Ravintola-alalla karanteenin jälkeistä elämää on eletty nyt kuukausi ja normaaliin on palattu asteittain. Vielä kesäkuun alussa tunnelmat olivat jännittyneet kun ravintolat avasivat ovensa varovaisesti ja joutuivat sulkemaan ne jo varhain alkuillasta. Kyselimme kuulumisia ravintola-alan ammattilaisilta Turusta ja Kuopiosta. Molemmista suunnista Suomea saatu palaute oli ilahduttavan positiivista!

"Kyllä näkee, että jengillä on ollut ikävä karaoke-elämää ja hyvä niin." - Jere Toivonen, karaokevetäjä, Bambu-Garden Bar

Bambu-Garden Barissa lauletaan taas

Turun legendaarisimpiin Singa-karaokepaikkoihin lukeutuvan Bambu-Garden Barin karaokevetäjä Jere Toivosen mukaan meininki on ollut koko ajan hyvä, vaikkakin alkuun aikainen sulkemisaika oli hankala. "Yleensä meille suurin osa laulajista on tullut vasta kello kymmenen aikaan illalla, joten nyt huomaa heti eron kun saadaan olla pitempään auki ja porukka löytää taas paikalle", Toivonen kertoo. Bambu-Garden Barissa on noudatettu hallituksen antamia ohjeita asiakasmäärissä ja erityisesti mikrofonihygieniaan on kiinnitetty huomiota. "Se on opittu, että ei tässä mitään itsestäänselvyytenä voi pitää, mutta kyllä näkee, että jengillä on ollut ikävä karaoke-elämää ja hyvä niin", Toivonen summaa.

Makasiiniravintola Albatrossissa myynti odotettua kovempi

Vararengasravintolat Oy:n myynti- ja markkinointivastaava Jenni Kulin Kuopiosta kertoo, että heillä Makasiiniravintola Albatrossissa avajaisia vietettiin 26.6. ja kaikki meni erittäin mallikkaasti. Turvallisuuteen ja viihtyvyyteen panostettiin erityisesti ja asiakkailta saatu palaute on ollut ilahduttavaa. "Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, kuinka järjestelyt on hoidettu ja he ovat tunteneet olonsa turvalliseksi. Albatrossi on tunnettu kesän merkki täällä Kuopiossa ja nyt ihmisille on tullut taas fiilis, että kesä on saapunut kaupunkiin", Kulin ilakoi.

Ravintolat saavat olla täysin vapaasti auki taas 13.7. alkaen ja silloin myös kaikki asiakaspaikat saa ottaa käyttöön. Kulinin mukaan homma on toiminut kuitenkin hyvin jo nyt: "Myynti on ollut jo 75% kapasiteetilla huomattavasti odotettua kovempi! On ollut ihanaa nähdä myös kuinka ihmiset on tulleet aikaisemmin baariin ja nyt kelitkin ovat olleet meidän puolellamme."

"Myynti on ollut jo 75% kapasiteetilla huomattavasti odotettua kovempi!" - Jenni Kulin, myynti- ja markkinointivastaava, Vararengasravintolat Oy

Uudenlainen tilanne on tuonut Albatrossissa myös uusia oivalluksia. "Ruvetaan syksyllä kehittämään meidän verkkokauppaa ja kuinka pystytään etänä myymään paremmin. Siitä ei kuitenkaan vielä sen enempää, mutta on ollut hyvä huomata kuinka ihmiset ovat hyvin sopeutuvaisia erilaisiin tilanteisiin", Kulin kertoo.

Käy tutustumassa näihin molempiin Singa karaokepaikkoihin, vaikka kesälomareissullasi!

Bambu-Garden Bar, Verkatehtaankatu, 820100 Turku

Makasiiniravintola Albatrossi, Makasiininkatu 1, 70100 Kuopio