Elokuussa Vantaalla Tulisuudelmassa käytiin KWC Karaoken Suomen finaalit ja niiden perusteella Suomea valittiin tänä vuonna edustamaan karaoken maailmanmestaruuskisoihin Tokioon kaksi upeaa ja eri tyyppistä laulajaa. Emmi Hietikko on uransa alkuvaiheessa oleva superlahjakas laulajalupaus ja Toni Kristian Laaksonen on jo kymmeniä laulukilpailuja kolunnut ja voittanut konkari.

Kaksikko saapui Singan toimistolle ottamaan vielä viimeiset treenit ennen Japaniin lähtöä ja kertoi samalla viime hetken tunnelmiaan lähtövalmisteluista.

Mitkä on fiilikset reilua viiikkoa ennen karaoken MM-kisoja?

Emmi: "Hyvät on fiilikset ja just vasta tajusin, että OMG me lähetään sinne jo tällä viikolla!  Tuntunu vaan, että se on siellä kaukana jossain. Nyt mulla on myös alkanut mun kaunistautumisviikko ja oon ollut ripsien ja kynsien laitossa! Eli hyvät on fiilikset."

Toni: "Totta kai tosi hyvät fiilikset! Homma on vihdoin konkretisoitumassa. Mäkin olen tukkaa vähän värjännyt, mutta en sentään kynsiä ja ripsiä ole vielä laittanut."

song contest winner Toni singing karaoke
Toni on laulukilpailujen konkari. Kuva: Juha Heikkinen

Ootteko kisannut ennen laulukilpailuissa?

Toni: "Aika paljonkin. En enää muistakkaan kuinka monissa. Varmaan noin nelisenkymmenissä ja nyt kolmatta kertaa MM-kisoissa. Oon ollut myös SM-kisoissa, Talent Questissa, Voice of Finlandissa ja vaikka missä."

Emmi: "Mun ensimmäiset kisat oli viime keväänä Tahkon SM-kisat ja nyt on KWC-karsintojen jälkeen tulossa kolmannet kisat."

"Singassa biisien taustat ovat älyttömän laadukkaita ja niistä löytyy paljon versioita." - Emmi Hietikko, Suomen edustaja karaoken MM-kisoissa

Millä tavoin karaokekisat eroaa muista laulukilpailuista?

Toni: "Tuotantotavat vaihtelee, mutta laulaminen on aina laulamista ja esiintyminen esiintymistä ja aina pitää saada itsestään kaikki irti, että ei siinä mielessä ole niin paljon eroa. Toki television laulukisoissa saattaa olla joskus kyse myös tuotantoyhtiöiden intresseistä, mutta kun en tiedä asiasta enempää, niin en lähde spekuloimaan turhia."

Emmi sings a competition song at Singa's office
Emmi fiilisteli kisabiisiään Singan toimistolla. Kuva: Juha Heikkinen

Missä käytte yleensä laulamassa karaokea?

Emmi: "Mä tykkään käydä Walliksessa."

Toni: "Pasilan Windsorissa tulee käytyä paljon, koska asun siinä lähellä."

Mikä on parasta Singassa?

Emmi: "Biisien taustat ovat älyttömän laadukkaita ja niistä löytyy paljon versioita."

Toni: "Singalla on omanlainen ulkonäkö ja sitä on mukava käyttää kun tausta on aina samanlainen. Singaan tulee paljon uusia biisejä ja myös vaihtoehtoisempaa materiaalia, joten laulettavaa riittää."

Emmin ja Tonin matkaa karaoken maailmanmestaruuskisoissa voi seurata KWC:n sivuilla live streamin välityksellä ke 27.11.-pe 29.11. Koska kisat käydään Tokiossa Japanissa, niin lähetys alkaa Suomen aikaa jo klo 05, joten ei muuta kuin herätyskellot pirisemään ja jännittämään!