Pitkä kuuma kesä on taas täällä, ja on aika napata mikrofoni kouraan. Parasta biisiä ei tarvitse miettiä kauaa, sillä kokosimme top 10 -listan Singan suosituimmista kesähiteistä kaikkialta Suomesta. Olitpa sitten aloitteleva räppäri tai heleä-ääninen vokalisti, löydät listalta varmasti jotain juuri sinulle sopivaa. Näiden biisien avulla pääset jäätelökesän tunnelmaan!

Vaikka Suomen suvi on lyhyt, on suomalaisia kesälauluja vaikka muille jakaa. Ja jos Singan käyttäjiltä ympäri Suomen kysytään, nämä ovat lauletuimmat ja suosituimmat kesäbiisit.

1. Kesäkatu – Danny

Kukaan tuskin yllättyy, että listan ensimmäisenä komeilee Dannyn Kesäkatu. Tämä nostalginen hitti vie välittömästi nuoruuden kesäisiin kaupunkeihin ja kuumille kaduille. Kesäkadun tahdissa aika tuntuu pysähtyvän huolettoman helteiseen kesään. Vaikka biisin alkuperäinen versio on loistava, on Dannyn liki kuusikymmenvuotias käännösiskelmä vertaansa vailla! Dannyn klassikko ei jätä ketään kylmäksi!

Klikkaa Kesäkadun karaokeversioon

2. Kuuma kesä – Popeda

Lista jatkuu vahvasti Popedalla, jonka omaleimainen tyyli sopii karaoken rokkikukoille ja saa varmasti yleisön villiintymään. Viimeistään kertosäkeen aikana yleisö laulaa mukana ja sateinenkin kesä alkaa tuntua hiostavan kuumalta. Kuuma kesä on monelle suomalaiselle varmasti ensimmäinen laulu, joka tulee mieleen kesästä. Tämä suomirockin klassikko pysyykin kesähittilistoilla varmasti vielä pitkään.

Klikkaa Kuuman kesän karaokeversioon

3. Asfaltti polttaa – Tehosekoitin

Kolmas kappale on tyyliltään hieman erilainen, mutta on varmasti kaikkien mielestä ansainnut paikkansa listalta. Tehosekoittimen iki-ihana Asfaltti polttaa täyttää pian 25 vuotta, mutta kuulostaa vieläkin tuoreelta. Biisin hilpeä melodia tuo mieleen musikaalin ja kannustaa tanssimaan mukana.

Klikkaa Asfaltti polttaa karaokeversioon

4. Mikä Kesä? – Valvomo

Ilman Valvomoa mikään kesähittilista ei olisi täydellinen. Piditpä Valvomon biisiä ärsyttävän hilpeänä tai iloisen hauskana Mikä kesä nostattaa taatusti tanssijalkaa ja saa yleisön villiintymään. Yhteislaulultakaan ei varmasti voi välttyä, kun Mikä kesä raikaa! Ei edes tarvitse osata laulaa, koska kaikki laulavat varmasti mukana. Nyt on valvottava kunnes aamu koittaa!

Klikkaa Mikä kesä? karaokeversioon

5. Ollaanko tämä kesä näin? – Olavi Uusivirta

Olisko tämä lista edes suomalainen, jos mukana ei olisi yhtään melankolista herkistelybiisiä?  Olavi Uusivirran Ollaanko tämä kesä näin on täydellinen valinta porukan tunnelmoitsijalle, joka haluaa liikuttaa yleisöä. Uusivirran biisi muistuttaa, että kesä ja sen tuomat ilot päättyvät pian. Kukapa sitä ei haluaisi kesällä miettiä?

Klikkaa Ollaanko tämä kesä näin? karaokeversioon

6. Vadelmavene – Kasmir

Kasmirin Vadelmavene vuodelta 2014 on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo klassikon aseman kotimaisten kesähittien keskuudessa. Laulu kuljettaa kuulijat Hangon raikkaan merituulen syleilyyn ja veneen lempeään keinuntaan. Iloinen kertosäe saa viimeisetkin kuulijat unohtamaan Uusivirran biisin aiheuttaman synkkämielisyyden aallon.

Klikkaa Vadelmaveneen karaokeversioon

7. Mitä mä Malagas? – Gasellit, JVG

Mikään ei voita Suomen kesää - sen tietävät myös Gasellit ja JVG. Kesäinen Helsinki voittaa Espanjan auringon letkeässä Mitä mä Malagas -kappaleessa, mutta sama pätee muihinkin Suomen kaupunkeihin. Pehmeä kertosäe ja rauhallinen räppiosuus sopivat monentasoisille laulajille, ja itseironiset lyriikat hymyilyttävät.

Klikkaa Mitä mä Malagas? karaokeversioon

8. Kesäyö – Pariisin kevät

Kaikille kesä ei ole pelkkää aurinkoa ja jäätelöä - ainakaan meillä pohjolassa. Tunnelmallinen Kesäyö koskettaa kuulijoita ja sopii varmasti kaikille herkille sieluille. Jos Olavi Uusivirran Ollaanko tämä kesä näin ei tuonut vielä tullessaan melankolian aaltoa, tekee Kesäyö sen varmasti.

Klikkaa Kesäyön karaokeversioon

9. Silkkii – Jukka Poika

Jukka Pojan letkeä Silkkii tuo hymyn huulille ja muistuttaa herkistä kesäromansseista. Vaikka laulu on rauhallisemmasta päästä, on se lyriikoiltaan lempeän kiusoitteleva. Suomen Bob Marley saa unohtamaan, että laulu raikaa parhaillaan Lahdessa eikä Jamaikalla.

Klikkaa Silkkii karaokeversioon

10. Tarkenee – JVG

Tarkeneeko? No ainakin sen jälkeen, kun on tanssinut JVG:n tahdissa kuin viimeistä päivää. Jähmeinkin yleisö lähtee viimeistään tässä vaiheessa tanssilattialle ja laulaa mukana. Vaikka JVG jakaakin mielipiteitä, toimii Tarkenee aina. Lisäetuna biisissä on se, että ulkomaalaisille vieraille voi yrittää kääntää sanaa tarkenee. Ei ole muuten ihan helppoa, mutta siksi JVG:n Tarkenee onkin ihanan suomalainen. Nyt on aika tanssia ja laulaa kuin olisi vuosi 2015.

Klikkaa Tarkenee karaokeversioon

Singan top 10 kesähitit on loistava läpileikkaus suomalaisesta kesämusiikista; se sisältää hittejä eri genreistä ja useilta vuosikymmeniltä, joten jokainen löytää varmasti mieluista laulettavaa listalta. Sopisiko sinulle listan vanhin biisi, eli Dannyn Kesäkatu vai listan kuopuksen paikkaa pitävä  Mitä mä Malagas? Ilahdutatko kuulijoita Valvomon hitillä Mikä kesä vai itketätkö mieluummin Olavi Uusivirran laululla Ollaanko tämä kesä näin tai koskettavimmalla versiollasi Pariisin kevään laulusta Kesäyö? Halusitpa rokata Popedan tahtiin tai räpätä kuin JVG, on kesätunnelma taattu.

Ja mikäli kaipaat lisää biisi-insipiraatiota, kurkkaa Singan yli 70 kappaleen kesähittilista.

Kokeile Singaa jo tänään, ja kesähitit pyyhkivät mielestäsi raskaimmatkin sadepilvet pois. Vaikka kesä ei olekaan ikuista aurinkoa, tuo Singa lämpimät päivät luoksesi!