Korona-ajan keskellä ihastuttanut mainio parivaljakko Lotta ja pappa ovat tehneet suosittuja somevideoitaan pian jo vuoden ajan. Projekti sai alkunsa kun Lotta Saahko, 28, muutti viime keväänä Lontoosta koronaa pakoon pappansa Jorma Saahkon, 85, vintille Valkeakoskelle. Siitä lähtien kaksikko on lähes päivittäin kuvannut sympaattisia videoita, joissa he jutustelevat papan nuoruusmuistoista ja ajankohtaisista aiheista sekä tietysti laulavat kotikaraokea.

"Aluksi käytimme YouTubea ja netistä etsittiin, että mistä ihmeestä löytäisimme lauluillemme taustat, mutta sitten löytyi Singa" - Lotta

Lotta ja Pappa soittavat karaoketaustoja Singasta

Videolla Lotta opastaa Singan käytössä, jotta kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan laulun ilosta ja hyödystä.

Vastikään Facebookissa ja YouTubessa julkaisemallaan videolla Lotta ja pappa kertovat mistä he karaoketaustansa soittavat ja vastaukseksi paljastui mikäpä muukaan kuin Singa. "Aluksi käytimme YouTubea ja netistä etsittiin, että mistä ihmeestä löytäisimme lauluillemme taustat, mutta sitten löytyi Singa", Lotta kertoo. Erityistä kiitosta kaksikko antaa Singasta löytyvästä laajasta kansanlaulujen ja sota-ajan laulujen valikoimasta. Myös kotimaiset 50- ja 70-luvun laulut ovat papan mieleen ja niitähän Singasta suomalaisena palveluna löytyy yllin kyllin.

"Paremmin pelaa tuo yläpääkin" - pappa laulamisen terveysvaikutuksista

Laulaminen pitää mielen virkeänä

Laulamisella on tutkitusti monenlaisia terveysvaikutuksia ja myös pappa kehuu kuinka päivittäinen laulaminen on virittänyt hänen muistiaan. Vanhat rakkaat nuoruusajan laulut ovat tuoneet hänelle paljon kultaisia muistoja mieleen. "Paremmin pelaa tuo yläpääkin", pappa kehuu laulamisen terveysvaikutuksia.

Lotta ja Pappa
Kaikkien Lotan ja papan julkaisemien lauluesitysten taustat löytyvät nyt kätevästi heidän omalta Singa-laululistalta

Laulaminen on tuonut siis Lotalle ja papalle paljon iloa ja hyötyä ja he aikovat jatkaa päivittäistä singaamista vähintään "niin kauan kuin korona kestää". Nyt rajoitusten taas tiukentuessa he haluavat jakaa laulun lahjaa myös kaikille seuraajilleen ja tarjoavat yhdessä Singan kanssa 2 kuukauden ilmaiset kotikaraoket kaikille halukkaille! "Vaikka nyt onkin julistettu laulu ja tanssikielto, niin kotona saa toki laulaa ja laulaminen on hyvää ja turvallista tekemistä vaikka yksinkin." Lotta täsmentää.