asemaansa. Karaoke ja muut viihdemuodot tarjoavat yrityksille luotettavia tapoja pitää huoli siitä, että illat ja päivät ovat täynnä jännitystä ja nautintoa.

5. Yhdistä saumattomasti viihde ja mainonta

Monet viihdemuodot ovat onnistuneet yhdistämään asiakkaiden viihdyttämisen ja mainonnan saumattomalla tavalla. Integroimalla digitaalisen mainostenhallinnan osaksi karaokekokemusta voit vaivattomasti näyttää mainoksia, tarjouksia ja tietoa tapahtumista näytöillä karaokelaulujen tai karaokesessioiden välissä. Tämä takaa sen, että asiakkaat näkevät tarjoukset juuri silloin, kun he pohtivat seuraavaa ostopäätöstään (tätä kutstuaan myyntipistemarkkinoinniksi), olipa kyse sitten seuraavasta drinkistä tai herkullisesta ateriasta.

Singan mainostenhallinnan avulla voit ajastaa promotarjouksesi eri vuorokaudenaikoihin tai viikonpäiviin, mutta myös valita niiden keston. Tässä on videotutoriaali siitä, miltä mainostenhallinta näyttää ja kuinka käyttää sitä.

Ja jos pohdit, kuinka saada suurin hyöty irti myyntipaikalla tapahtuvasta mainosnäyttöjen käytöstä, tässä on 5 käytännöllistä vinkkiä digitaaliseen mainostenhallintaan, ja siitä, kuinka onnistua mainostenhallinnassa. On korkea aika hyödyntää jokainen näyttö.

6. Ryhdy trendsetteriksi

Karaokehuonebisnes on kohtuullisen tuntematon ala monissa maissa, joten alan pioneeriksi ryhtyminen hyödyttää liiketoimintaasi monin tavoin. Tämä sisältää ensimmäisen toimijan edun (voit synnyttää auktoriteettiaseman ja lojaalin asiakaskunnan), näkyvyyden lisääntymisen (uuden luominen synnyttää usein liikehdintää ja mediahuomiota) ja joukosta erottautumisen (mikä takaa kilpailuedun).

Karaokehuone Moyagissa, Ruotsissa.
Karaokehuone Moyagissa, Ruotsissa.

Loistava esimerkki trendsetterinä toimimisesta on Moyagi, jonka inspiraation lähteenä toimii Tokion vilkas karaokekulttuuri. Moyagi erottautuu joukosta, sillä se on Ruotsin ensimmäisiä karaokehuonekohteita. Lopputulos on unohtumaton kokemus, jossa jokainen yksityiskohta ilmentää autenttisen japanilaisen karaokehuoneen olemusta.

7. Hyödynnä kokemustalouden nousu

Tässä kohdassa palaamme takaisin pysyviin asiakassuhteisiin. Asiakkaat, jotka ovat luoneet positiivisia muistoja aikaisemmista kokemuksista, palaavat todennäköisemmin takaisin tulevaisuudessa. Mutta miksi yrityksille on niin tärkeää ymmärtää kokemuksia?

“Raaka-aineet ovat korvattavia, hyödykkeet käsinkosketeltavia, palvelut aineettomia ja kokemukset mieleenpainuvia.” - Harvard Business Review

Tämä tarkoittaa, että kokemukset sytyttävät liekin yksittäisissä asiakkaissa. Yrityksillä on elintärkeä rooli kokemusten luomisessa ja järjestämissä, koska heillä on mahdollisuus vaikuttaa asiakkaiden tunteisiin, aistimuksiin ja siihen, millä tavoin nämä osallistuvat tapahtumiin, minkä lopputuloksena asiakkaalle syntyy pysyviä muistoja.

Nykyään ihmiset haluavat käyttää yhä enemmän rahaa kokemuksiin, ja yritysten on aktiivisesti luotava ja tarjottava niitä pysyäkseen kilpailukykyisinä. Ei olekaan parempaa hetkeä kuin nykyhetki tarttua uuteen ideaan karaokehuoneen avaamisesta, sillä ne luovat loistavan ympäristön unohtumattomien muistojen synnyttämiselle.

Yksi houkuttelevan kokemuksen elementti on teeman ympärillä työskentely. Karaokehuoneet on helppo räätälöidä palvelemaan tiettyjä teemoja, oli kyseessä sitten halloween tai juhlava uudenvuoden karaoke, voit joustavasti muokata huoneiden estetiikkaa, valaistusta ja markkinointimateriaaleja sekä viestintää. Tämä räätälöinti mahdollistaa entistä mieleenpainuvamman ja kokonaisvaltaisemman kokemuksen asiakkaille.

Ja siinä se oli – 7 vaikuttavaa syytä, miksi karaoke yksinkertaisesti kannattaa. Tiivistyksenä karaoken suosio perustuu sen kykyyn tarjota lumoavia, sosiaalisia ja monipuolisia kokemuksia. Jos haluat lisää inspiraatiota ja informaatiota siitä, kuinka karaoken voi toteuttaa menestyksekkäästi, lue tämä tapaustutkimus Yokochosta, joka on saavuttanut suurenmoisen suosion yli 20 000 kuukausittaisella laululla, mikä tarkoittaa yli 1300:aa laulettua tuntia.

Olipa konseptisi tai visiosi karaoken hyödyntämisestä millainen tahansa, Singa Business tarjoaa joustavuuden ja muuntautumiskyvykkyyden, jota tarvitaan. Jos sinulla on kysymyksiä siitä, miten karaoke voi hyödyttää yritystäsi, älä epäröi vaan ole meihin yhteydessä.